Suomi
Blog
Playstation 4 on alihinnoiteltu

Playstation 4 on alihinnoiteltu

Sony on saanut ansaitusti hyvää palautetta Playstation 4:stä. Konsolin suunnittelussa on fokusoitu oleelliseen: yksinkertaisempaan käytettävyyteen, helpompaan ohjelmoitavuuteen ja riittävään vääntövoimaan, jottei peleissä tarvitse tinkiä tarkkuudesta. Laitetta on myyty jo huimat 5,3 miljoonaa kappaletta.

Bisnesmielessä Sony teki kuitenkin yhden virhearvion. Siinä missä Playstation 3 oli alkujaan liian kallis, Playstation 4 on oikeastaan liian halpa. Se on johtanut aika syvään pulaan myytävistä laitteista, joita Sony joutuu nyt syytämään markkinoille linjastot punaisena saamatta konsoleista myyntivoittoa (itse asiassa niistä kertyy vähän tappiota).

PS4:llä on tällä hetkellä sulavimmat monialustapelit, näteimmät yksinoikeudet ja toimivin kokonaisuus. Sen takia uskoisin, että PS4:n kysyntä on vahvalla pohjalla ja konsolista olisi hyvin voitu pyytää ainakin 50 euroa enemmän. Se olisi tehnyt laitteesta heti voitollisen, mikä taas olisi ollut enemmän kuin tervetullutta yhtiölle, joka joutuu pistämään tuhansittain työntekijöitään kilometritehtaalle pysyäkseen pystyssä.

Pelaajat voivat toki kiittää Sonyn anteliaisuudesta, mutta hinnanalennusta PS4:lle en odottelisi ennen kuin kysyntä ja tarjonta ovat keikahtaneet radikaalisti toisin päin.

HQ