Suomi

Top 3 (vihdoinkin)

Kirjoittaja Jaketonica 9. helmikuuta 2014 kello 14:36

Aluksi taas pahoitteluni tämä on kestänyt sillä tietokoneeni meni rikki enkä jaksanut kirjoittaa listaa heti aluksi uusiksi. Ja kuten aikaisemmin mainitsin lista oli kolmiosainen vain sen pituuden takia. Yritin tätä 2 osaan saada mutta tekstiä tuli vaan liikaa.

3. Kingdom Hearts/Far Cry 3
Tämä sija täytyi jakaa, niin tasaväkisiä nämä pelit ovat minulle. Kingdom Hearts on lempipelisarjani, kuitenkin mikään Kingdom Hearts peleistä ei ole viihdyttänyt minua kuten Far Cry 3. Voi myös olla että, tätä kirjoittaessani olen hieman kyllästynyt Kingdom Heartsiin, sillä olen juuri pelannut Kingdom Hearts Final Mixin 3 läpi. Vielä kuitenkin olisi vähän pelattavaa, sillä kaikki Gummi Ship tehtävät pitäisi pelata läpi. Tämän jälkeen voin siirtyä tarinassa eteenpäin Chain of Memoriesin pariin. Mikä Kindom Heartsissa kiehtoo? Yksi syy siihen on tarina, joka on todella monimutkainen. Teen itse asiassa tällä hetkellä itselleni Storylinea suomeksi, jotta ymmärtäisin pelin täysin. Toinen syy on se miten saumattomasti Final Fantasyn ja Disneyn hahmot on tuotu yhteen. Lisäksi pelisarjan musiikki on fantastista. Aloitin pelisarjan Kingdom Hearts 1.stä ps 2.lla. Kohta tuli Kingdom Hearts 2. Juonessa olin jo aivan kujalla, sillä 1 ja 2 välille sijoittua kaksi peliä jotka kertovat tarinaa eteenpäin. Näistä toisen 358/2 daysin pelasin viime vuonna läpi ennen kuin Final mix ilmestyi johon oli taltioitu ko. pelin elokuvakohtaukset remasteroituna. Lisäksi olen pelannut Dream Drop Distancen läpi. Vaikka Kingdom Hearts 1 ja kakkosen välissä oli vaan 3 vuotta on Kingdom Hearts 3 tuleminen kestänyt ja kestänyt ja kestänyt. Kuitenkin Viime E3.ssä Kingdom Hearts 3 julkaistiin. Pelin tulemiseen voi kestää vielä mutta se kuitenkin tulossa.

Sitten Far Cry 3 kimppuun. 2012 Ubisoft julkaisi todellisen timantin. Pelattavuus oli aivan jotain muuta kuin edeltävässä Far Cry 2.ssa, jota kestin pelata 10 minuuttia. Ei puhuta kuitenkaan siitä. Far Cry 3.ssa kaikki oli kohdallaan. Pelattavuus: Check! Grafiikat: Check! Musiikki: Check! Tarina: Check! Mielenkiintoisen henkilöhahmot: Check! Riittävästi tekemistä kaikille: Check! Monipuoliset tehtävät: Check! Samalta sohvalta pelattava Co-op: CHECK! Kenttäeditori: Check! Turha monivalinta lopetus: check. Ensimmäisenä pelaaja tutustuu yhteen mielenkiintoisimpaan pelihahmoon jonka olen nähnyt. Tarkoitan tietenkin Vaas:ia. Piraattia joka nappaa rikkaat kakarat, joista yksi pääsee karkuun. Seuraavaksi huomaat miten kaunis pelimaailma on. Kohta oletkin metsästämässä lootteja, villieläimiä, muinaisjäänteitä ja ties mitä muuta. Huomaat myös että missähän välissä pelaisin päätehtäviä. Itselle Far Cry tarjosi yhden ikimuistoisimmista tehtävistä. Tehtävässä saat liekinheittimen ja sitten pistetään huumekasvia nurin niin PERRRRRRRRRRRR-KELEEEESTI. Pidin myös Far Cry:n co-op moodista, jonka pelasimme kaverin kanssa läpi. Tässä tehtävät eivät olleet todellakaan monipuolisia vaan kaikki kentät meni tismalleen samalla tavalla. Mene paikkaan A, tuhoa viholliset. Korjaa paikka B. Mene paikkaan C. Vie pommi paikkaan D. Kaikista huolimatta itsellä oli älyttömän hauskaa kaverin kanssa tämä Co-op meininki. Miksei nykypeleissä ole enemmän ''sohva'' Co-op mahdollisuuksia? Ja jos et ole vielä kokeillut Far Cry 3 Blood Dragonia niin joko olisi aika? Peli ei ole yhtä hyvä kuin pääpeli, mutta nenäposkella oleva meininki, suorat vittuilut mm. kukkahattutädeille, useat viittaukset 80 - 90 luvun hitteihin tekee pelistä pelaamisen arvoisen. Etenkin viimeiset 2 tehtävää, ovat niin överi meininkiä että ei paremmasta väliä.

2. Tombi!2 The Evil Swine Return
Tombi!2 Pohjois-Amerikassa Tomba!2 Japanissa Ore2! on aliarvostetuin peli mitä löytyy. Hyväksi onnekseni satuin tämä pienenä poikana ostamaan, muuten olisin missannut palan pelihistoriaa. Valitettavasti suurin osa pelaajista on tämän kuitenkin missannut, sillä pelin kehittänyt Whoopee Camp meni konkurssiin Tombi!1 ja Tombi!2 huonon myynnin takia. Tombi on Side-scrolling tasohyppely peli. Tombi on eräänlainen apinapoika jonka sidekickinä toimii Zippo joka hoitaa puhumisen. Itse kutsuisin Tombia Metroidvania Marioksi. Mikä yhdistelmä siis. Tombi kulkee kentästä kenttään ratkoen pulmia, välillä kenttiin täytyy palata kun Tombi saa uuden puvun, aseen tai avaimen. Tombista tulee mieleeni Mario juurikin näiden pukujen takia. Mariosta tuttu pesukarhupuku on korvattu liito-orava puvulla. Lisäksi Tombi saa erivärisiä housuja joilla voi juosta kovempaa ja hyppiä pidemmälle. Juonesta lyhyesti, Tombi lähtee pelastamaan maailmaa ilkeiltä possuilta, jotka ovat valloittaneet maailmasta eri paikkoja. Tombin täytyy löytää jokaisesta kentästä pomopossu, taistella häntä vastaan ja saada hänet possupussiin. Tämän jälkeen kenttä palautuu normaaliksi. Tombissa oli myös loistava musiikki. Jos löydät jostain halvalla Tombi!1 tai Tombi!2 osta, sillä nykysin Tombin hinta pyörii 70€ yli 100€. Itse olin pienenä niin tyhmä että myin Tombi!2 pois. Sain kuitenkin Tombi!2 ostettua kohtuu halvalla takaisin huutonetistä. Tombi!1 löytyy myös USA:n psn.stä. Tombi on hyvä peli, muttei lähellekään yhtä hyvä kuin Tombi!2. On siis sääli että loistavan pelin tehnyt Whoopee Camp meni konkurssiin. Jos voittaisin lotossa, ostaisin ensimmäisenä Tombin IP:n ja Palkkaisin esim. Frozenbyten tekemään HD version Tombi!1 ja Tombi!2 ja tämän takia Tombi!2 on listan sijalla 2.

1. Ape Escape 1
Ape Escape on ensimmäinen peli joka käytti Dualshockia hyväkseen pelaamisessa ja hyvin käyttikin. Ape Escape julkaistiin 1999 ps1.lle. Pelissä Specter niminen apina saa käyttöönsä pelinpäähahmon Spiken kaverin professori Ozelin kehittämät älykypärät. Specter antaa muillekin apinoille nämä kypärät, ja levittää apinat ympäri aikakausia. Tästä syystä jokainen kenttä on uniikki ja ne erovat toisistaan kuin yö ja päivä. Spiken tehtävä on napata jokainen apina verkolla takaisin nykyaikaan. Apinoilla on käytössä mm. Dinosauruksia, aseita, lentäviä lautasia ja paljon muita. Spike ei jää myöskään aseettomaksi sillä hänellä on yhteensä 7 eri asetta ja verkko. Näihin varusteisiin kuuluu mm. radio-ohjattava auto, voimarengas/ hula hula vanne, joka lisää nopeutta ja vahingoittaa vastustajia. Lentolaite jolla pystyy lentämään lyhyitä matkoja. Ritsa, jolla voi tuhota vastustajia, ampua laukaisimiin jotka avaavat ovia yms. Kentistä minulle tulee ensimmäisenä mieleen valtava tivoli, jossa oli vuoristorata, villilänsi kilparata ja paljon muita. Pelin grafiikat olivat ps1 peliksi todella hyvät. Pelissä oli myös kolme minipeliä: avaruus shooteri, hiihtokilpailua ja nyrkkeily. Peliin tehtiin myös massiivinen Soundtrack, 49 kappaletta. Joista osa on loistavia toiset taas hyviä. Ape Escape 1 oli niin hyvin tehty ettei siitä tarvitse tehdä remakea. Peli on vanhentunut todella arvokkaasti. Grafiikka puolikin näyttää edelleen omaan silmään todella hyvältä. Moontv:n peliryhmä julkaisi tänään Ape escape aiheisen videon joten sieltä peliä näkee myös kuvana.

Mitä ei Crashia? Enkö ole pelannut Crash Bandicootia? Olen, ja meinasin Crashin sijoittaa listalle. Crashit ovat olleet aina loistavia pelejä, mutta itselle ne jäivät Ape Escapen ja Tombi!2 jalkoihin. Lähimpänä listasijoitusta oli Crash Bash erilaisuutensa takia, ja peli jäikin kalkkiviivoilla pois. Lisäksi esim. Unchartedit ovat vielä koskematta samoin kuin Last of Us.

HQ