Suomi

Top 10

Kirjoittaja Jaketonica 23. tammikuuta 2014 kello 16:09

Aluksi pahoitteluni siitä sillä lista päättyy 4. Tämä teknisten ongelmien takia, sillä olen listaa yrittänyt jo monesti julkaista mutta jostain syystä ne jäävät matkalle, eivät ilmesty. (pituus?) Top 3 on kuitenkin jo tehty ja se tulee aikanaan. Nyt kuitenkin pidemmittä puheitta Top 10 olkaatte hyvä.

10. Ducktales 2
Tämä toinen lista osuus alkaa vanhan kunnon 8-bittisen Nintendon pelillä Ducktales "Wuuuh" 2. Ducktales 1 jatko-osa. Moni ei edes tiedä tästä toisesta. Itse pidän tätä toista paljon parempana, kenttäsuunnittelun ja parempien pomotaisteluiden takia. Musiikit olivat myös loistavia, vaikkei samanlaista mestariteosta löytynyt kuin ykkösen kuu kentästä. Ducktales 2 etenee samalla tavalla kuin Ducktales 1. Valitaan kenttä, hypitään kentän läpi, voitetaan pomo, pelataan toinen kenttä. Toivotaan että Ducktales 2 tulee myös Remake. Keräilijöille tiedoksi Remakea saa nykyisin myös fyysisenä kopiona.

9. Castlevania 1
8-bittisellä mennään. Eka Castlevania, oli ensimmäisiä koskaan pelaamiani pelejä. Ei todellakaan mikään aloittelijaystävällisin peli. Peli kun sattuu olemaan HELVETILLISEN vaikea. Vaikeudesta huolimatta peli oli silkkaa parhautta. Loppupomot olivat suoraan kauhuelokuvista. En osaa sanoa montako vuotta siihen meni mutta, sain kuin sainkin lopulta tuhottua Draculan. Tästä ensimmäisestä Castlevanista asti olen ollut pelisarjan pieni suuri fani. Kaapistani löytyy tällä hetkellä pelisarjaan liittyen Gameboyn paska Castlevania, Super Castlevania josta maksoin itseni kipeäksi. Symphony of the night, joka jäi niukasti pois listalta. Sekä uudet Castlevaniat Lords of Shadow ja Mirror's Fate. Aion myös ostaa tulevan Lords of Shadow 2 keräilyversion. Castlevaniasta voisin puhua loputtomiin, mutta jätetään tämä nyt tällä kertaa tähän. Ehkä tästä tulee vielä erikseen joskus joku blogi.

8. Ducktales the Quest for Gold
Ensimmäinen Pc-peli ja taas Ducktalesia. Herran aika tätä tuli tahkottua joskus monta monta tuntia. Ihan harmittaa, että tätä ei ole pystynyt pelaamaan enää pitkilleen. Pelissä Kulta-Into Pii haastaa Roopen kisaan maailman rikkaimman ankan tittelistä. Roopea, Tepaa ja veljenpoikia Tupua, Hupua, Lupua, ohjataan eri maailman kolkissa, joista yritetään etsiä aarteita. Maailmoihin ei lennetä tuosta vaan. Vaan pelaajan täytyy ohjata Heimo Huiman kone turvallisesti perille. Se ei ole aina helppoa, sillä edessä saattaa olla vuoria, puhelinlankoja yms. Yleensä aloitin pelin menemällä rahaholviin, jonne pystyi sukeltamaan ja Roope löysi tai ei löytänyt tuurista riippuen harvinaista kolikkoa. Tämän jälkeen piti ratkaista joku arvoitus, jonka vedin aina summassa koska en osannut englantia. Pelissä pystyi myös sijoittamaan pörssiin, josta en silloin tiennyt mitään.

7. Heroes of Might and Magic 2
Vuoropohjainen strategia peli pc:lle. Pelissä on monta rotua, joilla jokaisella on omat joukot. Joukkoja pystyi värväämään omasta linnasta, kunhan ko. hirviön "kodin" oli ensin ostanut. Joitakin joukkoja pystyi värväämään myös kartalta. Pelin tarkoitus oli valloittaa toisen linna. Pelissä on loistava 41 minuutin kestävä soundtrack jonka voit käydä kuuntelemassa alla olevasta osoitteesta.

6. Catherine
Top 10 ensimmäinen ps3/360 peli. Yleensä en pelaa tämän tyyppisiä Japani pelejä. Jostain syystä tämä kuitenkin tarttui käteen. Tarina oli yllättävän normaali. Okei, lopussa pelin tarina menee japanilaiseen tyyliin, "hieman" yli. Aloitin pelin aluksi normaalilla, mutta ei mennyt pitkään kun jouduin aloittamaan pelin alusta, helpolla. Sen jälkeen kuin olin pelin läpäissyt, aloitin pelin uudestaan normaalilla ja ei se enää ollut niin vaikeaa. Suosittelen Catherine lämpimästi kaikille Puzzle pelien ystäville ja niille joilla on naisten (monikossa) kanssa ongelmia.

5. Dragon Age: Origins
Löysinpä kerran puhelimen, puhelimessa oli taustakuvana Dragon Age: Originsin kansi. Nauroin että kenenköhän larpparin puhelin tämä on. Aikaa kului ja jostain syystä päätin antaa pelille mahdollisuuden. Aloitin pelin köyhänä kääpiönä. Päätin pelata hyvistä. Olin köyhien turva ja sorrettujen pelastus. Täytyy kuitenkin myöntää, etten alussa päässyt peliin mukaan ja oli lähellä, etten jättänyt peliä kesken. Onneksi kuitenkin jatkoin eteenpäin. Matkalla törmäsin myös kääpiöni elämän rakkauteen Morriganiin, itsepäiseen ironiseen noitaan. Kanssa matkustajat yrittivät varoittaa hänestä, en kuitenkaan kuunnellet. En malta odottaa uutta Dragon Age 3.sta jossa Morrigan tulee takaisin. Valitettavasti Trailereissa Morrigan näyttä ihan kauhean näköiseltä, miksi sitä ulkonäköä täytyi muuttaa? Tämän tarinan jälkeen aloitin pelin vielä rikkaalla naistenmies ihmisellä, joka ei kaihtanut tappeluja. Kolmannella peli kerralla valitsin syrjityn nais menninkäisen, jonka tarinan aloitus on muuten yksi parhaista aloituksista jonka tiedän. Originsia tuli pelattua yli 400 tuntia, lisäksi vielä dlc, joista kaksi pelasin Nightmare tasolla saadakseni pari trophya. Ja ne jotka väittävät nyky pelejä liian helpoksi, pelatkaapa Originsia vaikeammalla.

4. Heavy Rain
Kuten Catherine tämäkin peli oli heräte ostos, Sokokselta 10€. En ole elokuvissakaan kokenut yhtä hyvää tarinaa. Tätä tarinaa pelatessa eli koko ajan mukana. Eikä varmasti missään pelissä ole matkalla koettu yhtä ilkeitä asioita kuin Heavy Rainissä. Mielessäni liikkuu yksi Ethanin tehtävä, jonka kaikki Heavy Rainin pelaajat varmasti tietävät (Lisko). Heavy Rain oli niin huikea kokemus niin että Beyond Two Souls oli todella suuri pettymys. Vuoden pettymys minulle, vaikka hyvä peli olikin. Tämän enempää en voi Heavy Rainistä voi kertoa sillä se on itse koettava.

HQ