Suomi
Blog
GTA IV: osa 4/8

GTA IV: osa 4/8

Yllätinpäs!

Piinanne ei ole suinkaan ohi vielä, nimittäin arviosta puuttuu vielä kokonaista viisi osaa kahdeksasta. Aiheena tietenkin vuoden 2008 paras peli (omasta mielestäni), Grand Theft Auto IV. Kävimme jo läpi pelin tarinat, hahmot ja ympäristöt. Mitäs täältä lisäksi löytyy? No..

Moninpeli

Hiivin hiljaa lähimpänä olevan nakkikioskin taakse. Kioskinpitäjä ihmettelee, mitä hittoa oikein teen ja hänen mielestään häiritsen hänen makkaranpaistoa, joten ärtymyksestään hän heittää pihvin niskaani.
Mini-Uzi valmiina kurkistan hivenen tuonne ulospäin..ja pam. Vihollinen huomasi minut ja kaatoi. "____ f*cked up Admiral Plague"-teksti tulee näkyviin televisioruudun yläkulmaan.

Tervetuloa GTA IV:n huikeasti uudistuneeseen multiplayeriin!

Moninpeliä voi päästä pelaamaan Nikon kännykän kautta. Moninpeliä ei voi Livessa pelata ilmaiseksi, joten tarvitset Goldjäsenyyden ja yhteyden verkkoon jos Äksä on päivän sana. PS3-pelaajia kuitenkin onnistaa ilmainen verkkopeli..
Painaessasi "Multiplayer"-kohtaa ja Ranked/Player Match-nappia, pääset siihen perusvalikkoon; Deathmatch, Team Deathmatch.. ja erikoisempia, kuten Cops and Crooks, Team Car Jack City, Deal Breaker.
Mitä ihmettä?
Ne ovat ainutlaatuisia, vain GTA:han erikoistettuja pelimoodeja. Ne ovat minipelitehtäviä pelaaja pelaajaa vastaan.

Eikö ole kiva vähän päästellä sisäistä tulistuneisuuttaan rankan työpäivän päätteeksi kurvata (pelissä) muut pelaajat muussiksi Infernus-superautolla, eivätkä sen lisäksi huomaa mitään? Usko tai älä, kannattaa kokeilla.
Ai niin, pelihahmo. Ettei verkossa rällästelisi tuhansia nikobellicmaisia ympäriinsä, on mahdollista luoda oma kylmäverinen tappajansa. Valikoima on laaja, ja se kasvaa kunhan kiipeilet tasoja (rank) ylemmäs.

Miten?

"..if I had a little money, in the rich man's world!"

Eli raha ratkaisee. Jokaisesta surmasta saat 100$ rahaa lompsaan, joka poistaa satasen listasta, jossa määritellään summa rahaa jota tarvitaan päästäkseen uudelle tasolle.
Päinvastaisesti voi taas käydä jos kuolet pelissä. Älkää siis sekoittako tätä siihen jos sinut tapetaan kautta pelaajan käden, vaan 100:n dollarin haihtuessaan ilmaan on syy ainoastaan jokin seuraavista: Putoaminen, yliajo (siviili) tai poliisisurma. Muistan itse hyvinkin kuinka kinastelua Team Deathmatchissä oman joukkueen välillä käytiin, ammuttiin toisiamme singoilla, vaikka sehän ei tapa Friendly Fire Off:in ansiosta. Ydin on siinä, että ohjuksen nostattama räjähdys saa pelaajan lentämään jos osuu riittävän lähelle.. Ja putoamaan. Tajuatte kyllä, putoamisesta = -100$.

Miten julmaa.

Tiimityötä

Aha, unohdin tietenkin kilpa-ajot, GTA Race tai Race. Ne ovat suosikkejani, erityisesti GTA Race jossa voi ampua toisiaan samalla kertaa kun ajaa. Pelin ylläpitäjä valitsee kategorian, minkä tyyppiset autot, ja radat.

Se mikä tässä oikein viehättää, siis koko multiplayerissä, on yhteistyökyky ja muutenkin hulluuttelu. Mikäli mahdollista niin voi auttaa toista musertamaan vastustaja, ottaa kaverit auton kyytiin ja tehdä drive by "vihollistukikohtaan".
Vaikkakin siltä vaikuttaa että GTA IV:n ja The Ballad of Gay Tonyn sekä The Lost and Damned-osat eivät eroa toisistaan, on tämä laskettu virheeksi.
TLaD:issa voi liittyä mukaan jengikahakkoihin, tehdä työtä The Lostin eteen tai pelata sellaista kuin Witness Protection ja Lone Wolf Biker.
Sen lisäksi pelihahmolle on valittavina uusia vaatteita tai hahmon ulkonäköjä. Eri alueet joissa deathmatchit käydään ovat uusia/uudistettuja ja erilaisia.

Ensi kerralla, osat 5-6/8 käsittelevät The Lost and Damnediä ja The Ballad of Gay Tonya.

//GTAfreaknr1

HQ