Perinteisesti olen lukenut enemmän romaaneja kuin novelleja, enkä ole arastellut silloinkaan, kun tarinassa on enemmän kuin 1000 sivua. Päätin kuitenkin lukea yleissivistykseksi Edgar Allan Poen (1809-1849) Kootut kertomukset, johon on suomennettuna laitettu kaikki kirjoittajansa novellit. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikki tarinat ovat omia itsenäisiä kokonaisuuksiaan, ja yllättäen tämä osoittautui ongelmalliseksi.
Viimeisten vuosien aikana olen syystä tai toisesta keskittynyt ennen kaikkea Pohjois-Amerikan alueen historian lueskeluun, ja perehtynyt amerikkalaisten kirjailijoiden tuotantoon. Kaiken aikaa olen tiennyt sen, että jossain vaiheessa haluan perehtyä myös venäläiseen menneisyyteen hieman paremmin. En halunnut päästää itseäni helpolla, joten aloitin lukemalla rapia 900-sivuisen tietokirjan Romanovit 1613-1918. Kyseisen suvun tsaarit hallitsivat Venäjää yli 300 vuotta, ja ymmärrettävästi tuon ajan pitkä varjo vaikuttaa edelleenkin Venäjällä.
...päättyy aikanaan. Olen työskennellyt Gamereactorin päätoimittajana nyt noin kuusi ja puoli vuotta. Aika on ollut parhaillaan äärimmäisen antoisaa ja siitä on iso kiitos kaikille mahtaville GR:n yhteisön jäsenille sekä toimituksessa auttaneille avustajille, moderaattoreille ja toimittajille. Mukaan on mahtunut 37 paperilehteä 2010-2015 (tsekkaa täältä) ja peräti 6103 uutista, artikkelia, ennakkoa ja arviota! Siinäpä on hommaa riittänyt ja joskus vähän liikaakin pienelle toimitukselle. Onkin pakko myöntää, ettei siihen olisi yksin pystynyt ja sen takia erityiskiitos GR:n entisille työkavereille Kimmolle, Mikalle ja Leeville.
Joulukuun viimeinen päivä tuo päätöksen paitsi loistavien pelien tähdittämälle vuodelle myös minun työsuhteelleni Gamereactorissa. Huomisesta lähtien en toimi enää sivustolla toimittajana, mutta jään kuitenkin pyörimään paikalle avustajan roolissa.
Alkusyksystä uutisoimme uudesta New Nintendo 3DS -konsolista, joka sisältää uuden analogisen ohjaimen ja parin lisänapin lisäksi tehokkaampaa rautaa. Uudessa laitteessa ei vaikuta olevan mitään mullistavaa aikaisempaan versioon verrattuna. Nintendo toki puhuu laitteen puolesta, ja mainostaa sen mahdollistavan entistä parempien ja laajempien pelien tekemisen. Esimerkiksi alun perin Wiille julkaistu Xenoblade Chronicles pyörii ainoastaan tällä New Nintendo 3DS:llä, sillä aikaisemman käsikonsolin tehot eivät riitä sen pyörittämiseen.
Syksy etenee vauhdilla ja ulkona mennään jo melkein pakkasen puolella (ainakin täällä Helsingissä). Pelijulkaisuista ei myös ole ollut puutetta, ja lehden julkaisua jouduttiin jopa hieman lykkäämään, että mukaan saataisiin useampia kuumia arvioita. Nyt lehti on kuitenkin valmistunut ja lähetetty painoon. Odotusta on siten tiedossa enää reilun viikon päivät. Gamereactorin 63. numero ilmestyy nimittäin ensimmäisiin jakelupisteisiin 29. lokakuuta lähtien ja sen pitäisi saapua tilaajille pian sen jälkeen.
Rankka kuukausi on takana. Toimittajavaihdoksista ja alkusyksyn kiireestä on kuitenkin selvitty kunnialla, ja Gamereactorin syyskuun numero on valmistunut. Sisältö lähetettiin painoon hetki sitten, mutta sen sisältöön pääsee tutustumaan ennakkoon vaikka heti.
Tervehdys kaikille lukijoille! Aloitin tänään toimittajana ja Kimmon manttelinperijänä täällä Gamereactorilla. Tosin mikään uusi tuttavuus minä en tällä sivustolla ole, sillä olen kirjoittanut tänne arvioita avustajan roolissa jo seitsemän vuoden ajan. Sinä aikana olen ehtinyt näkemään kolme eri päätoimittajaa, sekalaisen liudan avustajia ja tietenkin hirvittävän määrän erilaisia pelejä.
On melkein aika esitellä Switch 2, joka tehdään tapahtumassa 2. huhtikuuta. Voimme sitten odottaa tietävämme enemmän laitteistosta ja sen ominaisuuksista, mutta myös tietoa hintalapusta ja ennen kaikkea peleistä. Ihmiset ovat jo alkaneet tehdä toivelistoja siitä, mitä he toivovat näkevänsä – ja kuten tavallista, F-Zeroja on paljon.
Riittää, että Apple (kokonaisuutena) tekee voittoa, massiivista. Tietysti. Mutta... Nyt kun on selvää, että he menettävät vuosittain noin kymmenen miljardia (!) kruunua tappioita TV-suoratoistossaan, on vain ajan kysymys, milloin he vetävät pistokkeen pois kyseisestä liiketoiminta-alueesta ja investoivat vielä enemmän energiaa musiikkipalveluun. sen sijaan. Minä luulen. Apple on aiemmin ei jatka rahan kaatamista alueille, joilla he eivät löydä oikeaa tietä viiden vuoden kuluttua, eivät saa jalansijaa ja Apple TV Plus on nyt osoittautunut taloudelliseksi vajoamiseksi. Tämä samalla, kun Netflix tekee valtavasti voittorahaa vuosittain.
Paluu peliin pitkän tauon jälkeen voi olla sekä jännittävää että hieman pelottavaa. Jokaisen, joka on pelannut The Division 2 -peliä, on helppo ymmärtää, kuinka passiivisuuden jakso voi jättää sinut jumissa, etenemään eteenpäin tai tuntemaan olosi hämmentyneeksi poissa ollessasi tapahtuneiden muutosten takia. Mutta entä jos olisi tapa ohittaa rutiiniprosessi ja päästä suoraan pelin ytimeen? Juuri tämän koin, kun valitsin Division 2 boosting service. Kääntymällä DVING:iin vahvistaakseni hahmoani, tunsin nopeasti pelin jännityksen ilman ylimääräistä vaivaa ja jännitystä.
Käänteet tämän nimikkeen olemassaolon tai olemattomuuden takana ovat jatkuneet jo pitkään. Uskon kuitenkin, että riippumatta siitä, mitä ajattelemme yhdestä päähenkilöstä, se on vankka moderni Assassin's Creed. Olen varma, että se rakentuu sille, mikä teki viime peleistä mielenkiintoisia, ja säilyttää myös joitain puutteita. Samaan aikaan mahdollisuus valita kahden erillisen päähenkilön välillä saattaa antaa meille mahdollisuuden käyttää useampia pelityylejä kerralla ilman, että meidän tarvitsee määrittää hahmoamme uudelleen. Ja tällä tavalla vähennä Odysseyn ja myös Originsin tarjoamaa turhautumista. Suuri pettymykseni on luultavasti suurten venetaistelujen puute. Olen oppinut arvostamaan tätä sarjan kanssa sen jälkeen, kun se esiteltiin kolmannen kanssa (vaikka se oli lukittu pariin tehtävään). On hieman sääli, että se ei näytä olevan tämän nimikkeen ominaisuus.