Suomi
Gamereactor
artikkelit

Blizzcon 2017

Blizzardin vuotuinen megatapahtuma Blizzcon järjestettiin jälleen marraskuun alussa. Tässä artikkelissa on tarjolla pähkinänkuoressa upean fanitapahtuman tärkeimmät kohokohdat.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Blizzcon-tapahtuma on ehtinyt jo teini-ikään. Päättynyt Blizzardin pelijuhla oli järjestyksessä jo 11., ja se keräsi taas kerran täyden tuvan Anaheimin messukeskukseen. Jopa 26 tuhatta Blizzardin fania pääsi todistamaan uusimmat julkistukset firman peleihin, seuraten myös kovatasoisten e-urheiluturnausten finaaleita ja fanikilpailuita. Mitkä olivat Blizzcon 2017:n hauskimmat yllätykset ja kovimmat pettymykset?

Avajaiset

Blizzconin ovet avautuivat varhain aamulla yhdeksältä perjantaina 3. marraskuuta, ja tuhannet fanit suorastaan tulvivat valtavaan Hall D eli Mystic-saliin todistamaan paljastuksia livenä. Avajaiset käynnisti jälleen kerran Blizzard Entertainmentin toimitusjohtaja ja perustaja Mike Morhaime. Tervetuliaispuheessa hän kiitti vuolaasti faneja, ja sai tietysti raikuvat aplodit toisensa jälkeen. Uutisia oli luvassa jokaiseen Blizzardin pelisarjaan, ja kovimmat olivat ehdottomasti Overwatchin uusi hahmo Moira, Hearthstonen ja World of Warcraftin laajennusten paljastukset sekä tietysti lupaus työn alla olevasta WoW Classic -pelikokemuksesta. Tunnin mittainen avajaispaketti oli huikea. Mukana oli upeita elokuvallisia ja tunteikkaita videoita, eikä yleisö jäänyt missään vaiheessa kylmäksi, vaikka kylmiä väreitä sen sijaan riitti.

Hearthstone

Tämä on mainos:

Blizzardin digikorttipeli saa uuden laajennuksen nimeltä Cobolds and Catacombs. Sen idea ponnistaa klassisista luolaseikkailuista, joissa törmätään vaarallisiin ansoihin, taistellaan hirviöitä vastaan ja etsitään legendaarisia aarteita. Jälkimmäiset ovatkin uusi korttityyppi samaan tapaan kuin Quest ja Hero-kortit edellisissä lisäreissä. Uusi avainsana on puolestaan Recruit, joka periaatteessa noukkii monionin pakasta ja lyö sen kentälle. Hauskana uutuutena kaikille sankareille on tiedossa omia aseita, joten ne eivät ole enää rajoitettu muutamalle hahmolle.

HQ

Paras julkistus uudessa lisärissä oli kuitenkin kokonaan uusi PvE-moodi nimeltään Dungeon Run. Siinä pelaajan pitää nitistää kahdeksan pomoa rajoitetulla korttisetillä, ja kerätä matkalla pakkaan uusia kuin minikampanjassa konsanaan. Moodi on ilmainen ja lisäksi kaikki pelaajat saavat Marin the Foxin, legendaarisen piraatin ilmaiseksi heti maanantaina 6.11, vaikka lisäri ilmestyy varsinaisesti joulukuun alkupuolella.

Overwatch

Tämä on mainos:

Ilouutisena Blizzard paljasti viimein uuden support-sankarin. Moira on erikoinen yhdistelmä hiiviskelevää tappajaa ja hyvin liikkuvaa parantajaa. Uusi kartta on puolestaan hulppea huvipuisto nimeltään Blizzardworld. Molemmat tulevat PTR-serverille lähiaikoina, mutta livessä ne nähdään vasta 2018 puolella.

Overwatchin fanit saivat lisäksi nauttia uudesta pilkahduksesta pelin taustatarinaan Reinhardtin osalta. Sen esitteli yleisölle hahmon ääninäyttelijä Darin De Paul, joka tunteellisesti kertoi pelin suorastaan muuttaneen hänen elämänsä. Video oli yhtä tunteellinen, ja se kannattaa ehdottomasti katsoa alta.

HQ
HQ
HQ

Heroes of the Storm

Blizzardin moba-peli saa seuraavaksi kaksi mainiota uutta hahmoa. Nämä ovat Overwatchin jouskarimies Hanzo ja Warcraftin ikoninen lohikäärmeiden kuningatar Alextraza the Lifebinder. Siinä missä ensin mainittu on suoraviivaisempi Ranged assassin, niin Alextraza pystyy muuttumaan aika-ajoin normaalista humanoidimuodosta täysikokoiseksi lohikäärmeeksi. Blizzardille ominaiseen tapaan kaksikon esittelyvideo on huikea, eikä sitä kannata missata, vaikka HotS ei olisikaan suosikkeja.

Luvassa on toki myös pari uutta taisteluareenaa, mutta mikä merkittävintä kunnon uudistuksia on tulossa pelin päärakenteisiin. Ensi vuonna tiedossa on esimerkiksi pelin sisäinen ääniviestintä, stealth-mekaniikan uudistus ja matchmakingin täydellinen korjaus aloittelijaystävällisempään - mutta samalla kilpailulliseen - suuntaan.

HQ
HQ

World of Warcraft

Wanha kunnon WoW saa edelleen lisää pelattavaa. Uusi laajennus on nimeltään Battle for Azeroth ja se tuo klassisen Horde vastaan Alliance -konfliktin täysillä takaisin pelin keskiöön. Lisärissä on mukana peräti kaksi uutta mannerta Kulas Tiras ja Zandalar, seikkailua saaristossa, laivastotaisteluita ja paljon muuta. Lisäri on tulossa 2018, mutta introvideota ei tarvitse odottaa julkaisun tienoille. Se nimittäin näytettiin saman tien. Spektaakkelin voi katsoa alta.

Blizzard lupasi myös vihdoin tuoda vaniljaversion takaisin. Se kulkee nimellä World of Warcraft Classic ja se on parhaillaan työn alla. Blizzardin mukaan urakka ei kuitenkaan ole helppo, joten tämän uuden serverivaihtoehdon valmistuminen vie vielä aikansa eli todennäköisesti vähintään 2018 loppupuolelle.

HQ
HQ
HQ

Starcraft II

Starcraft 2 ei ole saanut osakseen yhtä näyttävää sisältöä kuin edelliset pelit. Tiedossa on kuitenkin uusi komentaja ja yhteistyömissio, jotka ovat tulossa pelattavaksi pian. Sitä ennen Starcraft 2 saa kuitenkin paljon Ilmaista sisältöä. F2P-puolelle tulee nimittäin koko Wings of Liberty -kampanja ja komentajatkin vitostasolle asti. Jos puolestaan omistaa pelin ensimmäisen osan, niin silloin ilmaiseksi pelattavaksi saa Heart of the Swarmin. Tämä muutos tulee jo 14. marraskuuta.

Lopputunnelmat

Blizzconin päätös on aina kovatasoinen esitys. Tällä kertaa pääesiintyjänä oli pitkän linjan alt rock -bändi Muse. Loppukonsertin fiilistä on vaikea kuvailla. Yleisö oli mukana 100-prosenttisesti ja biletti kuin viimeistä päivää.

Kokonaisuudessa Blizzcon oli jälleen fantastinen kokemus. Se tuntuu kerta toisensa jälkeen enemmän kuin pelkältä pelitapahtumalta. Tunnelma fanien keskuudessa on uskomattoman tiivis, ja ihmiset ovat positiivisia ja ystävällisiä. Blizzcon on ehdottomasti pelitapahtuma, johon kannattaa yrittää päästä vähintään kerran elämässä. Kooltaan Blizzcon ei ole suurimpia, mutta tänä vuonna se laajentui uuteen rakennukseen, joka teki liikkumisesta hieman haastavampaa. Suosikkini oli juuri uusi Hearthstone-sali, jossa oli turnauslavan ja demoalueen lisäksi hieno Taverna. Siellä pääsi haastamaan pelintekijöitä kisoihin, pelaamaan muiden fanien kanssa ja olipa paikalla myös oikea baarikin.

HQ
Blizzcon 2017


Ladataan seuraavaa sisältöä