Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Blaze & Monsterikoneet, 1. Kausi, levy 5

Blaze & Monsterikoneet, 1. kausi, levy 5

Vauhdikas lastensarja ei rullaa ongelmitta

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Aiheensa puolesta voisi helposti luulla, että Blaze-sarja on suunnattu ennen kaikkea pojille. Tarinat kuitenkin sisältävät yhtä lailla tyttöhahmoja ja seikkailuita, joista voi nauttia sukupuoleen katsomatta. Tämä saattaa harmillisesti jäädä monilta huomaamatta juurikin suurten monsteriautojen ollessa tarinan keskiössä.

HQ

Levyllä olevat ainoat kaksi jaksoa ovat rakenteeltaan hyvin tyypillistä Blaze-menoa. Tarinan sankarit tutustuvat johonkin aiheeseen, ja ohessa sarjan niin sanottu pahis yrittää kateuttaan laittaa kapulaita sankareiden rattaisiin omien kaiken hyvän itselleen. Kokoonpanoltaan melko samanlaiset jaksot sisältävät kuitenkin mukavan erilaisia aiheita ja paikkoja. Toisessa jaksossa tutustutaan hauskan oloiseen autojalkapalloon, ja toisessa seikkaillaan viidakossa. Lopussa paha saa aina palkkansa, vaikka Blaze ei tapahtumista kannakaan kaunaa.

Niinkin vauhdikasta ja monipuolista toimintaa kuin Blaze näyttää lapsille, on sen pakottava tarve lisätä jonkin asteen pahuutta mukaan häiritsevä. Sarjan pahis on aina tekemässä ilkeyksiä, koska on kateellinen. Lapsilta saattaa helposti mennä ohi, miksi hän tekee varsin radikaaleja ja epätoivoisiakin tekoja päästäkseen tavoitteisiinsa. En ole täysin ymmärtänyt tätä pakottavaa tarvetta lisätä tällaista vahingontekoa ja ilkeyksiä lastensarjoihin. Toki tätä tapahtuu oikeassa elämässä valitettavasti koko ajan, ja lapset on hyvä totuttaa karuun maailmaan. Tästäkin huolimatta koen, että lasten piirretyt saisivat keskittyä negatiivisuuden sijaan vain sympaattisiin asioihin, pikku jännittävään seikkailuun ja kevyeen huumoriin.

Blaze & Monsterikoneet, 1. Kausi, levy 5Blaze & Monsterikoneet, 1. Kausi, levy 5

Blazen hauska ero moniin muihin lastensarjoihin on sen interaktiivisuus katsojan kanssa. Jakson aikana tulee yksittäisiä tilanteita, jolloin sarjan hahmot pyytävät katsojan apua esillä olevaan pulmaan. Koska nykytelevisiot eivät vielä mahdollista oikeaa interaktiota, on asia hoidettu hetken mietinnällä. Sarjan hahmot kysyvät joitain helppoja kysymyksiä ja odottavat hetken, että katsoja voi vastata. Lopuksi hahmot käyvät oikean vastauksen perusteellisesti läpi opetuksen kera. Helpot laskuvisailut tai kyselyt on upotettu hyvin osaksi sarjaa, jolloin perheen pienimmät, jotka eivät vastauksia tiedä, eivät ehdi kyllästyä odotteluun.

Tämä on mainos:

Sarjan graafinen taso on hiukan vanhentunutta keskitasoa. Maailmat ovat jokseenkin latteita eikä yksityiskohtia juuri ole. Korostetut värit ja yksinkertaiset muodot tekevät ilmeestä kuitenkin selkeän. Animaation taso on varsin yksinkertaista sisältäen perusliikkeet, mutta tekee nekin varsin suoraviivaisesti. Koska kyseessä on pääsääntöisesti autoja, on tämä animaation taso riittävä toimivaan viihteeseen.

Äänipuoli on hoidettu tyypillisen laadukkaaseen tapaan. Samaisia ääniä kuulee muissakin lastensarjoissa, joten kokemuksen kautta homma toimii varsin luontevasti. Tosin viidakkojaksossa esitelty tiikeriauton ääni ammuttiin yltiöviileenä koviksena pahasti yli.

Monipuolisten ja vauhdikkaiden seikkailujen ansiosta Blaze on hittikamaa lasten parissa sukupuoleen katsomatta. Myös interaktiiviset lisäykset tuovat lisäarvoa kokonaisuuteen kekseliäisyydellään. Kuitenkin tarpeettoman ilkeyden mukaan liittäminen ja puolivillainen graafinen ilme vähän rokottavat kokonaispisteitä.

Blaze & Monsterikoneet, 1. Kausi, levy 5Blaze & Monsterikoneet, 1. Kausi, levy 5
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä