Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Black Adam

Black Adam näyttää hyvältä ja hallitsee messiaanisen paatoksen

Pakko myöntää, että näyttävä pauke korvaa tarinan ohuuden.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Black Adam

DC Comicsin elokuvilla tuntuu olleen ongelmia ainakin viimeisen kymmenen vuoden ajan, ja pulmat näyttävät liittyneen aina kulissien takaisiin vääntöihin studioiden johdon tasolla. Dwayne Johnsonin tähdittämä Black Adam on ollut tulossa ties kuinka kauan, mutta nyt se on lopultakin katsottavissa. Rytinä ja pauke on miltei jatkuvaa koko kahden tunnin keston ajan, ja näyttävyys paikkaa melkoisen paljon tarinankerronnan ohuutta.

Muinainen valtakunta joskus 2600 eKr. pääsi käsiksi mystisiin jumalallisiin voimiin, ja suuri sankari nousi esiin. Hänet kuitenkin suljettiin pois kuvioista rapia 5000 vuodeksi, mutta nyt on aika astua taas esiin. Mitään velvoitetta olla sankari ei ole, mutta toisaalta Black Adamilla on silti jonkinlainen kunnian ja moraalin tunto. Näin ollen neuvotteleminen on mahdollista. Yllättävää ei ole sekään, että pahuus nousee, ja lopulta koko maailma on uhattuna.

Tarkkoja juonipaljastuksia tekemättä Black Adamin juonen kuvaileminen on tylsää, koska sama tarina on kerrottu jo ties kuinka montaa kertaa, ja ties kuinka monessa erilaisessa muodossa. Tärkeintä on se, miten tuttu tarina kerrotaan. Keskiössä on tietysti Black Adamin oma hahmonkehitys, ja kaikki muut mukana heiluvat henkilöhahmot palvelevat tätä tarkoitusta. Jokunen supersankari tuntuu olevan elokuvassa lähinnä siksi, että heille pedataan tärkeämpää roolia tulevaisuuden elokuvissa. Niin tai näin, kokonaisuus pysyy silti ihan hyvin kasassa.

Tämä on mainos:

Valitun aihepiirin ansiosta päälle liimattuja moderneja ja progressiivisia elementtejä on mukana hyvin vähän. Ehkä ainoa silmiinpistävä seikka on nuoren pojan paatos tiesulkua valvovalle sotilaalle koskien imperialistista miehitysvaltaa, ja huomio muiden kansojen alistamisesta.

Kuten jo mainitsin, on Black Adam poikkeuksellisen näyttävää pauketta alusta loppuun. Messiaaninen pelastajateema on niin ilmeinen, että lopussa kuvaan asteleva Henry Cavillin Superman kuuluu mitä suurimmassa määrin juuri tähän elokuvaan. Black Adamia kannattaakin katsoa ennen kaikkea vauhdikkaana visuaalisena kokemuksena. Ja mitä enemmän DC Comicsin supersankareita fanittaa, sitä korkeamman arvosanan voi elokuvalle antaa.

Elokuvan mitta on hieman alle kaksi tuntia, ja kesto tuntuu juuri oikealta. Asiat liikkuvat jatkuvasti eteenpäin hyvällä tahdilla, ja heti alkumetreillä luotu vakava, mutta häivähdyksen humoristinen ote säilyy loppuun saakka.

Black Adam ei ehkä kohoa lajityyppinsä klassikoksi, mutta viihdearvo on erittäin korkealla. Ja joskus se riittää oikein hyvin. Jospa tästä alkaisi se DC Comicsin elokuvien uusi nousukausi.

Tämä on mainos:
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä