Suomi
Gamereactor
arviot
Big Brain Academy: Brain vs. Brain

Big Brain Academy: Brain vs. Brain

Haastekokoelma päättää Nintendon pelivuoden huonolla tavalla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Switchillä tuntuu olevan taianomainen kyky muuttaa kaikki kullaksi, ja hiljan Nintendo on palannut omille arkistoilleen julkaisemalla uusia osia kauan sitten menneisyyteen jääneisiin pelisarjoihinsa. WarioWare ja Dr. Kawashima's Brain Training ovat jo tehneet paluun, ja nyt on aika Big Brain Academyn saapua takaisin. Uusin osa Brain vs. Brain on sarjansa ensimmäinen 14 vuoteen, ja nimensä mukaan kyseessä on aiempaa kilpailullisempi pulmapeli.

Brain vs. Brain on kokoelma pulmia jaettuna viiteen erilaiseen kategoriaan: Identify, Memorize, Analyze, Compute ja Visualize. Jokainen harjoitus antaa vain 50 sekuntia aikaa ratkaista pulma, ja vaikeustaso nousee sen mukaan kuin oikeita vastauksia kertyy. Suurin osa hauskuudesta koostuu kelloa vastaan kisaamisesta ja oman mielen harjoittamisesta. Pisteet toki laskevat väärästä vastauksesta, joten on tärkeää harkita jokainen vastaus tarkkaan.

Minipelit ovat kokoelma hittejä ja huteja... ja niitä on ainoastaan 20 kappaletta. Niitä parempia edustaa muun muassa Match Blast, ja niitä huonompia sitten esimerkiksi Whack Match, jossa lyödään oikeita tavaroita kantavia myyriä. Ne heikoimmat esitykset tuntuvat kotiläksyjen tekemiseltä, eivätkä siis ole lainkaan hauskoja.

Tämä on mainos:

Merkittävä osa tehtävistä on otettu sarjan edellisestä osasta Brain Academy: Wii Degree. Jos siis hyllyssä on vielä tuo edellinen peli, ostaa suurimman osan sisällöstä uudestaan Switchille. Hintaa ei onneksi ole täyden pelin verran, eivätkä kaikki tietenkään sitä Wii-peliä koskaan kokeilleet. Siitä huolimatta Nintendon ratkaisu kierrättää sisältöä vaikuttaa laiskuudelta.

Big Brain Academy: Brain vs. Brain

Brain vs. Brain eroaa kuitenkin kilpailijoistaan sillä kilpailullisella otteella. Enimmillään neljä pelaajaa voivat kisata toisiaan vastaan, ja jokainen osallistuja voi valita oman vaikeustasonsa. Näin ollen pelaaminen on täydellinen valinta koko perheen kesken. Kahdelle pelaajalle voi valita kosketusnäyttöohjauksen käsikonsolimuodossa, ja muuten on sitten pelattava joko joy-coneilla tai Pro Controllerilla. Kavereita ja sukulaisia vastaan kisaaminen lisää mukaan oman lisäjännityksensä, ja ripeytensä vuoksi pelaaminen on varsin hauskaa.

Yksinkin pelaava saa oman haasteensa. Ghost Clash antaa mahdollisuuden pelata ystävien, sukulaisten ja satunnaisten pelaajien tuloksia vastaan. Peli siis luo haamuhahmon pelaajan toimista, ja päästää sen sitten irti maailmalle muita haastamaan. Mukana on myös verkkopelaamisen tulostaulu eri kategorioissa.

Tämä on mainos:

Minipelien, tehtävien tekemisen ja muita vastaan kisaamisen lisäksi ei sitten muuta tarjolla olekaan. Harjoittelutilassa voi kerätä kaikki kultaiset kolikot, jolloin saa auki erillisen superharjoittelutilan. Tällöin kaikki toiminnot alkavat edistyneemmästä tasosta. Kyse on siis samasta kuin ennenkin, mutta vaikeampana. Mukana on niin ikään tusinoittain kosmeettista roinaa oman avatar-hahmon muokkaamiseksi, ja tätä tavaraa ansaitaan pelaamalla ja kultakolikoita ansaitsemalla. Kauhean hauskaa ei se oman hahmon muokkaus ole, koska avatar vain seisoo ruudulla liikkumatta.

Brain vs. Brain on siis pettymyksen tuottava lopetus Nintendon omien pelien vuodelle 2021. 20 minipelin valikoima on suurimmaksi osaksi otettu 14 vuotta vanhalta Wii-peliltä, ja mielenkiinto katoaa nopeasti. Perheen kesken hauskuutta voi irrota lyhyeksi ajaksi kerrallaan.

Big Brain Academy: Brain vs. BrainBig Brain Academy: Brain vs. Brain
Big Brain Academy: Brain vs. Brain
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Hauskaa kavereiden ja sukulaisten kanssa lyhyissä erissä, Ghost Clash on kiintoisa tapa suhtautua moninpeliin
-
Rajoitettu valikoima minipelejä, lukuisat minipelit Wii-pelistä kierrätettyjä, vähän pelimuotoja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä