Suomi
Gamereactor
laitearviot

Beoplay Portal

B&O on valmistanut kuulokemikrofonin, jonka ei paljoa tarvitse uhrauksia tehdä. Tosin hintaakin on sitten riittävästi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tanskalainen teknologiajätti Bang & Olufsen ei ole loistanut entiseen malliin viime vuosina. Viime vuonna he julkistivat yhteistyösopimuksen Microsoftin kanssa tuottaakseen joukon Xbox-tuotteita. Monille kyseessä oli joko viimeinen oljenkorsi, tai sitten yritys kalastella hieman lisää huomiota. Kummastakaan tällaisesta ei kuitenkaan ole kyse.

Yhteistyön tulos on Beoplay Portal, joka ei juurikaan tee uhrauksia. Ensinäkemältä kyseessä on konsoliversio HX-mallista, joka itsessään on seuraaja suositulle H9-mallille. HX:n lailla Portal on laadukas niin suunnittelun kuin varsinainen lopputuloksenkin puolesta. Pääpanta on lehmännahkaa, ja muistivaahtoiset kupit on päällystetty oikealla lampaannahalla. Päällys on pehmeää kangasta. Huolimatta näistä melkoisen luksusluokan lisäyksistä kokonaisuus on kevyt: vain 282 grammaa.

Beoplay Portal

Eräs keskeinen ero on tila kuppien välillä. On selvää, että Portal on ajateltu sellaiseksi, että se on ennen kaikkea korvan päällä. Muotoilu on tehty siten, että lopputuloksena on tilavampi tuntu. Näin ollen käyttömukavuus kasvaa varsinkin pidemmissä peli-istunnoissa. Itse asiassa suurin osa aiemmin B&O-kuulokemikrofoneja vaivanneesta epämukavuudesta on poissa. Luonnollisesti painovoiman ansiosta painetta kohdistuu edelleen pannasta päälakeen, mutta tätä on merkittävästi onnistuttu vähentämään.

Tämä on mainos:

B&O on jostain syystä vähentänyt kuulokkeiden toimintoja. Alumiiniset levyt eivät enää pakota kelaamaan sormilla äänenvoimakkuutta säädettäessä. Sen sijaan kaksoisnäpäytys joko pysäyttää tai jatkaa soittoa. Molempien kuppien alaosassa on rulla, jossa sormea liikutellaan jompaankumpaan suuntaan. Ratkaisu ei ole ihanteellinen, mutta kuitenkin riittävän tyydyttävä. Joillekin voi olla ongelmana se, että kaksi rullaa säätävät ainoastaan äänenvoimakkuutta ja ANC-tasoja. Toisin sanoen chatin ja peliäänten erillinen säätö puuttuu kokonaan.

Microsoftin tuesta huolimatta Portal on enemmänkin "kaksi yhdessä" -tyylin ratkaisu. Erillistä mikrofonista suun eteen vietävää tikkua eli "donglea" ei ole, ja yhteensopivuus Xboxin kanssa on tietenkin saumaton. Lisäksi mukana on Bluetooth 5.1 ja tuki kaikkiaan kahdeksalle eri laitteelle. Mukavasti kuulokkeet voi ottaa mukaansa käyttöön myös kodin ulkopuolelle. Tässä tarkoituksessa ei useinkaan näe SteelSeries Arctis 9X tai LucidSound LS50X -malleja.

Beoplay Portal

Onneksi kuulokkeet myös tuottavat sitä ääntä hyvin. Mukana on melkein täydellinen tasapaino yläpään, keskiäänten ja alapään suhteen. Missään vaiheessa testijakson aikana ääni ei kuulostanut huonosti kalibroidulta. Kokeilin kumpaakin Dishonored-peliä, ja käytin luureja todellakin tekemään co-op-pelihetkestä paremman Halo 5: Guardiansissa. Tasapaino peliäänten ja chatin kesken oli kaiken aikaa hyvä, vaikka sitä ei päässytkään erikseen mistään säätämään. Peliseura noteerasi, että äänenlaatu oli "hyvä", eikä erillistä tikkua ole heilumassa kasvojen edessä, kuten jo mainitsin. Lisäksi kuuntelin musiikkia muuten, ja äänenlaatu oli kaiken aikaa erittäin hyvä.

Tämä on mainos:

Mukana tuleva sovellus iOS- ja Android-laitteille on sekin ihan toimiva, ja mukana on selvä ero Xboxin ja Bluetooth 5.1 -asetuksien kesken. Mukana on joitakin valmiiksi tehtyjä asetusvaihtoehtoja, kuten "FPS", ja ero koskee lähinnä melunvaimennusta. Tätä voi säätää myös manuaalisesti itse rullalla vasemmasta kupista. Edelleen se erillinen rulla säätää chatin ja peliäänten suhdetta olisi ollut paikallaan. Muuten on kuitenkin erittäin vaikeaa löytää valitettavaa sen enempää ohjelmistosta kuin itse kuulokkeistakaan.

Beoplay Portal

Portal on kallis. Siis todella kallis (500 euroa). Lisäksi mukana ei ole erillistä suojaavaa kantokoteloa, kun taas esimerkiksi uudessa HX:ssä sellainen on. Portal on kuulokemikrofoni, joka soveltuu saumatta niin pelaamiseen, matkalla musiikin kuunteluun tai vaikka kävelylenkin ajaksi päähän laitettavaksi. Ne näyttävät hyvältä, kuulostavat hyvältä, ja yhdistyvät toki ongelmitta Xboxin ja Bluetooth-laitteiden kanssa. Siksi niiden hankkimista kannattaa jokaisen Xbox-pelaajan ainakin harkita.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä