Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Baywatch

Baywatch

Hölmöilevä draama, joka ei edes esitä olevansa mitään muuta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kultaisella 90-luvulla Baywatch oli maailman menestynein televisiosarja. Monelle tuolloin kasvaneelle teinille sarja oli omanlaisensa julkinen salainen pahe. Pääosassa kunnostautui David "Ritari Ässä" Hasselhoff, ja sarjan lukuisat naistähdet nähtiin usein myös Playboy-lehden sivuilla. Näistä mainittakoon ainakin Pamela Anderson ja Erika Eleniak. Nyt tämä ikoninen sarja on sovitettu elokuvaksi, joka onneksi tietää itsekin olevansa melkoinen hölmö tekele.

HQ

Rantavahti Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) on paikallinen julkkis vartioimallaan rannalla. Yhdessä työtovereidensa kanssa he järjestävät vuosittain karsinnat, joista valitaan kolme uutta vahtia harjoittelijoiksi. Tänä vuonna valituiksi tulevat katseenvangitsija (Alexandra Daddario), kaunis poika (Zac Efron) ja löysä huumoripläjäys (Jon Bass). Heitä ohjaavat Buchannonin ohella kaunis pomotar (Ilfenesh Hadera) ja Pamela #2 (Kelly Rochbach). Hyvin pian soppaan sekoittuu huume- ja kiinteistökauppaa, joten totta kai rantavahtien on pakko ryhtyä ilman valtuuksia poliiseiksi. Välillä on hieman toimintaakin, mutta tärkeintä on silti näyttää hyvältä ja naurattaa yleisöä.

Baywatchin dialogi on poikkeuksellisen nopeaa ja runsasta. Tykitystä korostetaan vielä erikseen nopeilla leikkauksilla eri hahmojen kesken yhden ja saman kohtauksen aikana. Ratkaisu toimii yllättävän hyvin alleviivaten omanlaistaan porisee kuin papupata -tunnelmaa. Kaikkia henkilöhahmoja ei ole onneksi muovattu samaan muottiin, ja mukaan mahtuu toisistaan eroavia persoonallisuuksia. Kaikki ovat kuitenkin omanlaisiaan stereotyyppejä, ja tämä on varmasti ollut tarkoituskin. Baywatch tietää olevansa hölmö, eikä se edes yritä olla mitään muuta. Pisteenä iin päällä ovat lopputekstien aikana nähtävä pilalle menneiden otosten kavalkadi. Sen perusteella tekijöillä on ollut juuri niin hauskaa kuin miltä se valmiissakin elokuvassa näyttää.

Kumarruksia TV-sarjaan suuntaan on hieman liian vähän, mutta onneksi ne kaksi tärkeintä on saatu mukaan. Johnsonin Buchannon-hahmoa rohkaisee alakulon hetkellä itse David Hasselhoff, ja luonnollisestikin Johnsonin hahmo saa tästä aivan uuden potkun koko loppuelokuvan ajaksi. Pamela Anderson nähdään myös, joskin hänen roolinsa olisi voinut olla mittavampikin ottaen huomioon, miten kuuluisaksi TV-sarja hänet aikoinaan nosti.

Lisämateriaaleissa käydään läpi rainan tekoa poistettujen ja pidennettyjen kohtauksien kera. Uudemmalle sukupolvelle on mukana katsaus Baywatchin historiaan, joka on erittäin hyvä lisäys blu-ray-julkaisuun. Elokuvana Baywatch on kevyt ja tyhjänpäiväinen kahden tunnin viihdeistunto erittäin visuaalisen näköisillä ihmisillä höystettynä.

Tämä on mainos:
BaywatchBaywatch
BaywatchBaywatch
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Baywatch

Baywatch

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Hölmöilevä draama, joka ei edes esitä olevansa mitään muuta.Ladataan seuraavaa sisältöä