Suomi
Gamereactor
ennakot
Bayonetta 3

Bayonetta 3, Platinum Gamesin kuunoita tuhoaa paikkoja enemmän kuin koskaan ennen

Gamereactor pääsi testaamaan peliä ennakkoon.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Kauhea vaara uhkaa maapalloa, ja sitä pelastamaan päätyy maailman itsevarmin noita, joka taika-aseilla, pimeyden voimilla, orjuutetuilla demoneilla ja melkoisella asenteella hoitaa toivottavasti homman kotiin. Bayonetta 3 julkaistaan vielä lokakuun aikana, mutta jo nyt Gamereactor pääsi testaamaan peliä ennakkoon. Mustaa magiaa on ripoteltu haastavien kamerakulmien ja mahtavan toiminnan sekaan.

Jo aiemmissa peleissä tuli selväksi, että pääasiana on jakaa rankaisua pahiksille mahdollisimman paljon mahdollisimman tyylikkäästi. Erilaisia erikoishyökkäyksiä ja liikeyhdistelmiä riittää, ja ne lisääntyvät pelin kuluessa. Lisäksi kartutetaan omaa kykypuuta, eikä tyylistä tingitä missään vaiheessa. Paljon on luotettava sormien lihasmuistiin, kun on aika suorittaa haastava hyökkäysyhdistelmä. Ja tätä varten on oltava valmis harjoittelemaan olan takaa.

Bayonetta 3
Tämä on mainos:

Keinojen valikoima kasvaa, sillä erilaisten aseiden kesken pystyy vaihtamaan kesken taistelun. Enimmillään kaksi työkalua voi olla käytössä samaan aikaan, ja niiden kesken vaihdetaan nappia painamalla. Jokaisella aseella on oma kykypuunsa, ja ainakin toistaiseksi mukana ovat suuri demoninen nuija G-Pillar, Bayonettan neljät pistoolit ja tulinen jojo. Jokaisella aseella on myös demoninen muotonsa, jonka avulla voi tehdä näyttävän lopetuksen taistossa, tai sitten saada hieman apua maailmaa tutkiessa.

Bayonetta voi kutsua avukseen orjuutettuja demoneja, ja nämä ovat hyödyllisiä varsinkin silloin, kun vastassa on suuri joukko pahiksia. Ja kun käyttöaika loppuu, palautuu mahdollisuus takaisin nopeasti. Siksi rajoitettu taikamittari on harvemmin aidosti rajoittava. Pelaaja pääsee itse ohjastamaan demoneja, mutta samaan aikaan Bayonetta itse jää suojatta. Pahiksien olon ikäväksi tekevät muun muassa vanhat tutut Gomorrah ja Madama Butterfly.

Jokaisen suoritetun taiston jälkeen pelaajaa saa lisää pisteitä, ja vieläpä arvosanan suorituksestaan. Jos oikein huonosti meni, saattaa saada palkinnoksi kiven, ja oikein upeasti suoriutumisesta palkitaan platinalla. Omia tuloksiaan voi halutessaan jakaa verkossa, ja verrata omia muiden kanssa.

Bayonetta 3Bayonetta 3
Tämä on mainos:

Pääasiassa pelataan Bayonettalla, mutta ajoittain ohjattavaksi päätyy myös arvoituksellinen noita Viola, joka vain ilmaantuu tarinan alussa, ja on keskeisessä osassa muutenkin. Violalla on taikainen katana, jolla on omat liikeyhdistelmänsä ja oma kykypuunsa. Viola pystyy kutsumaan myös apua itselleen, mutta toisin kuin Bayonetta, Viola pystyy liikkumaan ongelmitta. Demoni ottaa haltuunsa miekan, ja tekee selvää ympäristöstä silkkana sellaisenaan.

Taistojen välissä on syytä vilkaista ympäristöä, sillä nurkissa saattaa olla piilotettuja aarteita. Joskus tarjolla on perinteisiä kerättäviä esineitä, mutta ajoittain edessä on pulmia, joista palkitaan kasvaneella terveysmittarilla tai taialla. Yökerhossa Gates of Hell voi niin ikään käväistä, ja siellä voi ostaa käyttöesineitä ja päivityksiä kerätyllä valuutalla.

Bayonetta 3

Bayonetta 2 julkaistiin kahdeksan vuotta sitten, joten odotus on ollut pitkä. 28. lokakuuta Nintendo Switchillä ei voi koittaa liian nopeasti.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä