Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Battlestar Galactica (1978)

Battlestar Galactica (4K) tarjoaa viihdettä yhdeksi illaksi

Scifi-teemainen avaruuselokuva sisältää muutamia hyviä kohtia, mutta unohtuu heti katsomisen jälkeen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Olin pienenä aivan hulluna 70-luvun lopussa julkaistuun ja Suomessa 1980-luvun alussa esitettyyn Taisteluplaneetta Galactica -nimiseen TV-sarjaan, sillä nuoresta iästäni huolimatta mieltymys scifi-teemaan oli jo alkanut iskostua aivoihini. Kyseessä saattoi olla jopa ensimmäinen TV-sarja, josta innostuin tosissani alle kouluikäisenä. Ympyrä sulkeutuu Battlestar Galactica -elokuvan 4K-version myötä, sillä en ollut nähnyt kyseistä vuoden 1978 rainaa aiemmin.

HQ

Elokuvan alku antaa toimintapainotteisen ensivaikutelman, minkä jälkeen ruudulla nähdään monien tuntemuksien sekamelska. Ihmisten voimakkaat reaktiot, epätoivo, tilanteiden käsittely ja epävarmuus tulevaisuudesta järkyttävät monia, mutta mitään kovin mielenpainuvaa ei saada aikaiseksi. Juoni selviää kuitenkin nopeasti: ihmiskunnan lopullisen tuhon välttämiseksi taistelussa Cylon-robottipahiksia vastaan tarvitaan sankarillisia suorituksia, älykkyyttä ja vahvoja päätöksiä.

Se pitää tunnustaa, että oikeastaan yksikään elokuvan näyttelijöistä ei jäänyt mitenkään erikoisesti mieleen. Helpommin muistan, että 1970-luvulla muodissa ollut takatukka oli hyvin tyypillinen näky miesnäyttelijöiden joukossa. Jonkin sortin näennäistä draamaa toki nähdään, se ei vain kosketa juuri lainkaan. Monet tilanteet ovat ohimeneviä, eikä pitemmälle kantavia draamankaaria nähdä kuin korkeintaan kerran tai ehkä kahdesti. Huumorin suhteen nähdään muutama kelvollinen yritys, jolloin saattaa ainakin hymyillä tai ehkä jopa naurahtaa kerran.

Toimintaosuudet, paikoin hyvällä tasolla tapahtuvat juonenkäänteet ja mutkikkaissa tilanteissa käytetty äly ovat kuitenkin Battlestar Galactican parhaita puolia nostaen kiinnostavuutta edes hetkittäin korkeammalle. Myös äänimaailmasta jaan pieniä kehuja, sillä näyttävän kuuloiset räjähdykset ja laseraseiden sinkautukset antavat sen vaikutelman, että nyt tapahtuu asioita pupillien laajenemisen arvoisesti. Paikoin myös musiikkipuoli hivelee korvakäytäviä.

Yksittäiset välähdykset eivät kuitenkaan nosta Battlestar Galacticaa kovin muistettavien elokuvien joukkoon, sillä valtaosa julkaisun sisällöstä tuntuu enemmän ja vähemmän yllätyksettömältä lisätäytteeltä, jonka sisältö on paikoin helppo arvata. Tuotoksessa on silti omat melko menevät hetkensä, ja etenkin scifin ystävät saanevat Glen A. Larsonin - miehestä Ritari Ässän takana -käsikirjoittamasta julkaisusta kohtalaista viihdettä yhden illan ajaksi.

Tämä on mainos:
Battlestar Galactica (1978)
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä