Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Batora: Lost Haven

Batora: Lost Haven

Keskinkertainen, mutta kohtalaisen viihdyttävä ja mukaansatempaava toimintaroolipeli, jossa omilla valinnoilla on vaikutusta tarinan kulkuun.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Batora: Lost Haven on Stormind Gamesin kehittämä toimintaroolipeli. Siinä seurataan teinityttö Avrilin tarinaa maailmanlopun jälkeen. Avril on Maan selittämättömässä tuhossa orvoksi jäänyt selviytyjä. Tämän harteille kaatuu vastuu maailman pelastamisesta. Kohtalo heittää yllättäen Avrilin avaruuden halki tapaamaan Auringon ja Kuun entiteettejä, jotka paljastavat Avrilin olevan Valittu. Uutiset hämmästyttävän tyynesti vastaanottava tyttö valjastaa piilevät voimansa ja aloittaa galaksin kattavan pelastustehtävänsä. Matkallaan sankaritar ajautuu useille planeetoille ja tapaa erilaisia avuntarpeessa olevia kansoja. Juonen edetessä pelaaja kohtaa valintoja, jotka vaikuttavat tarinan kulkuun ja pelaajan karmaan. Tämä vaikutus ulottuu hivenen myös varustukseen ja taisteluiden kulkuun.

Tarina on melko hyvä ja mukaansatempaava. Mysteeristä paljastuu pikkuhiljaa juuri sopivasti tietoa, ja mielenkiinto pysyy yllä. Tapahtumien eteneminen on suoraviivaista ja nopeaa. Tämä on hyvä, sillä peli on täysin tarinavetoinen eikä sisällä juuri lainkaan sivutehtäviä, vapaata tutkiskelua tai piilotettuja aarteita.

Pelin kaikki dialogi on puhuttua, ja se tekee tarinan seuraamisesta miellyttävää. Ääninäyttelyn taso vaihtelee laidasta laitaan, sillä osa vuoropuheluista ja henkilöhahmoista on huonosti näyteltyjä ja töksähteleviä, kun taas osa on harvinaisen ärsyttäviä. Tärkeimmät hahmot kuitenkin on näytelty hyvin, ja varsinkin pääsankarittaren roolisuoritus toimii ja kantaa pelin ääninäyttelyn. Hahmo itsessään on lisäksi mukavan persoonallinen näsäviisaine ja nokkeline kommentteineen. Muuten melkoisen yksiulotteisissa henkilöhahmoissa ei sen kummemmin syvyyttä ole. Musiikin saralla äänimaailma puolestaan jää todella keskinkertaiseksi.

Tämä on mainos:

Taisteleminen on pelin paras osuus, vaikka se melko yksinkertaista ja paikoitellen kankeaa onkin. Varsinkin etähyökkäysten käyttö ja tähtäys ontuvat pahasti, ja tämä vie osan taisteluiden hauskuudesta. Uusia taitoja opitaan kuitenkin pelin mittaan jatkuvasti juuri sen verran, että taistelut saavat lisää syvyyttä ja pysyvät mielekkäinä.

Peli on ylhäältäpäin kuvattu ja hahmoa liikutellaan vapaasti taisteluiden aikana. Käytössä on perushyökkäyssarja, väistö, sekä jokunen tarinan edetessä avautuva taito. Avrililla on kaksi taistelumuotoa, jotka ovat fyysinen ja psyykkinen. Muodoilla on omat taitonsa ja muotojen vaihtelu ja näiden taitojen yhdistely onkin taistelun suola. Maisemien vaihtuessa kohdataan uusia vihollisia, joihin pelaajan pitää käyttää aina vihollisesta riippuen oikeaa muotoa. Viholliset ovat kuitenkin harmittavan samankaltaisia ja vaihtelua taisteluun jää kaipaamaan. Ajoittain kohdatut pomo-taistelut onneksi sekoittavat pakkaa juuri sen verran, että pelin lyhyen keston ajan taistelu on hauskaa hommaa.

Ulkoasu on melko mitäänsanomaton. Täysin erilaiset planeetat tuovat mukavaa vaihtelua ja värimaailma on mielekästä katseltavaa, mutta muuten tuotos näyttää todella alkeelliselta. Paikoitellen reitttien, arkkujen ja esineiden erottaminen toisistaan on vieläpä epäselvää, mutta onneksi Batora ei juuri paikkojen tutkimista sisällä.

Kaiken kaikkiaan Batora on parhaimmillaan keskiverto tekele, joka ei tarjoa mitään uutta tai mullistavaa. Hyvä tarina pelastaa paljon, mutta toteutus ontuu monella osa-alueella. Pelin läpäisyyn menee noin 15 tuntia. Se onkin juuri sopivan lyhyt, eivätkä ajoittain huono ääninäyttely ja yksinkertainen ja kankea taistelu ehdi muuttua liian pitkästyttäviksi. Toimintaroolipelien ylimmille ystäville peli tarjoaa paremman puutteessa pienen hetken varteenotettavaa viihdettä, mutta jää pahasti tyylisuunnan kovan kilpailun jalkoihin.

Tämä on mainos:
Batora: Lost HavenBatora: Lost Haven
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Viihdyttävä, nopeasti etenevä tarina, kelvollinen taistelumekaniikka, sympaattinen päähenkilö
-
Paikoitellen huono ja jopa ärsyttävä ääninäyttely, taistelujen tiettyjen osien huono toteutus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Batora: Lost HavenScore

Batora: Lost Haven

ARVIO. Kirjoittaja Rauno Lehtinen

Keskinkertainen, mutta kohtalaisen viihdyttävä ja mukaansatempaava toimintaroolipeli, jossa omilla valinnoilla on vaikutusta tarinan kulkuun.



Ladataan seuraavaa sisältöä