Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Batman Unlimited: Animal Instincts

Batman Unlimited: Animal Instincts

Sujuvassa piirrospätkässä on liikaa toimintaa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Lepakkomiehen piirrosseikkailu vilisee tuttuja ja tuntemattomia hahmoja, joita ei kuitenkaan sen kummemmin avata katsojalle. Tekijätiimi selvästikin olettaa hahmokaartin jo ennestään tutuksi painottaen tarinan sijaan runsasta toimintaa.

HQ

Elokuva on vähän yli tunnin mittaisesta kestostaan huolimatta ihmeen hapuileva. Punaisena lankana on Pingviinin paha suunnitelma Gothamin pään menoksi. Ilkeilyn toimeenpanoon osallistuvat niin Killer Croc, Cheetah, Silverback ja muutama muukin vielä. Moinen kaarti ei taltu omin avuin, joten Batmanin avuksi rientävät Robin, Nightwing, Flash ja Green Arrow. Piirrospätkä koostuu lähinnä supersankareiden keskinäisestä suunpieksännästä ja tappeluista. Molemmat osa-alueet on onneksi toteutettu sujuvasti ja helposti seurattavasti. Vasta rainan loppupuoliskolla iskee eräänlainen taisteluähky ja tylsistyminen huulenheittoon. Elokuvalle olisi tehnyt hyvää, jos sitä olisi hieman tiivistetty lähinnä tappeluiden osalta. Kokonaisuus tuntuukin enemmän pilottijaksolta jollekin uudelle animaatiosarjalle.

Teknisesti animaatio on hyvää, joskin yksinkertaista. Runsas värien käyttö muistuttaa sarjakuvajuurista ja nopeat leikkaukset pitävät nuoren katsojan mielenkiintoa yllä. Varttuneemmille katsojille kattaus on liian suoraviivaista tavaraa, mutta DC-universumiin jo valmiiksi vihkiytyneelle nörttinuorisolle tämä on silkkaa nannaa. Ääninäyttely on kautta linjan hyvää ja ammattitaitoista, joskaan kukaan ei varsinaisesti erotu joukosta.

Lisämateriaalit nostavat arvosanaa pisteellä. Yhdessä katsauksessa tehdään selkoa Pingviinin hahmosta ja hänen pahuutensa erityispiirteistä. Yleensä tällainen esitelmä jostakin sarjakuvahahmosta liitetään vahvasti historiaan eli kerrotaan hahmon luojasta, ensiesiintymisen aikaan vaikuttaneesta maailmanpoliittisesta tilanteesta ja tietysti hahmon kehittymisestä vuosikymmenten varrella. Mitään tällaista ei kuitenkaan ole tehty. Ratkaisu korostaa entisestään vaikutelmaa lähinnä nörttinuorisolle suunnatusta julkaisusta. Varttuneempana katsojana minua olisi kiinnostanut nimenomaan Pingviinin historia eikä niinkään hänelle luotu psykologinen profiili. Keskeisimmän pahiksen oman katsauksen lisäksi mukana on pari kourallista lyhyitä hupipätkiä. Nämä naurattavat aikansa mutta en oikein ymmärrä, mihin tarkoitukseen nämä rykäisyt on tehty. Lopuksi mukaan on laitettu kaksi pidempää klassikkopätkää, jotka ovat jopa parempia kuin juuri nähty varsinainen elokuva.

Eihän Batman Unlimited: Animal Instincts mikään mestariteos ole, mutta kohderyhmälleen oikein kelpo pätkä silti. Mielenkiintoisella tavalla kootut lisämateriaalit eivät välttämättä aina täydennä juuri nähtyä elokuvakokemusta, mutta onnistuvat silti rikastamaan katsojan ymmärrystä DC-universumista.

Tämä on mainos:
Batman Unlimited: Animal Instincts
Batman Unlimited: Animal Instincts
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä