Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Batman: Hush

Batman: Hush

Varmalla DC Comics -otteella animaatioksi siirretty sarjakuva. Taas.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Warner Bros. on jo vuosien ajan tuottanut tasaisella tahdilla animaatioelokuviksi DC Comicsin sarjakuvatarinoita. Toiset näistä leffoista ovat tietenkin parempia kuin toiset, vaikka tekninen toteutus pysyykin käytännössä identtisenä elokuvasta toiseen. Batman: Hush lukeutuu siihen lukuisampaan "ihan OK" -luokkaan. Huomiota herättävää on lähinnä se, että kyseessä on selvästi aikuisille suunnattu animaatioelokuva.

HQ

Gotham Cityyn ilmaantuu uusi kiusankappale, joka on niin perusteellinen piikki lihassa, että apua haetaan Metropoliksenkin puolelta. Mystinen pahis Hush tietää, että Bruce Wayne on Batman, ja Hush aikoo tuhota kaikki Batmanille tärkeät ihmiset yksi kerrallaan. Moinen ei tietenkään käy, joten on aika ryhtyä taistoon. Ja kuka tämä Hush oikein on, ja mikä häntä motivoi?

Kuten jo mainitsin, teknisesti ja tarinankuljetuksen osalta Batman: Hush on täsmälleen samanlainen kuin ne lukuisat muut DC Comicisin viime vuosien animaatiot, joita olen itsekin Gamereactorille arvioinut. Näin ollen mielenkiintoista on ainoastaan tarina, ja kuinka se ajan kanssa katsojalle aukeaa.

Hush-pahiksen henkilöllisyys ja motiivit onnistutaan pitämään hyvin mysteerinä, mutta lopullinen syyllinen selviää yhdessä rysäyksessä. Olisi ollut draaman kannalta parempi, jos pahiksen motiivit ja tausta olisivat auenneet samalla tavalla kuin hahmo katsojille esiteltiinkin, eli hitaasti ja rauhallisesti vähän kerrallaan. Nyt koko elokuvan jännite hajoaa käsiin hyvissä ajoin ennen loppua. Hushin ohella keskeinen hahmo on Kissanainen ja hänen suhteensa Batmaniin. Odotetusti tämä puoli ei kehity oikeastaan mitenkään, joten siitä ei myöskään jaksa kauheasti kiinnostua.

Huonoksi puoleksi on mainittava sekin, miten mittava määrä erilaisia hahmoja leffassa pyörähtää. Noin käytännössä tästä seuraa se, että elokuvan tekijät olettavat katsojiensa olevan varsin syvällisesti perillä DC Comicsin maailmasta erilaisine hahmoineen.

Tämä on mainos:

Batman: Hush on varsin brutaali tarina, ja se on selvästi suunnattu aikuisille. Tämä kannattaa pitää mielessä, jos harkitsee rainan näyttämistä perheen juniorille. Leffan katsomisen jälkeen on tarjolla vakiintunut joukko lisämateriaaleja, joissa kerrotaan ensin juuri nähdyn tarinan taustoista, ja vihjaillaan sitten siitä tulossa olevasta seuraavasta DC Comics -animaatiosta. Seuraavaksi tulossa näyttäisi olevan Wonder Womania. Hyvin todennäköisesti kirjoitan aikanaan siitäkin leffa-arvion.

Batman: Hush
Batman: HushBatman: Hush
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Batman: Hush

Batman: Hush

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Varmalla DC Comics -otteella animaatioksi siirretty sarjakuva. Taas.Ladataan seuraavaa sisältöä