Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Batman: Death in the Family

Batman: Death in the Family

Ajatus interaktiivisesta elokuvasta on hyvä, mutta toteutus ei toimi

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jo vuosia DC Comics on tuottanut toimivia animaatioelokuvia omista sarjakuvistaan, ja yhtä uskollisesti jo vuosia olen niitä arvioinut. Nyt kokeillaan jotain uutta. Batman: Death in the Family on interaktiivinen elokuva, jossa katsoja pääsee tekemään valintoja. Lopputuloksena saadaan peräti seitsemän erilaista loppuratkaisua. Idea on mielenkiintoinen, mutta toteutus ei toimi.

Ensimmäinen ongelma liittyy tarinaan. Sitä on nimittäin hankala selostaa, koska omista valinnoista riippuen tuloksena saattaa olla sujuva kokonaisuus, tai todennäköisimmin asiasta toiseen pomppiva sekamelska, jossa ei oikein ole järkeä. Joka tapauksessa pointtina on kuoleman ja menetyksen aiheuttama tuska. Pääosassa nähdään Robin, eikä niinkään Batman. Tässä on sitten se toinen ongelma: elokuvan nimi johtaa katsojaa harhaan.

Elokuvan edetessä tehdään avainkohdissa valintoja kaukosäätimellä, ja sitten tarina jatkuu. Noin käytännössä kyse on suunnilleen 30 minuutin mittaisista toisistaan irrallisista pätkistä. Ja nimenomaan irrallisista pätkistä, koska omassa katsomiskokemuksessani jopa kuolleet palasivat takaisin. Näin ollen tarina tempoilee joka suuntaan, eikä missään tunnu olevan järkeä.

Tämä on mainos:

Animaatiojälki on perinteisen yksinkertaista, mutta samalla erittäin toimivaa. Ääninäyttelijöihin ei ole panostettu. He hoitavat kyllä työnsä, mutta yleensä heitä on tavattu kuulla aivan toisenlaisissa rooleissa. Ei siis kannata haaveilla Kevin Conroysta Batmanina, tai Mark Hamillista Jokerina.

En ole lukenut tarinan pohjalla olevaa sarjakuvaa, mutta ainakin elokuvaversion katsominen teki ainoastaan vihaiseksi. Kyseessä on ilmeisesti ollut kokeilu, ja idea on kieltämättä mielenkiintoinen. Toteutusta olisi silti pitänyt miettiä paljon huolellisemmin jo käsikirjoitusvaiheessa. Nyt vaikutelmaksi jää, että katsojan oletetaan tekevän juuri tietyt valinnat, jolloin elokuvan juoni etenee hyvällä ja loogisella tavalla.

Batman: Death in the FamilyBatman: Death in the Family
Batman: Death in the Family
Tämä on mainos:
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä