Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Avengers: Infinity War

Avengers: Infinity War

Lue eeppisen elokuvan juonipaljastukseton arvio.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Avengers-elokuvan mahdollisena ongelmana veikkailtiin ennakkoon sitä, että kaikkien supersankareiden ahtaminen samaan elokuvaan johtaa sellaiseen sillisalaattiin, ettei kukaan ole tyytyväinen lopputulokseen. Veljekset Anthony Russo ja Joe Russo ovat kuitenkin yllättäen onnistuneet. Marvelin Avengers: Infinity War punoo yhteen ehkä viime vuosien monimutkaisimman juonikuvion, jota on rakennettu vuosien ajan useissa eri elokuvissa. Näin ollen ennakkotiedot Infinity Waria edeltävistä tapahtumista muodostuvat lähes pakolliseksi vaatimukseksi, mikäli leffan juonesta mielii pysyä kärryillä. Itse asiassa elokuva syöksyy suoraan itse asiaan ilman minkäänlaisia pohjustuksia. Näin ollen katsojan on itse kyettävä yhdistämään alkutilanteeseen johtaneet juonen keskeiset osat mielessään.

Ehkä paras osuus Infinity Warissa ei yllättäen ole sen supersankarikavalkadi, vaan pääpahis Thanos. Kyseessä on mielenkiintoisin ja moniulotteisin pahistelija pitkään aikaan Marvelin elokuvissa. Tätä titaania esittää vakuuttavasti Josh Brolin, ja jo nimensä mukaisesti kuolema kulkee Thanoksen perässä: Kreikan mytologiassa Thanatos on kuoleman personifikaatio. Thanos etsii Infinite Gems -esineitä löytääkseen maailmankaikkeuteen tasapainon aiheuttaen siinä samalla eräänlaisen maailmanlopun. Tarkoitus pyhittää keinot: kun luvassa on parempi maailma, voidaan vanha tuhota tarvittaessa kokonaan uuden tieltä.

Avengers: Infinity WarAvengers: Infinity WarAvengers: Infinity War

Thanos on oikeastaan se ainoa pitkälle kehitetty henkilöhahmo koko elokuvassa. Mukana on toki lukuisa joukko Marvelin supersankareita. Avengers: Infinity Warissa on monta erilaista tasoa, ja yleinen tunnelma muuttuu rainan kuluessa useita kertoja. Sama pätee myös yleiseen kerronnan tempoon, jolloin tuloksena saadaan entistäkin eeppisempi elokuva. Infinity War onnistuu kietomaan samaan kuvaan uskottavasti niin Doctor Strangen, Spider-Manin kuin Guardians of the Galaxynkin. Huumoriakin on saatu mukaan runsaasti, joten kokonaisuudessaan elokuva on faneille mitä mahtavinta viihdettä.

Ehkä hienoin ansio on, ettei Avengers: Infinity Waria katsoessa koskaan koe oloaan pitkästyneeksi. Tylsiä suvantokohtia ei ole, jolloin leffan huomattavan pitkä kesto ei ole ongelma. Kokonaisuus olisi saattanut paisua kuin pullataikina leviten Jokisen eväiden lailla, mutta näin ei käynyt. Loppuratkaisu jättää auki kysymyksiä, ja oletettavasti jatkoa on tulossa joskus myöhemmin. Melkein 20 elokuvan aikana luotu tarina saavuttaa Infinity Warissa päätöksensä, joskin jotain jää vielä vaivaamaankin.

Tämä on mainos:
Avengers: Infinity WarAvengers: Infinity War
HQ
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä