Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Avatar

Avatar

James Cameronin eeppinen animaatio Avatar on jakanut yleisöään kahtia. Kukaan ei voi väittää, etteikö elokuva olisi teknisesti liki täydellinen - animaatiot kulkevat saumattomasti käsi kädessä oikeiden näyttelijöiden kanssa, ja elokuvateatterissa kolmiulotteiset efektit saivat monet katsojat haukkomaan henkeään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Juonensa puolesta Avataria on kuitenkin kritisoitu runsaasti, sillä se sisältää kaikki kliseet, mitä kuvitella saattaa. Paha korporaatio kylmän sotilasmahdin tukemana haluaa hävittää luonnon ehdoilla elävien alkuasukkaiden ikiaikaiset kodit päästäkseen käsiksi kalliiseen raaka-aineeseen. Jalot villit voi pelastaa vain valkoisen miehen riveistä alkuasukkaaksi heittäytyvä sankari, jonka oikeudenmukaisuus ja rohkeus vievät villimiehet voittoon. Ahneus vastaan oikeamielisyys, rauta vastaan luonto, rakkaus vastaan julmuus. Sama kuvio on nähty moneen otteeseen, eikä tarinassa ole rahtuakaan omaperäistä kerrontaa.

HQ

Kliseet antaa vaivatta anteeksi, kun muistaa kyseessä olevan yhden maailman vanhimmista tarinoista. Avatar on muunnelma kaikkien sydänjuuriaan myöten tuntemasta sadusta, eikä se yritäkään olla muuta. Koska katsoja tietää mitä tuleman pitää, on helppo antaa elokuvan estetiikan viedä. Ja pyhät pyssyt, miten kaunis elokuva Avatar onkaan! Sen värikylläisyyttä, yksityiskohtaisuutta ja kuvallista rikkautta on mahdoton kuvata sanoin. Vaikka niin Blu-Ray kuin DVD-versiokin kadottavat henkeäsalpaavan hienot kolmiulotteiset efektit, visuaalinen anti on viimeisen päälle komeaa, eikä jylhän äänimaailman pauhu jää pätkääkään silmäkarkista jälkeen.

Syvällistä kokemusta hakevalle Avatar saattaa olla pettymys. Niille, joille elämykset ja kerronta ovat omaperäisyyttä tärkeämpiä, hyvin rakennettu ja toteutettu satueepos on ehdottomasti monen katsomiskerran arvoinen.

Avatar
Avatar
Tämä on mainos:
Avatar
Avatar
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Avatar

Avatar

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Jori Virtanen

Niille, joille elämykset ja kerronta ovat omaperäisyyttä tärkeämpiä, hyvin rakennettu ja toteutettu satueepos on ehdottomasti monen katsomiskerran arvoinen.Ladataan seuraavaa sisältöä