Atlas on huono elokuva. Kyseessä on silkkaa taustamelua, joka innoittaa katsojaa ainoastaan menemään jyrkänteen reunalle ja hyppäämään alas. On toki mahdollista, että tavoitteena on saada katsoja tiedostamaan oma kuolevaisuutensa laittamalla katsomaan kaksi tuntia silkkaa roskaa. Mutta muuten Atlas epäonnistuu kaikin mahdollisin tavoin.
Atlas on tieteiselokuva, joka pyrkii ottamaan ilon irti viime vuosien suosikkisanasta tekoäly. Itse asiassa tekoälyt ovat vain ihmisiä, jotka esittävät superterroristeja. Tulevaisuudessa tekoäly nimeltä Harman (Simu Liu huonojen sinisten piilolinssien kera) on se ensimmäinen tekoälyterroristi pyrkien pyyhkimään ihmiskunnan kartalta autettuaan ensin kollegansa pakoon. Mutta tämä Harman voitetaan, ja seuraa pako avaruuteen.
28 vuotta myöhemmin katsojille esitellään Atlas Shepherd (Jennifer Lopez), joka tuntee Harmanin paremmin kuin kukaan muu. Hänellä on lisäksi vaikea ylläpitää ihmissuhteita, vaikka näyttääkin ulkoisesti Jennifer Lopezilta. Se on kuitenkin elokuvan uskottavuusongelmista pienin. Atlas saa selville tekoälyterroristien olinpaikan, ja jostain syystä Atlas saa käyttöönsä joukon sotilaita, ja tehtävän ottaa Harman kiinni.
Kaikki edellä mainittu käy ilmi ensimmäisen 20 minuutin aikana. Niin paljon taustatietoa vyörytetään katsojalle lyhyessä ajassa, että lopulta kaikesta dialogista noteeraa vain sanat "Harman" ja "tekoäly". Käsikirjoitus ei toimi edes Jennifer Lopezin puhumana, näyttelijäntyö on huonoa puhumattakaan kehnoista digitaalitehosteista. Hämmentävä kokemus.
Sitten matkataankin Andromedan galaksiin, jossa Atlas jää pulaan vaaralliselle planeetalle avaruuspukuun juuttuneena. Puku on kuin Avatarista ja Titanfallista viety. Atlasin ja kaverinsa Smithin keskinäinen sanailu on aivan kaameaa, eikä kaksikko tunnu millään pääsevän samalle aaltopituudelle.
Suurimman osan elokuvasta Atlas on jumissa robottisen kaverinsa kanssa. Ongelmana on, että Atlasin henkilöhahmo ei ole millään tavalla johdonmukainen. Ääripäät vaihtelevat kovan luokan tekoälyn vihaajasta siihen, että syvällinen yhteistyö neurokaapelia myöten ovatkin ihan siisti homma. Henkilöhahmon vaikuttimista perille pääseminen on mahdotonta. Syykin tekoälyn vihaamiselle selviää vasta puoli tuntia ennen elokuvan päättymistä. Ja mikä se syy on? Atlas itse aiheutti tekoälyn vallankumouksen, koska Harman vietti liikaa aikaa äitinsä kanssa, ja Atlas oli mustasukkainen. Elokuvan kahden tunnin keston aikana tulee vastaan niin paljon järjettömiä tempauksia, ettei sitä meinaa todeksi uskoa.
Atlas ei ole se huonoin näkemäni elokuva, sillä se kunnia kuuluu Sausage Partylle. Atlas esittää tekoälyn pahiksena, vaikka samalla leffa uskoo tekoälyn estävän ihmiskuntaa tuhoamasta itseään. Ajatuskin on kammottava, että Netflix juhlii 20 miljoonaa katsojaa Atlasin ensimmäisen viikonlopun aikana.