Suomi
Gamereactor
arviot
Atlas Fallen

Atlas Fallen kunnioittaa pelaajan aikaa

Satoja tunteja vaativien pelien maailmassa nopeatempoinen mättö pääsi yllättämään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Niin sanotuilla tupla-A-peleillä on paljon annettavaa. Pienemmästä budjetistaan huolimatta niiden tuotantoarvot ovat nousseet tasaiseen tahtiin, eikä sellaisen aikana joudu tuijottamaan päivittäisiä tai viikoittaisia tusinatehtäviä, kausipasseja tai mikromaksukauppaa. Kiireisempikin ehtii vetäisemään koko pelin tunti silloin, toinen tällöin pelaten.

Atlas Fallen sijoittuu verrattain perinteiseen mutta omaan fantasiamaailmaansa, jossa oudot otukset, taikuus ja kaikkea hallinnoiva julma jumala telmivät toistensa kanssa. Turhan hitaasti käynnistyvässä tarinassa pelaajan edustama pakkotyöläinen sattuu löytämään maagisen hansikkaan, joka muuttaa tämän elämän lopullisesti. Uusien voimien lisäksi käsineessä on myös toinen tietoisuus, jonka henkilöllisyys on yksi pääjuonen isoimpia mysteereitä. Deck13:n omalla "Fledge"-moottorilla toteutetut juonikohtaukset ovat hieman puisia etenkin animaatioiden puolesta, mutta alkua lukuun ottamatta pelaaja pääsee joka tapauksessa keskittymään lähinnä seikkailuun ja taisteluun.

Aavikoitunut maailma tarjoaa erinomaiset puitteet kohtalaisen vapaalle, mutta hallittavissa palasissa avautuvalle pelille. Uusia kykyjä avautuu reipasta tahtia, ja hiekalla surffaamisen, tuplahyppyjen sekä ilmapyrähdysten ansiosta liikkuvuus on hyvin kuosissa vuoria kiipeillessä, kuiluja ylittäessä ja tietenkin vihollisia vastaan taistellessa. Löydettävää riittää kohtalaisen paljon, mutta joka 100% läpäisyyn vaadittava tuntimäärä tuntuu nykypeleihin nähden rivakalta. Kehittäjien mukaan pääjuoneen keskittymällä lopputekstit tulevat vastaan noin 12-14 tunnissa, mutta sivutehtävien ja keräilyn kanssa tuntimäärät liikkuvat noin 20 paikkeilla. Atlas Fallenin lähestymistapa tuntuukin yllättävän virkistävältä lukuisien yhdentekevällä sisällöllä ja vähittäisellä edistymisellä ladattujen pelien jälkeen. Tälle pelille ei tarvitse uhrata puolikasta vuotta elämästäsi.

Tämä on mainos:

Taistelut hiekasta ja koukeroisista panssarinpaloista koostuvia hirviöitä vastaan hämäsivät aluksi ja tuntuivat sekä tarpeettoman kaoottisilta että vaikeilta. Ahaa-elämys koitti, kun hidasti nappien hakkaamista ja lähestyi kohtaamisia lähes rytmipelimäisesti. Monet isommista örmyistä käyttävät rytmikkäitä hyökkäyksiä, jotka oikea-aikaisesti torjumalla pahiksen saa muutettua patsaaksi kunnon turpasaunaa varten. Näiden rytmien opettelu ja tunnistaminen auttavat selviämään ja jopa trivialisoimaan tietyt hirviöt pidemmän päälle. Jokaisella öttiäisellä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, joten pieni opiskelu kannattaa.

Kahden aseen lisäksi pelaajalla on melkoinen arsenaali vapaasti vaihdeltavia aktiivisia ja passiivisia kykyjä, jotka on jaettu kolmeen eri "vaiheeseen". Mitä paremmin pärjää, sitä enemmän vahinkoa tekee ja sitä useampi kyky aktivoituu. Viholliset tekevät vastaavasti enemmän vahinkoa, joten tarkkana pitää edelleen olla. Järjestelmä kannustaa siis olemaan aggressiivinen, ja hyökkäämään mahdollisimman tasaiseen tahtiin kaiken liikkuvan kimppuun. Tämän liikevoimamittarin voi myös kotiuttaa tuhovoimaisella Shatter-hyökkäyksellä, joka on sitä tehokkaampi mitä pidemmällä mittarissa mennään.

Erilaisia kykyjä on tuhoton määrä, ja niitä yhdistämällä pelaaja voi muokata hahmostaan vaikkapa paljon osumaa kestävän tankin, vihollisen ympärillä tanssivan herhiläisen tai vimmaisesti kaikkea ympärillään vahingoittavan pyörremyrskyn. Eikä tässä vielä kaikki, sillä uusien panssareiden mukana tulee vielä hieman lisää kykyjä, pysyviä hahmon parannuksia sekä varsin monipuolinen ulkoasun muokkaus kirsikkana kakun päällä.

Sen mitä Atlas Fallen hieman pökkelössä tarinankuljetuksessa menettää, se saa takaisin vapaan maailman tutkimisessa, rivakassa etenemisessä, monipuolisessa hahmonkehityksessä ja yleisessä hyvässä fiiliksessä. Se kunnioittaa pelaajan aikaa eikä yritä olla mitään itseään suurempaa. Yhteistyötila toisen pelaajan kanssa on esimerkillisesti toteutettu, ja molemmat säilyttävät hahmokohtaisen edistyksensä. Jos pelaa kaverin kanssa koko ajan, myös suoritetut tehtävät ja maailman tila tallentuvat molemmille. Näitä lisää, kiitos.

Tämä on mainos:
Atlas FallenAtlas FallenAtlas Fallen
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Sopivan mittainen ja napakka, hyvä hahmonkehitys, vapaa samoilu
-
Kömpelöt juonianimaatiot
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä