Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus Rog Swift OLED PG27AQDM 27" vakuuttaa

Conny testasi Asuksen uusinta pelinäyttöä viikon ajan. Ja onhan se hyvä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Vaikka askel HDR- ja 4K-resoluutioisen television hankkimiseen tuntui suurelta, minulle henkilökohtaisesti tapahtui vielä suurempi harppaus. Silloin sain OLED-television ja kun LG: n suosittu C-malli laskeutui kotiin, avautui aivan uusi maailma. Yhtäkkiä värit tuntuivat oikeilta ja sitten tietysti musta oli oikeasti mustaa. Tänään olen hirvittävän nirso kuvanlaadun suhteen, ja kun katson näyttöä, joka ei ole OLED, tuntuu yksinkertaisesti siltä, että jotain on vialla.

HQ

Asuksen uuden näytön myötä minun on vihdoin aika kokeilla ensimmäistä OLED-tietokoneen näyttöä, eikä kestä kauan, ennen kuin tajuan, että se on aiheuttanut ongelman. Puhdas luksusongelma kuitenkin. Koska nyt muut näyttöni, joita olen käyttänyt useita vuosia, tuntuvat aivan liian huonoilta, vaikka olen ollut niin tyytyväinen niiden suorituskykyyn.

Koska kuva tässä on tietysti raivokkaan hyvä. Mutta pidetään siitä kiinni ja aloitetaan oikeasta päästä. Jokainen, joka on tuonut kotiin tällaisen laitteen, tietää, että tunne purkaa jotain on osa koko kokemusta. Mikään ei todellakaan tee pakkauksen purkamisesta erityisen ainutlaatuista, mutta voin arvostaa niin yksinkertaista yksityiskohtaa kuin sitä, että mukana toimitetut kaapelit ovat pienessä pussissa. Sitten hyppäämme nopeasti näytön suunnitteluun, jossa näyttö kapeimmassa kohdassaan tuntuu melkein niin pelottavalta koskettaa kulman katkeamisen pelossa. Onneksi se tuntuu hyvin rakennetulta ja ylelliseltä. Löydämme joukon portteja pohjasta; kaksi HDMI: tä, yksi Displayport ja voit liittää näytön tietokoneeseen USB-portin kautta ja saada siten pienen keskittimen, jossa on kaksi porttia näytöllä. Olisin halunnut, että USB-C-portti olisi myös mukana. Lopuksi on myös pistorasia kuulokkeille ja näytössä ei ole sisäänrakennettuja kaiuttimia, mutta se ei ole asia, josta en ole koskaan välittänyt näyttöjen suhteen.

ROG Strix OLEDROG Strix OLED

Ainoa asia, josta en todellakaan pidä suunnittelussa, on sen jalusta. Toki se mahdollistaa tasaisen käännöksen, mutta se tuntuu muoviselta, kömpelöltä eikä kovin ylelliseltä. Siellä on pieni paikka, johon voit sijoittaa matkapuhelimesi, mutta valitettavasti jalusta tuntuu vain hieman liian suurelta. Itse jalusta on kuitenkin erittäin hyvä kääntämisen, kallistamisen ja nostamisen suhteen. Olisin halunnut, että pieni reikä, jonka läpi voit vetää kaapeleita, olisi sijoitettu hieman korkeammalle, mutta se on vain pieni yksityiskohta. Näytön kääntäminen, kallistaminen, nostaminen ja laskeminen toimii hyvin. Haluan myös mainita, että pieni vipu, jota käytetään selkeässä käyttöliittymässä liikkumiseen, on paljon parempi kuin monilla kokeilemillani näytöillä, joissa painikkeet tekivät siitä sotkun napsauttaa. On myös mahdollista ladata ohjelmistoja ja hallita kaikkea tätä tietokoneen hiiren kautta, mikä voi olla parempi, jos olet siellä jostain syystä ja vaihdat useammin.

Tämä on mainos:

Suunnittelupuheen päätteeksi näytön takana on suuri logo, johon voit vaihtaa valon. Se antaa mukavan ja ylellisen vaikutelman, mutta ei oikeastaan täytä mitään suurta tehtävää selän valaisemisessa.

ROG Strix OLED

OLED-näytön kuvasta puhuminen on mitä haluat eniten, kun olet tarkastellut useita testejä, katsellut elokuvia ja pelannut pelejä, ei ole epäilystäkään siitä, että saamme kaiken mitä voimme odottaa. Mustuus on (tietysti) täydellistä, värit ovat ihania. Onko pieniä haittoja? Kyllä, voit aina toivoa enemmän kirkkautta ja kirjoittamiseen tämä ei ole ihanteellinen näyttö. Loppujen lopuksi se on ensisijaisesti pelinäyttö, ja 240 Hz: n taajuudella se on niin sujuva ja mukava kuin sen tarvitsee olla. Huomionarvoista on kuitenkin, että tämä kuvataajuus saavutetaan vain näyttöportin kautta, koska HDMI: n kautta se on rajoitettu 144 Hz: iin ja kaksi HDMI-porttia ovat myös 2.0. Mutta koska näytön resoluutio on 1440p, sillä ei ole väliä, vaikka se rajoittaisi lähinnä sitä, jos aiot liittää konsolin HDMI: n kautta.

Meillä on 0,03 ms:n vasteaika (GtG) ja Asuksen mukaan näytön suurin myyntivaltti: maailman ensimmäinen "kiiltävä OLED"-näyttö. Kiiltävä pinta lisää kuvan kirkkautta ja havaintoa, ja jotain niin yksinkertaista kuin animoidun näytönsäästäjän käynnistäminen Wallpaper Enginen kautta tarjoaa lähes kolmiulotteisen syvyyden. Vaikka OLED-televisiota on pelattu viime vuosina, on edelleen hieman surrealistinen tunne, jopa tänään, verrata peliä tai elokuvaa eri näytöllä ja hämmästyä siitä, kuinka paljon vaikuttavampia mustat ja värit ovat OLED-näytöllä. Tulet uskomattoman hemmotelluksi ja on vaikea tottua mustuuteen ja hämmästyttäviin väreihin, kun menet katsomaan jotain muuta.

Tämä on mainos:
ROG Strix OLED

Asus on myös pakannut joukon tekniikoita, jotka pitävät näytön viileänä ja estävät palamisen, jota jotkut ihmiset pitävät edelleen muodon suurimpana haittana. Kaikkien näiden ominaisuuksien takana oleva tekniikka ei tietenkään ole jotain, mitä todella koet. Mutta ainakin se saa sinut tuntemaan olosi turvalliseksi, kun palamisen riski on minimoitu.

Jos verrataan hintaa muihin OLED-näyttöihin, malleja on ehdottomasti hieman vähemmän. Mutta sanoisin, että tämän segmentin hinnat ovat kaiken kaikkiaan melko samanlaiset ja sinun on yksinkertaisesti verrattava eri näyttöjen ominaisuuksia. Ominaisuuksista tai kuvasta ei todellakaan ole paljon negatiivista sanottavaa, mikä on ollenkaan negatiivista. Toki jalka tuntuu hieman liian isolta ja henkilökohtaisesti toivoisin, että sitä olisi saatavilla myös isommassa koossa, mutta se tuskin tekee tästä näytöstä millään tavalla huonompaa. Kaiken kaikkiaan meillä on upea näyttö ja kuten Fredrik sanoi arvostelussaan Samsung Odyssey G6: sta: Kun nämä näytöt ovat pudonneet muutaman tuhannen dollarin hintaan, korkea hintalappu ei pysy kalliina esteenä, joka se voi varmasti olla monille. Sitten tietysti tällaisesta näytöstä tulee entistä merkityksellisempi ostoksen kannalta. Koska kun olet hemmoteltu OLED: llä, mikään muu ei ole lähellä kuvanlaadun suhteen.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Upeat värit ja mustat, 240 Hz Displayportin kautta, sujuva käyttöliittymä upeilla valikkosäätimillä, uskomaton vasteaika
-
Jalka tuntuu aivan liian suurelta, kuvan päivitystä rajoitetaan HDMI: n kautta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä