Asuksen uusi 27-tuumainen monitori kätkee sisäänsä pienen yllätyksen. Sen pääasiallinen tila on nopea 4K-monitori 160 hertsin virkistystaajuudella, mutta samainen paneeli mahdollistaa 320 hertsin tilan Full HD -resoluutiolla nappia painamalla. On kuitenkin hieman kyseenalaista, kuka tätä jälkimmäistä pystyy oikeasti hyödyntämään ensimmäisen ollessa jo erittäin vaikuttava.
Näytön jaetuissa ominaisuuksissa on pelimonitoreille tyypillistä yhden millisekunnin vasteaikaa (GtG), NVIDIAn G-Sync sekä AMD:n kilpaileva FreeSync. Kirkkaudessa päästään 400 Nitsiin asti ja värien toisto on hyvä, jahka näytön asetuksia säätää oletuksista luonnollisemmiksi. Suoraan laatikosta revittynä toisto on aivan liian kontrastinen ja värikylläinen.
Ulkoasu on lähestulkoon identtinen Asuksen ROG Strix -sarjan näyttöjen kanssa, ja takaosassa on halutessa pois kytkettävä valotehoste. Säätöjä voi tehdä oikeasta reunassa olevilla hieman hankalasti saavutettavilla napeilla tai näytön hallintaohjelmistossa. Takana on yksi DisplayPort 1.4, HDMI 2.1 ja USB-C -portti, eli varsin minimalistinen määrä. Monitorin jalusta on tukeva muuten muoviselle näytölle, ja seinä- tai varsikiinnitys onnistuvat VESA-standardien mukaisesti. Ihan mukavana pienenä lisänä jalustassa on myös paikka puhelimelle.
Käytössä päästään XG27UCG:n pääasiallisen myyntivaltin pariin. Eri tiloja säätäessä menee hetki, sillä molemmille on tiettyjä erityisvaatimuksia monitorin muiden asetusten ja Windowsin osalta. Kun ne on saanut haluamikseen, testit voivat alkaa. Peräti 320 hertsiin yltävä näyttö on kyllä sinänsä vaikuttava, mutta vaatii melkoista omistautumista Counter-Striken kaltaiselle todella nopeatempoiselle pelille, jota pyöritetään vielä tehokkaalla raudalla. Jos pelin ruudunpäivitystä ei saa ylös, tästä tilasta ei ole mitään hyötyä. Pelkän 4K-tilankin huippunopeus on helposti AAA-pelien tavoittamattomissa, ja nopeammalle näyttötilalle on vaikea keksiä käyttöä muualla kuin rankimmissa e-urheiluympäristöissä.
Asus ROG Strix XG27UCG:n suurin valtti jää lopulta kuriositeetiksi. Sen 4K-puolisko toteuttaa kaiken peruspelaajan vaatiman niin hyvin, että erillinen "esports" -tila jää nopeasti testien jälkeen pois käytöstä. Lisäominaisuuden takia hinta on muita vastaavia näyttöjä korkeampi, joten suurin osa ahkeristakin pelaajista säästää helposti satasen valitsemalla samaisen valmistajan valikoimasta hieman perinteisemmän vaihtoehdon.