Suomi
Gamereactor
laitearviot
Asus ROG Phone

Asus ROG Phone

Asus ROG Phone tietää, mikä se on.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Razer Phone aloitti trendin pelipuhelimille, ja nyt perässä seuraa Asus ROG Phone, joka haluaa olla se kaikkein paras pelaamiseen soveltuva puhelin. Tätä tukemaan Asus on luonut myös joukon lisävarusteita, joilla mobiilipelaaminen viedään sille seuraavalle tasolle.

Siksi tässä arviossa keskitytään paitsi puhelimeen myös joihinkin olennaisimpiin lisälaitteisiin. Niiden avulla pelikokemus paranee merkittävästi.

Asus ROG Phone
Tämä on mainos:

Asus ROG Phone ei vain sano olevansa pelipuhelin, vaan se myös näyttää siltä. Kaksi oranssia reunusta toimittavat kaiuttimien virkaa, ja sivuilla on säätö äänen voimakkuudelle ja puhelimen lukitukselle. Puhelimen etupuoli on sinänsä varsin maltillinen, mutta samaan aikaan ei ole heti selvää, kummin päin puhelinta on tarkoitus pidellä. Tämä johtaa varsinkin alussa ajoittain turhauttaviin hetkiin. Takana on sitten selkeä ilmanottoaukko ja ROGin logo.

Puhelimen sisällä on kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 845 CPU, joista neljä on boostattu tavallisesta 2,8 Ghz lukemaan 2,96 Ghz, ja loput neljä ovat 1,7Ghz. Lisäksi mukana on Adreno 630 GPU ja täysi 8 GB RAM. Puhelinta on saatavilla kahtena eri versiona: toisessa on 126 GB levytilaa, ja toisessa 512 GB. Edessä on, kuten jo mainitsin, kaksi stereokaiutinta. Akku on Razer Phone 2:n malliin 4000 mAH.

Asus ROG Phone

Puhelimen avaamisesta lähtien on selvää, että laite on suunniteltu nimenomaan pelaamiseen. The Game Center -sovellus antaa mahdollisuuden hallita tuulettimen tehoa ja näyttää niin CPU:n kuin GPU:nkin lämpötilat ja paljon muuta. Perustoimintojen käyttöliittymä muistuttaa The Matrix -elokuvan tietokonetta. Puhelin suoriutui testeistä liiaksi kuumenematta, metelöimättä ja tökkimättä.

Tämä on mainos:

Pelit näyttävät hyviltä, sillä puhelimessa on 6" AMOLED 1060x2160 HDR-näyttö ja 90 Hz virkistystaajuus. Sekä musta että värit erottuvat hyvin.

Asus ROG Phone

Asus ROG Phone on pelilaite, jolla voi myös soittaa puheluita. Hintaa on noin 950 euroa, joka on yli 100 euroa enemmän kuin Razer Phone 2. On kuitenkin muistettava, että rahoilleen saa vastinetta, ja halutessaan voi hankkia useita käteviä lisälaitteita.

Ilmaiseksi saa AeroActive Coolerin, joka on nimensä mukaisesti ylimääräinen jäähdytin. Se kiinnittyy puhelimen sivussa olevaan USB-C-porttiin. Lisälaite auttaa pitämään puhelimen viileänä pitkässä käytössä.

Asus ROG Phone

Pelaaminen onnistuu tietysti hyvin ilmankin lisälaitteita, tai ainoastaan ilmaisen AeroActive Coolerin kanssa. Lisälaitteilla voi kuitenkin mobiilipelaamistaan helpottaa varsinkin silloin, kun haluaa pelata liikkuessaan kodin ulkopuolella. Esimerkiksi GameVicella on Switchin kaltainen ohjain, joka kiinnitetään puhelimen reunoille. Harmillisesti kiinnikkeet eivät ole korkealaatuisia, mutta laite toimii ja sen ajatus on hyvä.

Perinteisemmille pelaajille on tarjolla Mobile Desktop Dock, joka on pieni "ständi", jolla puhelimensa saa muutettua tietokoneekseen. Liitetyksi saa hiiren, näppäimistön, kuulokkeet ja monitorin. Toisin sanoen lisälaitteiden avulla yksi ja sama laite vuorottelee saumattomasti pöydällä pidettävän työkoneen ja taskussa kulkevan puhelimen välillä.

Asus ROG Phone

Konsolipelaaja voi investoida Asus WiGig Display Dock -lisälaitteeseen. Näin yhteys toimii langattomasti aivan kuten Steam Linkissäkin. Testijakson aikana havaitsin muutaman kerran ongelmia käytön aikana.

Kiinnostavin lisälaite on kuitenkin Twinview Dock, joka muuttaa Asus ROG Phonen 3DS-käsikonsoliksi. Kyseessä on sekä ohjain että näyttö, ja lopputulos näyttää todellakin Nintendon käsikonsolilta. Tämä mahdollistaa vaikka alaruudulla Fallout Shelterin pelaamisen samalla, kun katsoo yläruudusta Netflixiä.

Asus ROG Phone

Kaikki lisälaitteet ovat sekä käyttökelpoisia että hyvälaatuisia. Koko laitemallisto puhelinta myöten on siten vaikuttava. Valitettavasti hintakin on sitten sen mukainen. Toisin sanoen Asuksen kohderyhmänä ovat ne, joille tärkeää on paras mahdollinen pelikokemus hinnasta riippumatta. Asus ROG Phone on ehdottomasti markkinoiden paras pelipuhelin.

09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Asus ROG Phone II on tulossa

Asus ROG Phone II on tulossa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gamereactor on paikalla Berliinin kodin elektroniikan IFA-messuilla, ja paikan päällä Asus on julkistanut saapuvaksi seuraajan Asus ROG Phonelle. Nimenä on hyvinkin...Ladataan seuraavaa sisältöä