Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus ProArt PA90

Asus ryhtyy suoraan kilpailuun Applen Mac Pro' kanssa. Kuinka kävi?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kaikki eivät sellaisia valmiuksia tarvitse, mutta nykyään yhä useammat haluavat omalla läppärillään pystyä leikkaamaan videoita, muokkaamaan valokuvia ja vaikka tekemään omaa musiikkia. Nämä ohjelmistot vaativat koneelta tehoa, joka onkin synnyttänyt PC-laitteille uudenlaisen markkinan, jota kutsutaan nimellä creator market.

HQ

Applen vastaus creator marketiin on ollut Mac Pro ja Mac Mini. Nyt Asus yrittää samaa PA90-laitteellaan.

Asus ProArt PA90

Mikä on PA90? Kyseessä on jokseenkin pienikokoinen PC, joka tuo omalla tavalla mieleen Blade Runner -elokuvan. Tavoitteena on tarjota erilaisille sisällöntuottajille kaikki tarvittavat välineet kilpailijoita huokeampaan hintaan.

Ensiksikin PA90 on kaunis katsoa. Koko kuori on sylinterin mallinen, ja väriltään maltillisen mattaharmaa. Jäähdytykseen on kiinnitetty erityistä huomiota, sillä PA90 haluaa pysyä jokseenkin viileänä vaativimmissakin tilanteissa. Yläosa on kestävää muovia, joka nousee ylös automaattisesti, jos CPU:n lämpötila nousee yli 80 asteen, ja samalla ilmanotto paranee Asusin mukaan 38%.

Tämä on mainos:

Takana on kolme display-porttia, joista yksi on omistettu WiFi-antennille, Thunderbolt 3, RJ45 LAN, kaksi USB 3.1 Gen2-paikkaa ja Line-out, ja edessä sitten kaksi USB 3.1 -paikkaa lisää. Sisällä on kahdeksanytiminen i9-9900K, ja lisäksi neljä SO-DIMM DDR4 RAM -paikkaa emolevyssä, joista kahdessa ovat paikoillaan 32GB ja 2666MHz, joten on mahdollista pyörittää samaan aikaan 1TB SATA -kovalevyä ja kahta erillistä M.2 NVMe SSD:tä. Mukana on myös ammattilaisten tarpeisiin suunniteltu Nvidia Quadro P4000.

Miltei kaikki osat ovat tarvittaessa vaihdettavissa. Kaiken kaikkiaan laite pysyy yleensä hiljaisena ja nopeana. Jäähdytyksenä on suljettu nestejäähdytys, joka testin aikana antoi tulokseksi 32 dB jopa 4K-kuvaa editoidessa. Tuettuna ovat myös Gigabit Ethernet, 802.11a / b / g / n / ac Wi-Fi ja Bluetooth 5.0.

Asus ProArt PA90

Kaikki edellä kuvattu mahtuu 36 cm korkeaan ja 17 cm leveään tilaan. Vaikuttava suoritus. Painoakin on vain 5,8 kiloa, joten laitetta voi tarvittaessa kuljettaa vaikka kodin ja työpaikan välillä. Onhan se painavampi ja isompi kuin Mac Pro, mutta toisaalta hintaa on siten selvästi vähemmän.

Tämä on mainos:

Kyseessä on siis erittäin tehokas tietokone, jonka mukana kulkevuus ja kilpailijoita alhaisempi hinta tekevät siitä varteenotettavan tuotteen. Jos siis Mac Pro on liian kallis, voi tässä olla se vaihtoehto.

Asus ProArt PA90
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä