Suomi
Gamereactor
ennakot
Astro Bot

Astro Bot, Team Asobi näyttää tehneen vuoden 2024 kovimman tasoloikan

Hurmaava ja söpöilevä uusi Astro Bot.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Pääsin testaamaan Team Asobin tulossa olevaa hurmaavaa tasoloikkaa Astro Bot. Kyseessä on jatkoa Astro's Playroomille, joka on tullut jokaisen Playstation 5 -konsolin mukana.

Astro Bot on juuri sitä, mitä toivottiin. Värikäs, hurmaava, eloisa ja ottaa todellakin ilon irti siitä, mihin Playstation 5 ja Dualsense-ohjain pystyvät. Pääsin kokeilemaan peliä vain 45 minuutin ajan, mutta pelasin useamman kentän läpi, otin mittaa pomovastuksesta ja tapasin useita tunnettuja Playstationin hahmoja. Muutamaa haastekenttääkin testasin. Ja hyvältä vaikuttaa.

Astro's Playroomin malliin aloitetaan aurinkoisesta ja trooppisesta ympäristöstä, jossa on paljon vettä, ja robotit makoilevat aurinkotuoleissa. Ohjaus on niin yksinkertainen ja selkeä, ettei varsinaista opastusosiota tarvita lainkaan. Pelaaja oppii tekemällä ja pulmia ratkomalla.

Tämä on mainos:

Astro Botin tarkoitus on päästä kentän loppuun, mutta matkan varrella kohdataan kaikenlaisia robotteja, jotka ovat koomisilla tavoilla pulassa. Näiden pelastamiseksi on huitaistava tai potkaistava, jolloin robotti kiitää Astron Dual Speederiin turvaan. Niin ja vierailijoita muista Playstationin sarjoista tuntuu olevan mukana reilulla kädellä. Näin jo testauksen aikana Ratchetin, Rivetin ja Jakin unohtamatta PaRappa Rappaa.

Pelisuunnittelu on mitä parhainta. Kaikki näyttää toimivan kuten pitää, ja pelaaminen on yhtä juhlaa hymyssä suin. Elektroninen soundtrack auttaa sekin tunnelman luomisessa. Peli näyttää juuri siltä kuin voisi odottaakin Astro Botin näyttävän.

Testaamassani kolmessa kentässä jokainen oli sovitettu rantamaiseman teemaan, mutta toisistaan erottuvasti. Toisessa kentässä ampaistiin pilviin loikkimaan pilvenpiirtäjien välissä, ja samalla suuri apina teki kovasti tuhoa. Pelaamani kolme ensimmäistä kenttää tutustuttivat samalla niihin uusiin kykyihin. Astro pystyy imemään ilmaa sisään, ja näin sinkauttamaan itsensä uusiin korkeuksiin. Tämä toimii myös silloin, kun pitää päästä nopeasti veden pinnalle. Bulldog Booster on rakettireppu, jolla voi singahdella kielekkeiden yli, ja ryskätä läpi seinistä ja laatikoista. Twin-Frog Gloves latovat ilmaan nyrkkejä, joita heilutellaan liipaisimilla. Samalla keinolla voi heilauttaa Astron lentoon katapultin lailla.

Twin-Frog Gloves vaikutti siltä keinolta, jolle oli eniten käyttöä testaamisen aikana. Tämä johtui ehkä siitä, että konstia käytettiin pomovastusta vastaan, joka oli robottinen nyrkkeilyhanskoja käyttävä mustekala nimeltä Mako Gato. Tarjolla oli juuri mukavasti haastetta ilman, että Astron positiivinen tunnelma lainkaan kärsisi. Pomotaiston jälkeen näkyivät sitten Kratos ja poika hurmaavina robotteina.

Tämä on mainos:

Kenttiä on kaikkiaan noin 80 jaettuna kuuteen erilaiseen galaksiin. Robotteja on 300 pelastettavana puhumattakaan muusta kerättävästä tavarasta. Team Asobilla on tulossa mahtava tasoloikkapeli. Tarjolla on myös selvästi haastavampia pienempiä kenttiä.

Julkaisu tapahtuu 6. syyskuuta 2024, ja kyseessä saattaa olla se vuoden paras Playstationin peli.

Astro BotAstro BotAstro Bot
Astro BotAstro BotAstro Bot

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä