Suomi
Gamereactor
laitearviot

Astro A50

Testissä langaton kuulokemikrofoni Astro A50

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Joskus menneisyydessä Astro oli se firma, joka tuotti markkinoiden parhaat kuulokemikrofonit videopelaajille niin äänen laadun kuin käyttömukavuudenkin suhteen. Ajan kuluessa Astro kuitenkin menetti otteensa, jolloin joukosta erottuminen on muuttunut vaikeammaksi.

HQ

Päätin kuitenkin antaa Astro A50:lle mahdollisuuden. Heti aluksi on sanottava, että ulkoiselta muotoilultaan luurit ovat erottuvat ja persoonalliset varsinkin, kun ne asetetaan laturiin kiinni. Hinnaltaan Astro on samaa luokkaa kuin Steelseriesin Arctis Wireless Pro. Rahalla saa ständin, luurit ja mahdollisuuden käyttää joko optista tai USB-liitäntää PC:llä, PS4:llä ja Xbox Onella. On kuitenkin muistettava, että konsolia varten on ostettava erityinen juuri siihen sopiva versio.

Astro A50 Wireless

A50:n laatu on kuitenkin ohittamaton. Ständi on kovaa muovia ja kohtuullisen laadukasta tekoa. Toinen puoli on päällystetty pehmeällä kumilla, ja toisella puolella on kuultava pinta. Ständi on tietenkin se optinen koti luureille silloin, kun ne eivät ole käytössä. Paikoilleen ständiin asettaminen on varsinkin aluksi varsin työläs urakka magneettien vuoksi, mutta kaikkinensa käyttö alleviivaa tuotteen korkeaa laatua.

Sama pätee myös luureihin. Kokonaisuus on kovaa muovia lukuun ottamatta sylenterin muotoisia alumiinisia sivuja. Käytännössä koko komeus on kääritty kumilla. Yllättävää on se, miten kevyet luurit ovat. Kilpailijoihin verrattuna Astro A50 on suorastaan höyhenkevyt. On silti sanottava, että laadusta ja keveydestä huolimatta luurit painavat korville ikävästi ennen kaikkea pitkässä käytössä.

Tämä on mainos:

Toisella puolella kuulokkeita on mikrofoni, joka ei ole piilotettuna kuulokkeen sisään. Mikrofonin voi nostaa ylös tai alas. Suosin sellaista mikrofonia, joka katoaa kokonaan kuulokkeen sisään piiloon. On silti muistettava, että yleensä kiinteä malli tuottaa paremman äänen. Tämä pätee myös Astro A50:n mikrofoniin niin PC:llä kuin konsoleillakin.

Vaikuttavinta oli kuitenkin A50:n äänenlaatu. Dynaamiset ja monipuoliset äänet ovat tosiasia monenlaista mediaa kuluttaessa aina Call of Duty: Black Ops 4:n pelaamisesta Netflixin katseluun saakka. Lisäksi kuulokkeiden etäisyys ständistä voi olla hyvinkin pitkä äänen laadun siitä kärsimättä. Testijakson aikana akun kesto oli melkein luvatut 15 tuntia.

Astro A50 Wireless

Dolby Headphone Surroundin kytkeminen on niin ikään mahdollista, vaikkakaan ei suositeltavaa. Musiikkia kuunnellessa tai elokuvia katsellessa ääni tuntuu puuroiselta: aivan kuin äänet tulisivat ylimääräisen filtterin läpi. Videopelaajalle toiminto antaa melkein surround-äänikokemuksen. Teknologia ei vielä aivan toimi, mutta vaikutelma on kuin kaksi stereokaiutinta muuttuisi neljäksi tai kuudeksi ympäri pään. Toisin sanoen Astro A50 tarjoaa tällä hetkellä parhaan virtuaalisen surround-kokemuksen.

Tämä on mainos:

Langatonta kuulokemikrofonia hankittaessa Astro A50 on ehdottomasti sellainen, jota kannattaa harkita. Mukana on erillinen ständi vaihdettavien paristojen sijasta. Mikrofoni on hieman kömpelö käyttää, kuulokkeissa olisi saanut olla lisää pehmustetta käyttömukavuuden maksimoimiseksi ja hinta olisi saanut olla alhaisempi. Kaiken kaikkiaan Astro A50 ovat kuitenkin laadukkaat luurit, joiden hankintaa ei tarvitse katua.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä