Suomi
Gamereactor
ennakot
Assassin's Creed II

Assassin's Creed 2

Assassin's Creed oli yksi toissavuoden suurimmista yllättäjistä. Jatko-osan julkistus tuskin yllätti ketään. Gamereactor pääsi tutustumaan peliin E3-messuilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ubisoft kehittää jatko-osaa melko tiukasti piilossa, ja näkemämme demokin oli varta vasten lehdistöesittelyä varten tehty. Kaikki demon osat oli otettu lopullisesta pelistä, mutta spoilereiden välttämiseksi Ubisoft oli yhdistellyt paloja useammasta tehtävästä.

Assassin's Creed 2 näyttää hyvin pitkälti ensimmäiseltä osalta, mutta värimaailmaa on muokattu hieman renessanssin Italian henkisemmäksi. Kaiken kaikkiaan peli on graafisesti varsin vakuuttava. Venetsian luomiseen on käytetty paljon vaivaa, ja yksityiskohtia piisaa.

Venetsia on jaettu viiteen kaupunginosaan, jotka ovat kaikki suurempia kuin ensimmäisen osan kaupungit. Venetsian lisäksi Assassin's Creed 2:ssa liikutaan Firenzessä ja Toscanassa.

Uusi päähahmo Ezio Auditore de Firenze ei suinkaan ole ammattimainen palkkamurhaaja heti pelin alussa, joten hänen täytyy kehittää kykyjään pelin edetessä. Assassin's Creed 2 etenee siis perinteisemmän kaavan mukaan kuin edeltäjänsä. Pelin aikana Ezio kohtaa useita erilaisia ryhmittymiä, joilta Ezio saa tehtäviä ja palkkioita. Yhtä tällaista ryhmittymää johtaa itse Niccolò Machiavelli.

Tämä on mainos:

Jatko-osaan on luotu myös markkinatalousjärjestelmä, ja Ezio voi ryöstellä ihmisiltä rahaa ostaakseen esimerkiksi pommeja tai lahjoakseen virkamiehiä. Pelin rakennetta on rukattu monipuolisempaan suuntaan, ja tällä kertaa erilaisia tehtävätyyppejä on viitisentoista. Tehtävätyyppejä on myös yhdistelty, ja tehtävä saattaa alkaa täysin erilaisena kuin se lopulta päättyy.

Myös salamurhakohteita on enemmän kuin ennen. Ikäviä ihmisiä pääsee listimään jopa kolmenkymmenen aseen voimin. PSP-omistajat voivat lisäksi kytkeä pelinsä PS3-versioon ja saada käyttöönsä kuusi lisäasetta. Eziolla on käytössään myös piilotettu ase, joka muistuttaa ensimmäisen osan heittoveitsiä siinä määrin, että se tappaa laakista. Myös veitset ovat mukana jatko-osassa, mutta ne ovat menettäneet hieman tehoaan.

Taistelu muistuttaa pitkälti ensimmäisen osan taistelua, mutta Ubisoft vakuuttaa, että tekoälyvastustajat ovat tällä kertaa fiksumpia. Vastustajat käyttävät erilaisia taktiikoita ja hyökkäävät samanaikaisesti Ezion kimppuun. Tarvittaessa jahtaajia pääsee pakoon entistä monipuolisemmin. Venetsia on täynnä kanaaleja, ja Ezio osaa uida. Tämän lisäksi massoihin hukkuminen on edellisosaa helpompaa, ja enää ei tarvitse etsiä juuri sopivaa munkkijoukkoa, jonka keskelle pujahtaa.

Ubisoftin arvion mukaan Assassin's Creed 2:ssa riittää pelattavaa 25 tunniksi, ja kaikki lisätehtävät suorittamalla peli pitenee entisestään. Perustarinassa on noin sata tehtävää, ja vaihtoehtoisia lisätehtäviä on toinen mokoma. Jo paljastettu Leonardo da Vincin lentokapistus on vain yksi monista pelin apuvälineistä, ja Ubisoftin mukaan noin puolen tunnin pelaamisen välein peliin tulee uusi lisäväriä tarjoava apuväline.

Tämä on mainos:

Näkemämme demo oli vielä hyvin varhaisessa vaiheessa, mutta Ubisoft vakuuttaa tekevänsä hartiavoimin töitä tehdäkseen Assassin's Creed 2:sta edeltäjäänsä monipuolisemman toimintaseikkailun. Ensimmäisen osan virheistä on otettu opiksi, ja pelaamisesta pyritään tekemään avoimempaa ja enemmän vaihtoehtoja tarjoavaa. Moninpelimuodosta ei vielä hiiskuttu, mutta ilmeisesti sellainen saattaa olla tekeillä. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla lisätietoja.

Assassin's Creed II
Assassin's Creed II
Assassin's Creed II
Assassin's Creed II
Assassin's Creed II

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Assassin's Creed IIScore

Assassin's Creed II

ARVIO. Kirjoittaja Jukka Moilanen

Renessanssiajan Italiassa salamurhaajasuvun nuorin vesa hautoo verikostoa ja saa itseltään Leonardo da Vinciltä runsaasti apua. Viihdyttävää, vaikka kaikki ei nappiin osukaan.

0
Assassin's Creed II nyt ilmaiseksi PC:lle

Assassin's Creed II nyt ilmaiseksi PC:lle

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustila ei ole vielä ohitse maailmalla, joten Ubisoft haluaa tarjota ilmaista viihdettä. Aina 17. huhtikuuta klo 16:00 saakka Assassin's...

2
Assassin's Creed Embers -haastekisa

Assassin's Creed Embers -haastekisa

UUTINEN. Kirjoittaja Gamereactor

Ubisoftin julkaisemissa animoiduissa lyhytelokuvissa luodaan lyhyt katsaus suositun salamurhaajan Ezio Auditoren elämään. Katso alta molemmat noin kymmenen minuuttia...Ladataan seuraavaa sisältöä