Suomi
Gamereactor
arviot
Ni no Kuni: Cross Worlds

Ni no Kuni: Cross Worlds

Viehättävä Ni no Kuni on ottanut askeleen mobiilipelaamisen maailmaan. Mutta sitäkö sarja todella tarvitsi? Johan on tutkinut asiaa syvemmin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Rakastan Ni no Kuni -universumia. Ni no Kuni: Wrath of the White Witch on yksi ehdottomista suosikkipeleistäni ja mielestäni koko konsolisukupolven (Playstation 3) paras peli. Tuolla aikakaudella on animejumalien ja Studio Ghiblin suunnittelema suunnattoman kaunis peli, jossa oli erittäin hyvä tarina ja mielenkiintoiset hahmot. Jatko-osa Ni no Kuni II: Revenant Kingdom ei ollut yhtä täydellinen, mutta silti todella hyvä peli, jossa on monia lainattuja ominaisuuksia ensimmäisestä pelistä. Level-5 on nyt päättänyt viedä sarjan mobiilipelien maailmaan Netmarble Gamesin, Etelä-Korean suurimman mobiilipeliyhtiön, avulla.

Ni no Kuni: Cross Worlds

Ni no Kuni: Cross Worlds, kuten uutukaista kutsutaan, omaa sarjan aikaisempien osien tyypillisen ilmeen ja sinne tänne on siroteltu muutamia tuttuja juttuja. Esimerkiksi Evermoren suurkaupunki on palannut eräänlaisena aloituspaikkana, ja siellä on tuttuja hirviömäisiä olentoja, joiden kanssa voi ystävystyä tai ottaa mukaan taisteluun. Siellä on myös tarina kahdesta eri maailmasta. Loppujen lopuksi Ni no Kuni käännetään nopeasti "toiseksi maaksi". Valittavissa on viisi eri hahmoluokkaa: noita, tuhoaja, miekkamies, insinööri ja roisto. Jokaisella on oma, erityinen ulkonäkönsä ja ominaisuudet. Mukana on myös hullu apulainen, lentävä sika, joka inhoaa Cluu-kutsumanimeään. Se on selvästi heikompi hahmo kuin Drippy tai Lofty edellisistä peleistä. Vuoropuhelua ei voi kaiken kaikkiaan kutsua vakuuttavaksi. Pieniä hauskoja pätkiä on siellä täällä, mutta mukana ei ole samanlaista huumoria tai tunnepamausta kuin varsinkaan Wrath of the White Witchissä.

Tarina on myös melko keskinkertainen. Tietenkin kyse on toisesta maailmasta tulemisesta, mutta tällä kertaa se on hieman monimutkaisempi. Siihen on panostettu modernilla otteella, sillä hahmo on "Soul Divers" -nimisen VR-pelin beetatestaaja. Kaikki ei kuitenkaan mene suunnitelmien mukaan, sillä pelissä ohjaava tekoäly on rikkonut koko järjestelmän ja yrittää varoittaa meitä jostain. Ja kun heräämme peliin, huomaamme, että maailma ei ehkä olekaan väärennös. Kestää hyvin kauan päästä sisään päätarinaan, koska tietyt sivutehtävät on pakollista suorittaa päästäkseen eteenpäin. Näitä kutsutaan "mainetetehtäviksi", joissa sinun on autettava osaa väestöstä. Pelin aikana avaamme esimerkiksi Keijukaismetsän. Pääkeiju tietää tietysti kaiken, mitä tarvitsemme päästäksemme pääjutun kanssa eteenpäin, mutta kieltäytyy kertomasta tietoja ennen kuin olemme auttaneet X määrää keijuja. Ongelmana on, että kaikki noudattavat täsmälleen samaa kaavaa. Se tarkoittaa joko "mene sinne ja hanki tämä ja tule takaisin" tai "mene sinne ja lyö tietty määrä vihollisia". Äärimmäisen toistuvaa touhua.

Tämä on mainos:
Ni no Kuni: Cross Worlds

Mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että meidän ei tarvitse edes pelata peliä päästäksemme eteenpäin. Itse asiassa peli on silkkaa "automatisoitua juhlaa". Taistelut siis pelataan täysin automaattisesti. Hahmo taistelee itsestään. Itseään voi toki hallita, mutta kun pääset haastamasi vihollisen lähelle, kaikki muuttuu räjähtävän oloiseksi, suorastaan tajuttomaksi. Tämä toimii hyvin noin 35 ensimmäisen tason aikana, vihollisten pudotessa kuin korttitalo. Sitten tulee yhtäkkiä tappeluita, joissa olet alakynnessä ja vastaanotat kovia iskuja. Aivan yllättäen on pakko oppia käyttämään manuaalisia taisteluita, joita peli käytännössä opetti meitä olemaan käyttämättä, jotta selviäisimme. Automaattiset taistelut on mahdollista kytkeä pois päältä, mutta peli ei meinaa millään kertoa miten. Ja tämän vuoksi automaattisten taisteluiden käytöstä tulee helposti tuntien mittaista rutiinia.

Ni no Kuni: Cross Worlds

Pelkästään taistelut eivät ole automaattisia. Meidän ei itse asiassa tarvitse edes kulkea itse. Riittää, kun napsauttaa luettelossa tehtävää, jonka luokse haluat mennä, ja hahmosi lähtee liikkeelle. Rehellisesti sanottuna en näe mitään syytä olla käyttämättä tätä. En pääse sinne nopeammin, jos yritän itse. Mutta samalla saa fiiliksen, etten tunne olevani mukana pelissä. Tämä on sääli, sillä tekemistä on niin paljon. Mukana on tietysti tarina ja sivutehtävät. Mukana on myös pelaaja pelaajaa vastaan -moodi, taisteleminen muiden perheiden erilaisia ​​pomoja vastaan, liittoutuminen muiden ihmisten joukkoon kaikkialta maailmasta sekä erilaisia pulmia. Voit luoda oman valtakuntasi tai liittyä jonkun muun valtakuntaan ja rakentaa. Tekemistä on niin paljon, että kaikki on sisällöltään hienoa. On myös onni, että myös itse pelaaminen sujuu todella hyvin. Saatavilla on PC-versio, joka on vielä beeta-vaiheessa, sekä versiot Androidille ja iOS:lle. Näillä en ole pelannut, mutta Xiaomi Redmi Note 8 Prossa en huomannut lähestulkoon mitään ongelmia. PC:llä peli oli vielä parempi.

Tämä on mainos:
Ni no Kuni: Cross Worlds

Ongelmana on kuitenkin useimpien mobiilipelien kirous, eli tarve käyttää oikeaa rahaa. Voit tietysti pelata ilmaiseksi, mutta peli tyrkyttää jatkuvasti rahalla ostettavia asioita naamallesi. Ehdottomasti pahinta ovat ruudulle ilmestyvät ponnahdusikkunat, sillä teit sitten sivutehtävää tai haastat pomoa, niin ruudulle voi pompata viesti "Onnittelut, voitit, blaa blaa blaa. Tätä klikkaamalla saat nämä, nuo ja tuon asian vain 20 eurolla". Täysin varoittamatta. Pelin sisäisiä valuuttoja on myös valtavasti. Esimerkkinä timantit, joita voidaan käyttää kaikkeen, aina uusien perheiden hankkimisesta henkiinherättämiseen, mikäli kuolet. Rahaa saa runsaasti, mutta sille ei ole liiemmin käyttöä. Vastaavia on enemmänkin. Ikään kuin se ei olisi tarpeeksi, on olemassa jopa kryptovaluutta. Kyllä, voit saada kryptovaluuttoja, kuten Territeä ja Asteritea, joita voidaan sitten myydä, ostaa ja käydä kauppaa, myös pelin ulkopuolella. Pelin lopussa, vaikka haluaisitkin kilpailla enemmän PvP-puolella, niin pärjääminen on mahdotonta, ellet osta parhaita varusteita oikealla rahalla. Kaiken kukkuraksi ei valitettavasti ole edes varmaa, että saat mitä haluat. Osta uusi perhe 100 timantilla (noin 2,5 eurolla) ja sinulla on neljän prosentin mahdollisuus saada korkeimman tason neljän tähden perhe. Maksa ja voita, kuulen sinun sanovan. Periaatteessa näin.

Ni no Kuni: Cross Worlds

Ni no Kuni: Cross Worlds ei todellakaan ole se vaihe, jonka halusin nähdä sarjassa, josta pidän niin paljon. Mobiilipelaaminen voi todella sabotoida pelin mainetta, jos se kärsii liiallisesta rahakeskeisyydestä. Tätä peli myös osittain tekee. Mutta silti tässä riittää minulle viihdettä ja viehätys on edelleen olemassa. Vaikka sitten pienempinä määrinä.

06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Kodikas ulkoasu, tarpeeksi viihdyttävä, paljon tekemistä, sujuu hyvin sekä PC:llä että mobiililaitteella
-
Mikrotransaktiot, joihin sisältyy kryptovaluutta, automatisointi, jossa peli pelaa itse, keskinkertainen tarina,
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Ni no Kuni laajenee mobiilialustoille

Ni no Kuni laajenee mobiilialustoille

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

JRPG-sarja Ni no Kuni on ollut pelaajien ilona jo jonkin aikaa, ja nyt on aika laajentaa myös mobiilialustoille. Netmarble Games on ilmoittanut (ja asiasta raportoi...



Ladataan seuraavaa sisältöä