Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Pokémon the Movie: Secrets of the Jungle

Pokémon the Movie: Secrets of the Jungle (Netflix)

Pokémonin versio Tarzanin tarinasta

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Pokémon the Movie: Secrets of the JunglePokémon the Movie: Secrets of the JunglePokémon the Movie: Secrets of the Jungle

Pokémonista on vuosikymmenten varrella saatu jos jonkinlaista elokuvaa, joten siinä mielessä yksi lisää on ihan mukava juttu. Ongelmaksi muodostuu se, että Pokémon the Movie: Secrets of the Jungle on niin ulkoasunsa, tarinansa kuin toteutuksensakin puolesta sellainen, että se on nähty ennenkin. Jos ei välttämättä Pokémonissa, niin jossain muussa elokuvassa kuitenkin.

Pokémon the Movie: Secrets of the Jungle on lyhyesti sanottuna Tarzanin tarina Pokémonin maailmassa. Zarude-lajin kookas taskuhirviö löytää viidakosta ihmisvauvan, jonka haluaa ottaa hoteisiinsa. Taianomaisen nuoruudenlähteen luona asusteleva muu heimo ei ihmisvauvaa joukkoonsa hyväksy, joten pian Dadaksi ristittävä Zarude-Pokémon karkotetaan heimonsa luota. Kymmenen vuotta myöhemmin vauva on kasvanut pojaksi nimeltä Koko. Hän kulkee nelinkontin, heiluu puissa liaanien avulla ja osaa puhua Pokémonien kanssa. Sitten tapahtuu sitä ja tätä, jonka seurauksena Koko joutuu ihmisten pariin. Ja sitten se nuoruudenlähde on ahneiden ihmisten uhkaama, ja sehän ei käy. Viidakon Pokémonien on toimittava yhdessä pahojen ihmisten pois savustamiseksi.

Kyse voi toki olla siitä, että tässä iässä ja ammatissa tuntemukseni populaarikulttuurista menneen sadan vuoden ajalta alkaa olla jo varsin kattava, mutta koin Pokémon the Movie: Secrets of the Junglen erittäin tylsäksi. Kaikki juonenkäänteet on kerrottu jo aiemmin muodossa tai toisessa. Tarzanin suora lainaaminen on huomattavan härskiä, mutta elokuva itse ei tunnu asiaa tiedostavan. Pokémonin tavalliset päähenkilöt Ash, Pikachu ja tietysti Rakettiryhmä ovat nytkin mukana, mutta vain sen verran, että sanoa saa. Illan tähtenä ovat Zarude Dada ja Koko. Tässä ei sinänsä ole mitään ongelmaa, mutta tylsää senkin edestä.

Tämä on mainos:

Teknisesti elokuva näyttää vähintään 20 vuotta vanhalta. Tarkoitan tällä sitä, että animaatiojälki muistuttaa huonolla tavalla menneistä ajoista. Kuvassa on selvästi kolme kerrosta: etualalla olevat henkilöhahmot, tausta ja sitten yleensä vielä maisema. Elokuva on saattanut tietoisesti tavoitella omanlaistaan retroilevaa ulkoasua, mutta lopputulos ei tunnu sellaiselta. Värimaailma on valittu haljuksi, jolloin kaikki värit vaikuttavat siltä kuin filmikelaa olisi pidetty auringossa liian pitkään. Nykyaikana elokuvat saadaan kyllä näyttämään paljon värikkäämmiltä ja elävämmiltä. Ei puuttuisi kuin ylimääräisellä kohinalla siunattu ääniraita, mutta sellaista ei onneksi ole. Niin musiikki kuin ääniraita muutenkin on tehty riittävän hyvällä laadulla. Mieleen jää ehkä se, että Zaruden puheääni kuulostaa huomiota herättävän miehekkäältä suhteessa siihen, miltä taskuhirviö ulkoisesti näyttää.

Odotin ilmeisesti vaistomaisesti uuden Pokémon-elokuvan Pokémon the Movie: Secrets of the Junglen tarjoavan jotain uutta. Siksi petyin, kun tarjolla on viimeisen päälle menneiden vuosikymmenten perinteitä tarjoava tekninen esitys. Ja kuten on jo tullut alleviivattua, se tarinakin lainataan jostain ihan muualta melkein silkkana sellaisenaan. Pokémoniahan tämä on, ei siinä mitään, mutta minua elokuva ei viihdyttänyt.

Pokémon the Movie: Secrets of the JunglePokémon the Movie: Secrets of the JunglePokémon the Movie: Secrets of the Jungle
HQ
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä