Suomi
Gamereactor
arviot
WarioWare: Get It Together

WarioWare: Get It Together

Warion viimeisin minipelikokoelma on pakko-ostos Nintendo Switchille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Game Boy Advancen ja Nintendo DS -käsikonsolin aikaan WarioWare-sarjan pelit olivat pakko-ostoksia, mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana Nintendon panostus bilepelikokoelmaa kohtaan on hiipunut. Wii U:lle saatiin kyllä Game & Wario, ja Nintendo 3DS:n WarioWare Gold koostui aiempien pelien minipeleistä kokoelmaksi kiedottuna. Nyt Nintendo Switchille saapuu WarioWare: Get It Together, ja se tekee monia muutoksia. Kuten esimerkiksi sen, että mukana on 20 pelattavaa hahmoa.

Paperinohut Story Mode kertoo kuinka Wario laiskottelee pelaten aggressiivisesti käsikonsolillaan. Taivaalta putoaa kirkas esine, joka osuu Warion kotiin. Jostain syystä Wario tulee imeytyneeksi pelaamansa pelin sisään. Digitaalisessa maailmassa Warion on yhdessä kaveriensa kanssa löydettävä pakoreitti, ja samalla liiskattava kaikki matkan varrella olevat bugit.

Story Mode on heikko esitys, sillä ääninäyttelyä ei ole lainkaan. Lisäksi se etenee vanhoista Super Marioista tutulla kartalla paikasta toiseen, ja aina pysähdytään selvittämään joukko mikropelejä. Pääsin loppuun noin neljässä tunnissa yksin pelaten, ja silti osa sisällöstä tuntui tarpeettomalta täytteeltä. Myöhemmissä kentissä nimittäin kierrätetään alkupään kentissä nähtyä sisältöä. On silti todettava, että mukana on se uudelleenpelaamisen elementti, sillä kaikkia mikropelejä ei ehdi yhdellä kierroksella näkemään. Lisäksi kenttiä on suoritettava useamman kerran, mikäli haluaa kaikki mikropelit aukaista.

Tämä on mainos:

Mukana on yli 200 erilaista mikropeliä, ja niiden teemat kattavat muun muassa fantasian, urheilun ja luonnon. Ja kuten ennenkin, pelit vaihtelevat yksinkertaisista suorastaan absurdeihin saakka. Mikropelistä toiseen siirtyminen tuntuu täysin satunnaiselta johtuen muutoksista niin taiteellisessa tyylissä kuin pelattavuudessakin. Pelatessa on läsnä ihan aitoa jännitystä, sillä jokaisen mikropelin ymmärtämiseen ei ole kuin muutama sekunti aikaa. Lisäksi pelaaminen kirvoittaa naurua, mikä edelleen vaikeuttaa keskittymistä.

Tietenkään kaikki yli 200 mikropeliä eivät voi olla yhtä onnistuneita ja muistettavia. Lisäksi osa tekee saman jo nähdyn asian toisin vaihtamalla vain hieman värejä ja muuta pientä. Tämä lienee odotettavissakin, koska mikropelejä on niin paljon.

WarioWare: Get It Together

Get It Together sisältää 20 pelattavaa hahmoa, jotka avautuvat tarinan kuluessa. Jokainen liikkuu ja hyökkää eri tavalla. Esimerkiksi Mike voi lentää, mutta hyökätä ainoastaan alaspäin. 18-Volt ei voi liikkua, mutta voi ampua lasereita joka suuntaan. 9-Volt iskee pitkän matkan päästä, mutta voi liikkua ainoastaan vasemmalle tai oikealle. Tällaisiin rajoituksiin lennossa sopeutuminen lisää peliin kaoottista ja spontaania luonnetta, mutta samalla se tuo mukaan oman ongelmansa. Toiset hahmot pärjäävät toisissa mikropeleissä paremmin kuin toiset. Joskus tuntuukin, että pelaajaa rangaistaan epäreilusti väärän hahmon valinnasta. Näin siis siitä huolimatta, että mikropelit valitaan satunnaisesti.

Tämä on mainos:

Onneksi pelaaminen jatkuu Story Moden jälkeenkin. Ensinnäkin mitä tahansa jo kohdattua minipeliä pääsee kokeilemaan Play-o-pediassa, ja mukana on myös viikkohaasteita, joita voi suorittaa Wario Cupin sisällä. Lisäksi on myös Variety Pack, jossa on oma valikoimansa bilepelejä niille, joille kelpaavat vain parhaat pisteet. Suosikikseni osoittautui tappelupelistä innoittunut Friendless Battle. Tavoitteena on selviytyä mahdollisimman pitkään. Nämä aalloittain tapahtuvat kohtaamiset eivät ole yhtä hulvattomia kuin toiset minipelit, mutta lisäsisältö on aina hyvä juttu. Sitä paitsi näin voi pelata kaikkiaan neljällä pelaajalla.

Get It Togetherin Story Mode ja Play-o-pedian mikropelit ovat pelattavissa kaverin kanssa joko samalla konsolilla tai paikallisesti langattomasti. Seurassa pelaaminen on tietysti aina hauskempaa, ja tasapaino tuntuu olevan kohdillaan. Molemmat pelaajat kun ovat yhtä paljon vastuussa pelin edistymisestä. Sitä kuitenkin toivoisin, että pelaajat voisivat valita eri pelihahmon itselleen samaan aikaan. Tämä olisi mahdollistanut aivan toisenlaisen tiimityöskentelyn eri pelihahmojen kesken.

Kaiken muun ohella lopputekstien jälkeen aukeaa Emporium, jossa voi käyttää haasteita suorittamalla ansaittuja kolikoita ostamalla uusia tavaroita itselle ja muille. Joillakin tavaroilla on enemmän pelillistä merkitystä kuin toisilla ja on pohdittava, istuuko jokin kyseisen hahmon persoonallisuuteen. Esimerkiksi valkosipulia fanittavalle Wariolle ei kelpaa lahjaksi hammasharja.

Get It Together kuuluu niihin peleihin, joiden pelaamista vain jatkaa ja jatkaa, ja jonka pariin tulee palattua tulevaisuudessa vielä useampaan kertaan. Intensiiviset ja hulvattomat mikropelit on suunniteltu koettavaksi moneen kertaan, ja kestoa lisätään viikkohaasteilla ja neljän pelaajan Variety Packilla. Story Mode on selvästi heikkoa antia, mutta kokonaisuus jää kirkkaasti plussan puolelle.

WarioWare: Get It TogetherWarioWare: Get It Together
WarioWare: Get It TogetherWarioWare: Get It Together
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
20 uutta pelihahmoa lisäävät kaaosta, mikropelejä on kiva pelata moneen kertaan, paljon sisältöä Story Moden ohella
-
Story Mode on heikko esitys, joskus pelaaja tuntee saavansa rangaistuksen väärän pelihahmon vallinnastaan
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä