Suomi
Gamereactor
arviot
Pac-Man 99

Pac-Man 99

Pac-Man on saanut Battle Royale -käsittelyn.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nintendo Switch Online ei ehkä ole se paras pelaamisen verkkopalvelu, mutta helposti ne parhaat free-to-play-pelit ovat tarjolla ainoastaan palvelun tilaajille. Nähtynä ovat muun muassa Battle Royale -versiot Tetris 99 ja Super Mario Bros. 35. Parasta on, että pelaamisen voi aloittaa helposti ja kuka tahansa, ja silti on kivaa aina. Super Mario Bros. 35 on valitettavasti enää muisto vain, mutta onneksi tilalle astuu Bandai Namcon Pac-Man 99.

Pac-Man 99 toimii kuin vuoden 1980 pelihallien klassikko, mutta toki mukana on muutoksia, joilla muuntuminen moninpeliksi sujuu saumatta. Klassiseen malliin pelaaja pyörii ees taas peliareenalla palloja syöden ja värikkäitä kummituksia vältellen. Välkkyviä Power Pellettejä syöden voi menon muuttaa siten, että pääsee itse syömään värikkäitä kummituksia.

Alkuperäisen Pac-Manin ideana oli kerätä mahdollisimman paljon pisteitä, mutta nyt tavoitteena on pysyä hengissä kauemmin kuin muut 98 pelaajaa. Jokaisen syödyn kummituksen jälkeen väritön Jammer Pac-Man ilmaantuu kilpakumppanin peliin, jolloin pelaaja hidastuu niihin osuessaan. Näitä haittoja voi lähettää joko satunnaisille kilpakumppaneille, tai oikealla tatilla ohjata, mihin moinen hankaluus lähetetään.

Tämä on mainos:

Mukana on niin ikään värittömiä ja liikkumattomia Sleeping Ghost -olioita. Näiden syöminen aiheuttaa useiden pienempien versioiden ilmaantumisen yhden satunnaisen kummituksen perään. Näitä pienempiä kun syö, aiheuttaa melkoista kaaosta kilpakumppanin peliin. On oltava varovainen, sillä tällaiset kummitusjonot voivat olla pitkiä, ja muuttua tavallisiksi värillisiksi versioiksi kesken pelaajan ruokailun. Ajoittain on suunnattava riskillä hedelmien perään, sillä moiset tuovat takaisin kentälle niin Sleeping Ghost -olioita kuin Power Pellettejä.

Pac-Man 99 on toiminnaltaan nopea ja addiktoiva, ja vain hurjemmaksi se muuttuu nopeuden kasvaessa ja esteitä vältellessä. Mukavaa on sekin, että tilanteen mukaan on mahdollista vaihtaa erilaisten "buffien" kesken. Y, X, B ja A-nappeja käyttämällä voi pelin vaihtaa joko Standard, Train, Speed ja Stronger. Kaikissa on omat hyvät puolensa. Esimerkiksi Speed mahdollistaa nopeamman liikkumisen, ja Stronger vähentää Jammer Pac-Manien hidastavaa vaikutusta.

Pac-Man 99

Toivoisin, että Pac-Man 99 tarjoaisi paremmat aloitusohjeet. Battle Royale -peliin sukeltaessa missään ei kerrota, mitä odotetaan tekevän, ja jouduinkin lukemaan muutamaan kertaa Nintendo eShopin kuvauksen ennen kuin sain kiinni homman nimestä. Lisäksi erilaisia peliareenoita saisi olla enemmän erilaisia. Mukana on toistaiseksi ainoastaan yksi kenttä, ja moinen tuntuu turhan rajoittuneelta verrattuna Super Mario Bros. 35 -peliin. Siinä kun oli mukana useita kenttiä ja jopa pomotaistoja.

Tämä on mainos:

Peliä käynnistäessä yllättävää on, että Battle Royalea lukuun ottamatta kaikki pelimuodot ovat maksumuurin takana. Jos siis haluaa pelata CPU Battlea, Score Attackia ja Blind Time Attackia, on ostettava eShopista Mode Unlock. Kyseessä on silti free-to-play, joten kauheasti tästä ei voi tekijöitä kritisoida. Kannattaa silti muistaa, että täyden pelikokemuksen saa ainoastaan latomalla hieman taalaa tiskiin.

Pelimuotojen ohella mukana on erilaisia teemoja ja hahmokuvia, joita voi ostaa erikseen. Tällaisia ovat esimerkiksi Dig Dug, GALAGA ja Dragon Buster. Tämä on tietysti oiva tapa piristää sitä omaa pelaamistaan. Ostettavana on myös Deluxe Pack, jossa saa kerralla kaikki pelimuodot ja muut kilkkeet.

Pac-Man 99 on free-to-play-peli, joka saattaa aluksi tuntua hieman tyhjältä. Kuitenkin se ydin on sekä vauhdikas että addiktoiva. Battle Royale tämä on, ja mukana on annos taktikointia. Nopeat erät tekevät sen, että uudelle kierrokselle on aina helppo lähteä silloin tällöin. Ne perussäännöt olisi silti saanut kertoa uudelle tulokkaalle nykyistä selkeämmin, ja peliareenoita olisi saanut olla enemmän erilaisia. Silti on hienoa, että klassikko on saanut tällä tavalla uusintakäsittelyn.

Pac-Man 99Pac-Man 99
Pac-Man 99
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Nopeatempoinen ja addiktoiva, strategista syvyyttä, helppo aloittaa ja pelata
-
Aloitusohjeet puuttuvat, liian vähän peliareenoita, vain yksi pelimuoto ilmaiseksi pelaaville
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä