Suomi
Gamereactor
arviot
Lego Harry Potter: Years 5-7

Lego Harry Potter: Years 5-7

Viimeinen osa elokuvasarjasta on nähty, ja nyt TT Gamesin Lego Harry Potter -sarja seuraa perässä. Rutiinia, muttei huonoa sellaista.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Etenkin Xbox-pelaajilla on paljon odotettavaa Lego Harry Potter: Years 5-7:ltä. Samalla kun Nintendo Wii ja DS saavat jatkuvasti uusia bilepelejä, ja Sonyn Move tähdittää monia moninpeli-iltoja, on Microsoftin konsoli valunut entistäkin enemmän hardcore-alustaksi. Silloin tällöin sille julkaistaan hieman rallia tai paininrytkettä, mutta nekin sopivat joskus vaikeasti kokemattomamman pelaajan käteen. Suurimman osan ajasta Xboxilla nähdään co-op -toimintaa jossa ei söpöilylle ole sijaa.

Onneksi Lego-pelit tekevät tästä poikkeuksen. Yksinkertaiset kontrollit soveltuvat myös aloittelijoille, ja pelien vahvat siteet suosittuihin elokuvasarjoihin yhdistettynä Legon lapsiystävällisiin grafiikoihin avaavat niiden sisällön myös satunnaisemmille pelaajille.

Söpöt grafiikat ja helpot kontrollit ovat myös Lego Harry Potter: Years 5-7:n hyveitä. Liitymme Harryn, Ronin ja Hermionen seuraan näiden viimeisiksi vuosiksi Hogwartsissa, näemme kuinka Snape murhaa Dumbledoren, ja kuinka Lord Voldemort tuo Taikuuden ministeriön alaisuuteensa dementorien tunkeutuessa tavallisen kansan keskuuteen.

Nämä olivat synkkiä vuosia niin kirjoissa kuin elokuvissakin, ja Years 5-7 onnistuu vangitsemaan niiden synkän ja melankolisen tunnelman, tehden niistä kuitenkin samalla hyväksyttävää viihdettä kaikenikäisille, samaan tapaan kuin Lego Star Wars -peleissäkin.

Tämä on mainos:

Paljon on kiinni siitä kuinka kentät on rakennettu. Sekä esineistö että ympäristö on suunniteltu huolella. Jopa synkeä metsä jossa viimeinen taistelu Voldemortia vastaan käydään näyttää söpöltä toteutettuna Lego-palikoilla. Humoristiset välianimaatiot leikkaavat omalta osaltaan synkeyttä, mutta menosta ei kuitenkaan tehdä niin naurettavaa, että se saisi vannoutuneet Potter-fanit huokailemaan tuskastuneena.

Lego Harry Potter: Years 5-7
Lego-laatikot, kaikenmoiset taikapadat ja kentät on suunniteltu huolella, mutta pelimekaniikat toistavat itseään usein.

Huokailua tullaan silti kuulemaan, nimittäin niiltä vanhoilta ja nuoriltakin jotka pelaavat tätä peliä pitkään yksin. Sen eri mekaniikat on näet käyty nopeasti lävitse. Taikuuden oppilaat jotka ampuvat hämähäkinverkkoja ja tekevät muita temppuja tuntuvat alussa hauskoilta, mutta tästä kaikesta tulee jo ensimmäisen vuoden aikana tuttua huttua. Tehtävät joissa pitää etsiä ainesosia taikajuomia varten tulevat nopeasti tutuiksi. Mahdollisuus hyödyntää eri hahmoja ei tässä paljoa auta.

Tämä temppu on tehnyt aiemmista Lego-peleistä melko viehättäviä, mutta valitettavasti hahmojen erot ovat tässä esimerkiksi Lego Indiana Jonesiin verrattuna melko vaatimattomat ollakseen minkäänlainen oikea pelielementti. Ron on vahvempi kuin Hermione, Harry voi puhua käärmeille, jotkut velhot voivat käyttää mustaa magiaa. Tämä on ihan jees, mutta kenttien kahlaaminen uudestaan uusilla hahmoilla vain sen viimeisenkin Lego-kolikon löytämiseksi ei vain jaksa kiinnostaa.

Tämä on mainos:

Se hupi mikä yksinpelistä puuttuu löytyy tuplana yhteispelistä, jossa taikasauvoilla voi ammuskella kasaan siltoja, kääntää vipuja sekä nostaa tikkaita. Se on lähes pelottavan hauskaa, ja pelaajien täytyykin muistuttaa itseään siitä että kentät on tehty myös läpäisemistä varten. Muita täytyy puolustaa etteivät nämä jää dementoreiden uhriksi tai lihansyöjäkasvien lounaaksi. Tämä luo yhteisöllisyydentunnetta, joka on ensiarvoisen tärkeää hyvässä moninpelissä.

Diagon Alleystä on taas kätevä ostaa tusinoittain erilaisia asuja tai taikasauvoja, ja yhdessä kokeilemalla saa kulumaan useita tunteja. Pelin kampanja on hieno kuten aina, mutta toinen pelaaja tuplaa huvin välittömästi.

TT Gamesilla oli käsissään helppo peli Lego Harry Potter: Years 5-7:n kanssa. Useiden Lego-pelien jälkeen studio on löytänyt kaavan jolla viihdyttää kohdeyleisönsä. Siinä yhdistyvät alkuperäisiä elokuvia kunnioittavat, hupaisat välianimaatiot hyvin toimivaan ohjausjärjestelmään. Ongelmana onkin vain se, että siitä on tullut rutiinia.

Samaan tapaan toiminta on yllätyksetöntä. Siltoja kasataan, vihollisia peitotaan ja kolikoita keräillään. Me tunnemme tämän kaiken ennestään, ja olemme jopa siihen hieman kyllästyneet. Years 5-7:n pelastaa yhdentekevyydeltä lähinnä sen silmä yksityiskohdille.

06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Monet hauskat viittaukset elokuvasarjaan, hauska yhteispelimuoto
-
Väsyttävä, putkimaiset kentät, pelimekaniikat toistuvat liikaa.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • modernipoika
    Lego pelisarja saa nyt Harry Potterin osalta päätöksen. Mutta millaiset fiilikset pelistä jäi? Pidän TT Gamesin Lego peleistä paljon, ja... 6/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä