Suomi
Gamereactor
arviot
Pirates of Black Cove

Pirates of Black Cove

Vakavissa vesissä seilannut kotkalainen Nitro Games asettaa kurssin kohti aurinkoisempia rantoja uudessa, keveässä merirosvopelissään joka sekoittaa seikkailua, tosiaikastrategiaa ja arcadehuvittelua keskenään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pirates of Black Covessa pelaaja pääsee purjehtimaan ympäri vahvasti mukailtua Karibianmeren seutua, jonka vesillä nähdään tuttujen siirtomaavaltojen lisäksi neljää erilaista merirosvoa. Pirates, buccaneers ja corsairs ovat ns. hyviä piraatteja jotka pelaajan tulisi yhdistää yhdeksi, yhtenäiseksi voimaksi käydäkseen Black Coven hirmuisia merirosvoja vastaan. Matkalla kohti tätä pistettä käydään jos jonkinmoisilla tehtävillä joiden tarkoituksena on kasvattaa eri osapuolten luottamusta pelaajaan.

Kyseessä on ennen kaikkea hauska peli. Tämä käy ilmi jo kolmen valittavissa olevan päähenkilön nimistä ja historioista. Monkey Island -sarja tulee luonnollisesti ensimmäisenä mieleen, mutta kyse ei ole kopiosta. Pelit jakavat kylläkin suuren rakkauden puujalkavitsejä kohtaan, mutta muuten Black Covella on omat kujeensa. Siihen on myös kirjoitettu paljon hilpeää tekstiä.

Peli tapahtuu maalla ja merellä. Aalloilla ohjataan alusta yksinkertaisella WASD-systeemillä, jossa WS määrittää vauhdin ja AD suunnan. Tuulesta tai säästä ei tarvitse huolehtia, ja lähestymistapa on sangen arcade-henkinen. Vihollisia harvennetaan kanuunoilla sekä sangen värikkäillä erikoisaseilla kuten ihmiskatapultilla tai hakeutuvilla raketeilla. Maissa puolestaan nojataan klassiseen tosiaikanaksutteluun, ja malli on välittömästi tuttu kelle tahansa genreä harrastaneelle. Yksikköjen määrä säilytetään maltillisena.

Mekaniikat ovat siis tuttuja sekä yksinkertaisia, ja tämä sopiikin pelin keveään tunnelmaan oivasti. Sopivaa on myös grafiikka, jossa ei olla sorruttu sokeaan realisminpalvontaan, vaan luotetaan sen sijasta sarjakuvamaiseen tyyliin. Tämä onkin Black Coven kenties vahvinta antia, koska kuvitus on sangen mieleenpainuvaa ja hauskaa. Hahmot ovat omaperäisiä, ja myös maisemia kelpaa katsella. Pelin laivat on luonnollisesti mallinnettu pitkällisen kokemuksen voimalla.

Tämä on mainos:
Pirates of Black Cove

Black Coven musiikit mukailevat aina tilannetta ja antavat tunnelmille oman mausteensa. Mitään erityisen uutta ja omaperäistä kaiuttimista ei tule odottaa, mutta laatu on tasaista, eikä musiikkeja ole tarvis kääntää pois päältä kuten monesti tapahtuu hetken pelaamisen jälkeen. Ääninäyttely sen sijaan saaattaa jakaa mielipiteitä. Äänet nimittäin ovat yhtä karrikoituja kuin hahmojen pärstätkin, ja ajoittain mennäänkin aika huikeissa sfääreissä. Kauneus onkin tässä tapauksessa kuulijan korvassa.

Siinä missä monissa peleissä on nykyään keräiltäviä esineitä niiden elinkaarta pidentämässä, löytyy Pirates of Black Covesta täydet tuhat mitä karmeinta puujalkavitsiä, joita pelaaja voi löytää kellumasta laineilta. Sanaleikkien synkkiä holveja onkin koluttu selvästi suurella innolla.

Jos sangen rattoisa ja värikäs seikkailukokemus siis kiinnostaa, on Pirates of Black Cove vähintäänkin varteenotettava valinta.

Tämä on mainos:
Pirates of Black CovePirates of Black Cove
Pirates of Black CovePirates of Black Cove
Pirates of Black CovePirates of Black Cove
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Oivat grafiikat ja hahmosuunnittelu, hauska ilmapiiri.
-
Mielipiteet jakava ääninäyttely, raskaanpuoleinen koodi.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Pirates of Black CoveScore

Pirates of Black Cove

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Nitro Games asettaa uuden kurssin keveässä merirosvopelissä, joka sekoittaa seikkailua ja tosiaikastrategiaa keskenään.

0
Pirates of Black Cove

Pirates of Black Cove

ENNAKKO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Kotkalaisen Nitro Gamesin strategiaseikkailu haastaa yhdistämään kolme merirosvoklaania pahoja Black Coven piraatteja vastaan.



Ladataan seuraavaa sisältöä