Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
The Green Hornet

The Green Hornet

Mitä saadaan, kun sekoitetaan 60-luvun hölmöilevä TV-Batman vakavan Yön ritarin kanssa? Saadaan kummallisuus nimeltä Green Hornet. Elokuvan aihe naurettava ja sen henkilöhahmot ovat törppöjä. Toisaalta taas tekijät suhtautuvat työhönsä vakavalla otteella läskiksi lyömättä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

The Green Hornet oli alun perin radio-ohjelma vuodelta 1936, mutta on ajan kuluessa löytänyt tiensä muihinkin medioihin. Herhiläisen uusin elokuvaversio ammentaa häpeilemättä vaikutteita Teräsmieheltä ja Batmanilta. Kuitenkin Clark Kent aloitti uransa vasta 1938 ja Bruce Wayne vuotta myöhemmin.

HQ

Britt Reid on vastuuton ja hemmoteltu miljonäärin poika. Helppoon elämään mieltynyt mies kokee kuitenkin järkytyksen: isä kuolee äkisti, ja jättää pojalleen mediaimperiumin perinnöksi. Samoihin aikoihin Britt tutustuu palveluksessaan olevaan insinööriin nimeltä Kato. Aasialaisperäinen mies on ajan kuluessa kehitellyt mystisiä hilavitkuttimia kaikessa hiljaisuudessa Reidin autotalliin. Jännitystä etsien miehet ryhtyvät Green Hornet -parivaljakoksi tarkoituksenaan laittaa alamaailman pahiksille kampoihin. Reidin sanomalehti tarjoaa kaiken tarvittavan julkisuuden, ja Katon insinööritaidot takaavat omaperäisen arsenaalin työvälineitä.

Ajatus ryyppyillan jälkeen yölliseksi kostajaksi ryhtyvästä miljonääristä on harvinaisen typerä. Tekijät tuntuvat tiedostavan tämän, sillä elokuvaa leimaa kautta linjan tietynlainen kieli poskessa -asenne. Rainaa ei selvästikään ole tarkoitettu vakavalla naamalla katsottavaksi. Tekijätiimin kunnianhimo aiheen käsittelyyn näkyy kuitenkin siinä, että kaikesta toteutuksesta välittyy rautainen ammattitaito.

The Green Hornet on lavastettu sävyiltään vihreäksi ja mustaksi, mikä ei ole yllättävää. Erikoista on kuitenkin tapa yhdistää modernia ja retroilevaa otetta toisiinsa. Autot ja vaatteet ovat vanhahtavia, mutta toisaalta rakennukset ja puvustus ovat ehdottoman nykyaikaisia. Toimintakohtaukset on toteutettu siten, että niiden energia ja näyttävyys kasvavat elokuvan edetessä.

The Green Hornet on ilmeisesti suunnattu hahmon faneille, koska pelkästään elokuvaa katsovana ei oikein tunne saavansa kaikkea irti. Raina on tehty kaikin puolin kunnianhimoisesti, mutta silti kieli tiukasti poskessa. The Green Hornet on juuri ja juuri kelvollista viihdettä, mutta sentään vaihtelua vakavien sarjakuvafilmatisointien lomaan.

Tämä on mainos:
The Green HornetThe Green HornetThe Green HornetThe Green Hornet
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
The Green Hornet

The Green Hornet

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Vihreän herhiläisen moderni uusioversio on sillisalaatti uutta ja vanhaa, hörhöä ja vakavaa menoa.



Ladataan seuraavaa sisältöä