LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      Tactics Ogre: Let Us Cling Together

      Tactics Ogre: Let Us Cling Together

      Tactics Ogre: Let Us Cling Together on uudelleenjulkaisu alun perin vuonna 1995 Super Nintendolle ilmestyneestä pelistä. Tämä versio ei ole suora käännös vanhasta pelistä, vaan se on päivitetty vastaamaan nykypäivän standardeja.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      Pelin tapahtumapaikkana on Valeria-niminen maailma. Sen hallitseminen on jakaantunut eri klaanien välille, joista päähenkilöidemme kannattama Walister on suhteellisesti pienin. Galgastani aikookin antaa Walisterille lopullisen kuoliniskun, mutta leirin johtajan Ronweyn kehittelemän raa'an juonen ansiosta valtatasapaino kiepsahtaakin päälaelleen. Ja kaiken tämän keskellä ovat pääsankarimme, joiden täytyy pelin aikana valita kenen joukoissa lopulta oikein taistelee.

      Tactics Ogre: Let Us Cling Together

      Tactics Ogre: Let Us Cling Together on taktiseen taisteluun keskittyvä roolipeli. Pienet soturit vuodattavat verta vuoropohjaisissa mittelöissä, joissa ei ratkaise tuuri vaan taito. Erilaisissa kahinoissa on kentällä kerralla viidestä kymmeneen taistelijaa per puoli ja joukkojen oikeaoppinen sijoittaminen ja käyttäminen ovat voittamisen kannalta ratkaisevia tekijöitä. Maageja tai jousiampujia ei tietenkään laiteta eturiviin, vaan ne pidetään visusti soturien takana turvassa. Toisaalta miekka ja kirves eivät pure välttämättä kaikkiin vihollisiin, jolloin takana lymyäviä taikojia on pakko tuoda eturivin tuntumaan. Tällöin ne ovat tietysti alttiina vihollisen vastahyökkäyksille. Tällaiset haasteelliset pienet pulmat taistelujen sisällä tekevät niistä todella mielenkiintoisia. Pelkkiä hyviä ratkaisuja ei pysty tekemään, vaan omia taistelijoita on välillä pakko uhrata muiden edun nimissä.

      Taisteluista ei selviä hengissä yhdellä tai kahdella soturilla, joten onneksi poppootaan voi kasvattaa joko palkkaamalla lisävoimaa kaupungeista, tai tapaamalla heitä pelin aikana. Parhaiden taistelijoiden mukaan houkutteleminen vaatii tiettyjen juonivalintojen tekemistä ja heidän auttamistaan taisteluissa. Vaivannäkö kannattaa, sillä mukaan liittyvät sankarit ovat ominaisuuksiltaan ja taidoiltaan perustaistelijoita selvästi kovempia.

      Tämä on mainos:
      Tactics Ogre: Let Us Cling TogetherTactics Ogre: Let Us Cling Together

      Soturikatrastaan voi kehittää taistelemalla. Koska kyseessä on roolipeli, niin jokainen taistelu tietää lisää kokemuspisteitä hahmojen kehittämiseen. Pelin kehitysjärjestelmä on jännästi kaksijakoinen, sillä toisaalta hahmot hankkivat kokemuspisteitä käyttämäänsä luokkaan ja toisaalta he saavat kokemuspisteitä omiin kykyihinsä. Tietty luokka, oli se sitten ritari, maagi tai varas, kehittyy aina kun edes yksi kyseisen luokan edustaja on mukana taistelussa. Ja hahmoluokan kokemuspisteet ovat kaikille saman luokan taistelijoille yhteiset. Niinpä jokaista ritarinplanttua ei tarvitse raahata mukana taisteluissa, riittää kunhan edes yksi ritari on mukana vastustajia pieksämässä. Toisaalta jokaisella hahmolla on myös henkilökohtaiset kykypisteet, joilla he voivat hankkia erilaisia taisteluissa käytettäviä kykyjä. Esimerkiksi maagi voi oppia käyttämään tiettyä taikuudenlajia, kun taas soturi voi opetella tappavia erikoisiskuja. Henkilökohtaisia kykypisteitä saa vain kyseistä hahmoa taisteluttamalla.

      Tällainen kokemuspistejärjestelmä on aika ovela keksintö. Se takaa sen, että taisteluissa käytettävät hahmot saavat tasaista tahtia käyttöönsä erilaisia uusia kykyjä. Mutta se on myös tietynlainen turva siinä mielessä, että oman supersoturin kuollessa on mukana aina joku, joka voi hypätä hänen saappaisiinsa. Uusi soturi on tasoltaan kuolleen kanssa samalla tasolla ja mikäli kukkarosta löytyy hopearahoja, voi kuolleen kaverin tiedot ja taidot siirtää jollekulle toiselle.

      Tactics Ogre: Let Us Cling TogetherTactics Ogre: Let Us Cling Together
      Tämä on mainos:

      Yksi pelin suurista vahvuuksista kumpuaa sen vahvasta tarinasta. Se on hyvin traaginen taru, jonka aikana nähdään hirvittävästi kurjuutta ja kärsimystä, mutta onneksi mukana on myös ajoittainen toivonpilkahdus. Tactics Ogre: Let Us Cling Togetherin juoni ei ole myöskään kiveen kirjoitettu, sillä pelin aikana joutuu tekemään valintoja, jotka muokkaavat pelin etenemistä suuntaan tai toiseen. Suostutko surmaamaan viattomia kyläläisiä hallitsijasi käskystä vai kapinoitko häntä vastaan? Kumpikin valinta vie peliä eri suuntaan, joten kaikki mahdolliset juonikuviot ja loppuratkaisut nähdäkseen täytyy pelin pariin palata uudelleen ja uudelleen.

      Ulkoasullisesti peli on ihan nätti ja sen parasta antia ovat kauniit välivideot ja hahmojen puhuessa näkyvät potretit. Toisaalta itse taistelut näyttävät ajoittain hieman karuilta ja etenkin hahmojen nykivät liikkeet pistävät silmään. Ymmärtäähän sen, että kyseessä on vanha peli, mutta ehkä tämän osa-alueen hiomiseen olisi voinut kiinnittää enemmän huomiota. Taistelujen äänet ovat onneksi miellyttäviä, eikä taustalla raikuva musiikki käy korviin. Taisteluissa kuultava kappaleet ovat tosin suurimmaksi osaksi kuunneltavia ja helposti unohdettavia, mutta välinäytöksissä kuultavissa musiikeissa on sentään mukana tunnetta.

      Tactics Ogre: Let Us Cling Together tarjoaa taktisista aivopähkinöistä pitäville runsaasti tekemistä. Jos vuoropohjaisten taisteluiden pohtiminen ei nappaa, voi pelin jättää suosiolla väliin. Toisaalta jos tällaisiin peleihin on pientäkään kiinnostusta, kannattaa se ehdottomasti hankkia. Hyvä tarina, eri suuntiin haarautuvat juoni ja erilaiset loppuratkaisut takaavat sen, ettei pelaaminen lopu heti kesken.

      Tactics Ogre: Let Us Cling Together
      HQ
      08 Gamereactor Suomi
      8 / 10
      +
      Hyvä ja valintojen mukaan haarautuva juoni, taisteluissa joutuu todella miettimään, hyvä kokemuspistejärjestelmä, osa musiikkikappaleista on todella hyviä
      -
      Vanha ulkoasu, taisteluiden aikana kuultava musiikki ei säväytä
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä



      Ladataan seuraavaa sisältöä