Suomi
Gamereactor
arviot
Mario Sports Mix

Mario Sports Mix

Jo vuosien ajan Mario on pitänyt tasoloikintaan vaadittavaa teräksistä kuntoaan yllä urheilemalla aina kun prinsessat malttavat pysyä poissa vaikeuksista. Mario Sports Mix kokoaa yhteen sienivaltakunnan jäsenet reippaan joukkueurheilun pariin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Marion urheiluhistoria on melkoinen. On golfia, jalkapalloa, koripalloa, talvi- ja kesäurheilua, tennistä ja vaikka mitä. Mario Sports Mix päästää Marion kumppaneineen polttopallon, lentopallon, koripallon ja jääkiekon kimppuun. Yksikään lajeista ei ole poppoolle tuiki tuntematon, kiitos Segan olympialaispelien. Lajivalikoima on pääasiallisesti onnistunut, ainoastaan umpitylsä polttopallo on käsittämätön valinta.

Meininki on Marion aiemmista urheilupeleistä tuttua värikkään iloista arcadea vailla realismin häivääkään. Kentältä kerättävistä kolikoista irtoaa lisäpisteitä ja kilpikonnankuorilla, pommeilla ja muilla sen sellaisilla voi häiritä vastustajan peliä. Jokaisella hahmolla on myös oma erikoisiskunsa, jolla pelivälineen saa perille huomattavasti tavallista helpommin. Ottelut ovat lajista riippumatta melkoista ilotulitusta, mutta siitä huolimatta ottelutilanteet pysyvät helposti hahmotettavissa, eikä pelivälineen sijainti ole missään vaiheessa epäselvää. Ohjaus hyödyntää joko liikeohjausta nunchakun tukemana tai vaihtoehtoisesti näppäinohjausta pelkällä Wiimotella. Valitsi kumman vaihtoehdon tahansa, ohjauksessa ei ole moittimisen sijaa ja kaikki ruudulla toimii juuri niinkuin pelaaja on tarkoittanutkin.

Pelillinen ilotulitus vaatisi myös visuaalista karkkia kaverikseen, mutta harmillisesti Mario Sports Mixin audiovisuaalinen toteutus on varsin keskinkertaista jälkeä. Hurjan erikoisiskun pitäisi saada ruutu säkenöimään, mutta yleensä ruudulle paukaistaan vain muutama köyhä erikoisefekti ja siinä se. Myös yksityiskohdissa ja hahmomalleissa on menty säästöliekillä. Äänipuoli on myös varsin unohdettavaa piipitystä ja räminää.

Pidemmän päälle ottelut ovat todella yksinkertaista pauketta, eikä minkäänlaista pelillistä syvyyttä irtoa vaikka pelaisi kuinka. Aloittelija pärjää periaatteessa aina konkaria vastaan, kunhan pelin perussäännöt ovat hallussa. Reippaan otteen myötä esimerkiksi jääkiekko-ottelut päättyvät useimmiten koripallolukemin malliin 78-34, vaikka kestoa on vain kahden kolmen minuutin mittaisen erän verran. Räiskeen hyvänä puolena tilanne ei koskaan ole epätoivoinen, vaan suurenkin piste-eron pystyy kuromaan helposti umpeen, ainakin ihmispelaajia vastaan. Tietokonetta voi sen sijaan pöllyttää surutta edes ja takaisin, sillä edes vaikeammalla vaikeustasolla tekoälystä ei ole minkäänlaista vastusta.

Tämä on mainos:

Yksinpeli on muutenkin - kenties vähemmän yllättäen - pelin heikointa antia. Jokaisella lajilla on kolme perinteiseen malliin etenevää pudotuspeliturnausta ja näistä vaikeammat versiot, eikä sitten muuta. Turnauksia uudelleen tahkoamalla pudotuspelireittien sivuun ilmestyy salaisia reittejä, joita pelaamalla aukeaa uusia hahmoja ja kenttiä. Tympeästi neljäsosa hahmoista ja suurin osa kentistä on avattava turnauksia pelaamalla, eivätkä avatut hahmot edes aukea kuin siihen lajiin, joissa ne on aukaistu. Niinpä ennen moninpelihurmaa yksinpeliä on syytä tahkota tuntitolkulla kaiken mahdollisen auki saadakseen. Onneksi turnauksia pystyy tahkoamaan myös kaverien kanssa, mikä tuo tylsään puurtamiseen edes hieman lohtua. Moninpelinä peli on aivan eri eläin ja kaverien kurmoottaminen hirmunumeroin on aina yhtä mukavaa. Mukaan on lykätty myös nettipeli, mutta vielä arvosteluvaiheessa peliseuraa ei löytynyt, joten siitä ei sen enempää.

Mario Sports Mix on pienimuotoinen pettymys, vaikka moninpelistä hupia irtoaa taatusti jatkossakin. Köykäinen sisältö, liika yksinkertaistaminen ja toteutuksen keskinkertaisuus nakertavat kokonaisuutta liikaa ja vaikka remuamisesta aina silloin tällöin innostuukin, lopputulos ei silti ole tarpeeksi onnistunut.

Mario Sports MixMario Sports MixMario Sports MixMario Sports Mix
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Moninpelinä hauska, pätevä ohjaus, paljon avattavaa
-
Yksinpelinä tylsyyden multihuipentuma, liian vähän sisältöä ja syvyyttä, köykäinen toteutus, kenttien ja hahmoja lukittuna liikaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Mario Sports MixScore

Mario Sports Mix

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Marion sporttipaketti kokoaa sienivaltakunnan jäsenet reippaan joukkueurheilun pariin, esimerkiksi golfin, jalkapallon ja jääkiekon merkeissä.



Ladataan seuraavaa sisältöä