Suomi
Gamereactor
arviot
Spinch

Spinch

Ankeaa värikylläisyyttä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Haasteellista tasoloikintaa tarjoava Spinch käynnistyy, kun metsissä rauhallisesti elelevät pallomaiset Spinch-olennot joutuvat pelottavan uhan eteen. Sateenkaaren väreissä luimisteleva pahisnaama päräyttää värikkään olemuksensa Spinchien maailmaan, jossa alkaa madella kuolettavia sateenkaarivirtoja ja myrkyllisiä matoja. Pahis imaisee myös pienet spinchit kiduksiinsa, ja tätähän pelin päähahmo ei katso hyvällä. Näin alkaa pelastusretki, josta ei puutu tiukkoja tilanteita saati kiinnostavaa kuvasuunnittelua, jotka eivät kuitenkaan kompensoi ohuelta tuntuvan kokonaisuuden vaatimattomimpia piirteitä.

Edellä mainittu visuaalinen värikkyys ja kiinnostavuus ovat ehdottomasti Spinchin vahvimpia valtteja. Jesse Jacobsin luonnostelema pelimaailma tuo kaikessa happopäisyydessään mieleen Adventure Timen ja Midnight Gospelin kaltaisten animaatiosekoiluiden omalaatuiset maailmat, vaikka Spinchin viheriöille sijoittuvat alkukentät eivät olekaan erityisen ikimuistoisia miljöitä. Myöhemmin kohdattavat teknisemmät peliympäristöt moottorin sisuksineen ovat tyydyttävine pulmineen ja erikoisine suunnitteluratkaisuineen huomattavasti mieleenpainuvampia ympäristöjä.

SpinchSpinch
Tämä on mainos:

Ovela hahmosuunnittelu pelittää parhaiten varsin kiinnostavissa pomovastustajissa, ja kaiken kaikkiaan liikkeiden animointikin on sangen laadukasta. Valitettavasti televisioruudulla vilistävän ja Switchin omalla näytöllä pyörivän Spinchin välillä on pieni mutta yllättävän ratkaiseva ero. Kannettavassa muodossa hahmot muodostuvat kunnon ääriviivojen sijaan katkoviivamaisista grafiikoista, jotka verottavat kokonaisuuden näyttävyyttä huomattavan paljon. On vaikea uskoa, että visuaalinen pudotus voisi olla yksinkertaisen grafiikan suhteen näin huomattava, mutta kannettavassa muodossa Spinch ei todellakaan anna parastaan ruudunpäivitysongelmineen, jotka ovat tarkkuutta vaativassa tasoloikinnassa melkoinen ilonpilaaja. Tämä on harmi, sillä Spinchin parin minuutin mittaiset tasot ovat kuin mittatilauksesta tehtyjä ratoja nopeisiin kannettaviin tasoloikkatuokioihin.

Spinchin tasohyppely etenee Super Meat Boyn ja muista haastavista tasoloikinnoista muistuttavien suunnitteluratkaisujen kera. Olkanäppäimillä voi tehdä nopean syöksyn ilmassa, ja tämän manööverin on parasta lähteä selkärangasta pelaajan loikkiessa ilmassa leijuvilla kapeilla tasoilla. Spinchin kenttien seinämiä voi hajottaa ryntäämällä niitä päin, ja seinillä kannattaakin loikkia - salahuoneet näkyvät läpileikkausmaisina paljastuksina, mutta oikean reitin paikallistaminen huoneeseen edellyttää yritystä ja erehdystä. Kentissä olevia valkoisia kuutioita kylliksi keräämällä pelaajan hahmo muuttuu hetkeksi voittamattomaksi, jolloin kelpaa rynniä vihollisia kuhisevien jalansijojen kautta eteenpäin. Kenttiin on piilotettu lisätekemisen nimissä kolme Spinch-jälkeläistä, joiden löytäminen ei kuitenkaan vaadi erityisen suurta vaivaa saati tarkkasilmäisyyttä.

SpinchSpinch

Spinchin perusloikinta etenee haastavissa ja tarkoissa mutta aavistuksen yllätyksettömissä tunnelmissa. Pitkät välit tarkastuspisteiden välillä alkavat hitaasti turhauttaa ennen kaikkea pelihahmoa jahtaavissa minipomoissa, kun pienikin virhe johtaa kauas menneeseen jääneelle tarkistuspisteelle palaamista. Vaikeustason tymäkkyys tuntuu vaihtelevan huomattavan paljon nimenomaan tavanomaista, kiireetöntä tasoloikintaa sisältävien kenttien ja pikkupomojen ympärille rakennettujen esteratojen välillä. Jälkimmäisissä pelaaminen taantuu yllättävän nopeasti kenttien ansojen ja vaaranpaikkojen ulkoa opetteluksi.

Tämä on mainos:

Spinch tarjoaa haastetta etsivälle tasoloikkijalle kohtuullisen välipalan, jonka ohuus ja tekniset ongelmat syövät peli-iloa valitettavan paljon. Tasoloikkakisa on erityisen kovaa laadukkaita lajityypin edustajia pursuavalla Switchillä, eikä Spinch aiheuta kokonaisuutena ihmeempiä värinöitä vallattomasta värikkyydestään huolimatta.

SpinchSpinch
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Värikäs ja omaperäinen visuaalinen ilme, lyhyet kentät sopivat hyvin pikapelisessioihin
-
Käsikonsolimuodossa pelatessa ruudunpäivitysongelmat ja katkoviivaistuva grafiikka, epätasaisesti rytmitetyt tarkistuspisteet, kiikkerä vaikeustaso
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä