Suomi
Gamereactor
arviot
Metal Gear Solid: Peace Walker

Metal Gear Solid: Peace Walker

Jonas ei pelkää Väli-Amerikan viidakoita eikä superaseita halajavia terroristeja. Hiiviskelyä rakastava arvioijamme liiskasi konnien aikeet kuin ärsyttävät malariasääsket ikään.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Metal Gear Solid: Peace Walker ei ole Snaken ensimmäinen retki PSP:lle, vaikka se siltä monin tavoin tuntuukin. Kun Hideo Kojiman nimi näkyy pelin alkuteksteissä, luottamus pelin laatuun ja korkeisiin standardeihin lujittuu betoninkovaksi. Tuntien tunkeutumisrupeaman, aseilla operoimisen sekä typerryttävän monen sikarin jälkeen voi varmuudella sanoa, että Peace Walker on yksi laadukkaimmista PSP-peleistä pitkään aikaan.

Peli sijoittuu 70-luvun Keski-Amerikkaan. Vaikka viidakossa virtaakin hiki, kylmä sota vaatii viileitä hermoja. Palkkasoturijoukko Soldiers without Bordersissa olevien kontaktiensa kautta Snake saa kuulla, että tuntematon sotilaallinen ryhmittymä pitää hallussaan ydinaseita ja suunnittelee katalia. Uhan eliminoiminen vaatii totta kai runsaasti salavihkaisuutta ja hiiviskelyä. Jos konetuliaseet alkavat pitää meteliä, lannoite osuu välittömästi ilmastointilaitteeseen, sillä paikalle rynnii tusinoittain aseistettuja sotilaita ja Snaken peli on pelattu. Klassinen konfliktineskalointipainajainen on edelleen todella viihdyttävää.

Taskukonsoleille tehtyjä toimintapelejä yhdistää miltei aina pelialustan rajoitukset, jotka vaativat kompromisseja etenkin ohjailtavuudessa. Metal Gear Solid: Peace Walker ei sorru samaan sudenkuoppaan kuin kollegansa, sillä siitä löytyy kolme erilaista ohjaustapaa, jotka kaikki toimivat erinomaisesti. Kaikki vaihtoehdot tarjoavat tärkeille toiminnoille ja kameran pyörittämiselle erilaisia ratkaisuja, joista on helppo löytää itseään parhaiten miellyttävät asetukset.

Snaken liikkeiden ja hyökkäysten opetteleminen vaatii silti oman aikansa, mutta alustan huomioiden ohjailtavuus toimii jouhevasti. Kameran hallinnan keskittämisestä päänappeihin on omat selkeät etunsa, mutta vaihtoehtoisiakin tapoja on. Aseiden vaihtaminen kesken taistelun on vähän turhan konstikasta, mutta koska konflikteja pyritään kuitenkin välttämään, lievä kömpelyys ei häiritse niin pahasti.

Tämä on mainos:

Välianimaatiot on toteutettu vesiväritöiden tapaisilla, silmiähivelevän tyylikkäästi suunnitelluilla maalauksilla. Hahmojen dialogi hyppää esiin puhekuplissa, ja itsetarkoituksellisen pullistelevasta dialogista joko pitää paljon tai ei lainkaan. Välianimaatioita on jälleen kerran maustettu myös Quick Time Event -reaktiopeleillä.

Kuhunkin tehtävään lähetetään kolme joukkuetta, joiden kokoonpano kannattaa miettiä mahdollisimman tarkasti. Lahjakkaiden sotilaiden listasta löytyy monenlaista osaajaa, ja erikoisosaamisten hyödyntäminen on pelissä ehdottomasti avainasemassa. Snaken tukikohta kasvaa sitä mukaa, kun tiimiin värvätään lisää jäseniä, mikä puolestaan johtaa isompaan valikoimaan kykyjä, aseita ja esineitä.

Metal Gear Solid: Peace Walker on toimiva sekoitus toimintaa, hiiviskelyä, tarinaa ja huumoria. On hämmästyttävää, miten hyvin pelisarjan kaava on saatu toimimaan myös kannettavassa muodossa.

HQ
Tämä on mainos:
Metal Gear Solid: Peace WalkerMetal Gear Solid: Peace WalkerMetal Gear Solid: Peace WalkerMetal Gear Solid: Peace Walker
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Valtavasti sisältöä, hauskoja hiippailupulmia, hyvä tarina, erinomaiset äänet ja musiikki
-
Paikoin monimutkainen ohjailtavuus, epätasainen vaikeustaso
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

4
Metal Gear Solid: Peace WalkerScore

Metal Gear Solid: Peace Walker

ARVIO. Kirjoittaja Jonas Elfving

Sisällöltään rautainen agenttihiiviskely, joka onnistuu kiertämään alustansa rajoitukset mallikkaasti. Tuotantoarvot ovat taivaissa ja peli-iloa piisaa.



Ladataan seuraavaa sisältöä