Suomi
Gamereactor
arviot
Lead and Gold: Gangs of the Wild West

Lead and Gold: Gangs of the Wild West

Sisartoimituksemme desperado Jesper Karlsson on varustanut itsensä kuudesti laukeavalla, dynamiitilla ja purutupakalla taistellakseen ruotsalaisen Fatsharkin western-aiheisessa nettiräiskinnässä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Luulin, etteivät westernit ja cowboyt olleet minua varten. Joukkio likaisia, tylyjä heppuja, jotka räkivät kuppiin ja pukeutuvat nahkabuutseihin, painuvat pehkuihin kuudesti laukeavan kanssa ja joiden iho on kuin kulunut satulalaukku. Ei lainkaan käytöstapoja, tosi miehiä, mukamas! Lead and Gold: Gangs of the Wild West, luokkapohjainen western-räiskintä, on kuitenkin kylliksi hyvä saadakseen minut pälyilemään nallipyssyä.

Pelissä on valittavissa neljä luokkaa: haalareihin sonnustautunut paksu räjähde-ekspertti, nopea tarkkuusampuja, knallipäinen kivääri- ja pistoolikaveri, joka on useimmiten perushyvä vaihtoehto, ja lopuksi klassinen pistoolinpyörittäjä. Ainoa asia, joka pelaajien tulee pitää mielessään, on millä luokalla pelaa ja mitä tietyllä kentällä tehdään. Mukana ei ole uusia aseita tai power-uppeja poimittavaksi. Suoraviivaista, yksinkertaista ja fokusoitua.

Jäin tietysti koukkuun Deputy-luokkaan. Heillä on käytössään varsin mukava tuliluikku, joka tappaa tehokkaasti, ja he pystyvät merkitsemään vihollisia, jotta joukkuetovereiden olisi helpompi auttaa niiden rei'ittämisessä. Deputylla pelaavat tulevat nopeasti suosituiksi, mutta pelissä on ilmiselvästi pidettävä mielessä, että joukkue on rakennettu tasapuolisesti, jotta sillä olisi pääsy moniin eri kykyihin ja se kykenisi hoitelemaan kaikki vastaantulevat tilanteet - ja niistähän ei ole pulaa.

Aivan kuin esimerkiksi Team Fortressissa pelissä juostaan ympäri kenttiä, hallitaan alueita, suolataan vihollisia, räjäytellään kohteita ja pannaan kaikin keinoin haisemaan vastustajien kustannuksella. Yhteistyö on siksi elintärkeää Lead and Gold: Gangs of the Wild Westissä, ja heti kun useat joukkuetoverit ovat lähellä toisiaan saavat he automaattisesti tukea toisistaan. Riippuen siitä, mitä luokkia käytetään, voi ryhmältä saada esimerkiksi lisää tarkkuutta tai enemmän tuhovoimaa. Jokainen luokka antaa oman lisänsä ja joukkuetoverit pääsevät hyödyntämään sinua aivan kuin sinä heitä. Lisäksi ryhmässä elinvoima palautuu riippumatta siitä, mitä luokkaa käyttää.

Tämä on mainos:

Pelimuodot tarjoavat varsin kivasti vaihtelua (mukana ei tosin ole yksinpeliä, joten peli on vain niille, jotka eivät kärsi sosiaalifobiasta), ja mukana on kaikki tappomatseista kavereiden ruutivarastojen räjäyttelyyn ja yllättävän viihdyttävään Gold Feveriin, joka ei itse asiassa ole kovin kaukana Gears of War 2:n Hordesta tai Halo 3: ODST:n Firefightista. Suosituimpia lienevät tappomatsit ja lipunryöstöä muistuttava Robbery, mutta on hienoa, että vaihtoehtoja piisaa ja että kaikki pelimuodot tuntuvat loppuun asti mietityiltä.

Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kentät on hyvin suunniteltuja ja tyyliltään ajanmukaisia. Monet taistelut käydään katoilla, kohteisiin pääsee aina useampaa kuin yhtä reittiä ja peli luistaa lähes virheettömästi. Harmillisesti mukana on yksi kenttä, joka sai minut repimään olemattomat hiukseni molekyyleiksi. Kuoleman lääni, jossa vihollisen tarkkuusampujat suolasivat joukkuetovereita liukuhihnalta samalla, kun he syntyivät omaan tukikohtaansa. Ihana paikka, joka teki minusta 25 hiustuppoa vanhemman. Keskinkertaisen animaation ohella mukana ei kuitenkaan ole mitään muuta, mikä latistaisi kokonaisuutta.

Pidän myös fiksuista yksityiskohdista, kuten siitä ettei pelissä välittömästi kuole, vaikka sattuisikin syömään liikaa lyijyä. Energiapalkin tyhjennyttyä pelaaja kaatuu maahan, mutta kyynärpäät hiekassa seisoen. Tällöin voi vielä kaivaa revolverin esiin ja koettaa kostoa. Tähtääminen on tässä tilassa lähes mahdotonta ja pelaaja voidaan surmata lopullisesti, mutta toisaalta paikalle osuva joukkuetoveri voi vielä auttaa pelaajan tolpilleen ja takaisin taisteluun.

Lead and Gold: Gangs of the Wild West on oikeastaan pienoinen yllätys. Kiivas tempo, suurimmaksi osaksi hyvät kentät ja vaihteleva yhteispeli alhaisen hinnan kera kanssa tekevät Fatsharkin uutuudesta mielestäni yhden vuoden tuoreimmista kokemuksista. Keskittyminen joukkuehengen tukemiseen tuntuu hauskalta, modernilta ja mielenkiintoiselta ja Fatshark on onnistunut puristamaan debyyttipeliinsä paljon hyviä ideoita. Vedä siis nahkaponcho ja ammusvyö ylle ja suuntaa taisteluiden tuiskeeseen villin lännen karkeiden raakalaisten kanssa. Cowboyt ovat sittenkin väkevää väkeä!

Tämä on mainos:
Lead and Gold: Gangs of the Wild WestLead and Gold: Gangs of the Wild WestLead and Gold: Gangs of the Wild WestLead and Gold: Gangs of the Wild West
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Pikselintarkka pelattavuus, tasapainoinen pelisysteemi, tiukka nettikoodi, hauska pelata
-
Yksinpeli puuttuu, kehnot spawn-pisteet
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä