Suomi
Gamereactor
arviot
Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes

Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes

Maikkarilla pyörivään The Clone Wars -sarjaan perustuva Republic Heroes on ehkä syksyn oivallisin urheilupeli. Sen pelaaminen tuntuu nimittäin niin jäätävältä, että jopa raikas syyssade vetää puoleensa kuin ilmainen etelänloma.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vakavasti puhuen Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes on yksinkertainen toimintatasohyppely, joka sijoittuu jonnekin TV-sarjan ensimmäisen ja toisen tuotantokauden välimaastoon. En ole kloonisotaa niin ahkerasti seurannut, että voisin juonen yhdenmukaisuuteen puuttua, mutta ei peli ainakaan inspiroi sarjaa katsomaan. Touhu käy liian tutuksi jo ensimmäisen vartin aikana. Sen jälkeen ainoa eeppinen taistelu käydään pelaajan pään sisällä kultaisesta keskittymiskyvystä.

Peli yrittää kertoa useita tarinoita, jotka tapahtuvat samaan aikaan eri paikoissa. Pelaaja pääsee muun muassa seuraamaan Anakin Skywalkerin, Obi-Wan Kenobin ja kloonisotilaiden tehtäviä. Rytmitys ei kuitenkaan toimi, sillä tehtävät tuntuvat katkeavan aina silloin, kun jotain seuraamisen arvoista tapahtuu. Jatkuva hyppely useiden polttopisteiden välillä saa koko pelin tuntumaan sekavalta sillisalaatilta, eikä onneton dialogi onnistu asioita sen kummemmin selventämään.

Ei peli tosin muutenkaan jännitystä pursua. Sisältö koostuu pääasiassa aivottomien droidien pätkimisestä ja purkitettujen tasohyppelykohtausten selvittämisestä. Muutamaa vähän vauhdikkaampaa räiskintäkohtausta lukuun ottamatta touhu on rasittavan kaavamaista vääntämistä, joka ei keräisi kehuja edes halpana Live Arcade -rainana. Ennalta saneltu ohjaus tulee hyvin esille hyppelykohtauksissa, joissa oleellisempaa on oikean näppäinyhdistelmän painaminen kuin ruudulla näkyvien etäisyyksien mukaan pelaaminen. Hämärä pelilogiikka aiheuttaa paljon turhia äkkikuolemia, jotka saavat sohvaperunan kiehumaan riemusta. Onneksi välitallennuspisteitä on aseteltu armollisesti.

Oman haittansa aiheuttavat myös kamerakulmat, jotka pyörähtelevät paikoin ihmeellisiin vinkkeleihin ja hankaloittavat oleellisen kuvasisällön hahmottamista. Välillä kamera tuntuu liitelevän aivan liian kauas toiminnasta ja välillä kuva on juuri sellaisessa kulmassa, ettei hyppelystä tahdo tulla mitään. Pelaajalle ei jätetä mitään valtaa kuvakulman suhteen, vaan tekijät ovat uhranneet pelattavuuden näennäisen elokuvamaisuuden edessä.

Tämä on mainos:

Kiinteistä kuvakulmista huolimatta grafiikka ei ole sillä tasolla, että se loisi illuusion interaktiivisesta tietokoneanimaatiosta. TV-sarjan mukaisesti Star Wars The Clone Wars: Republic Heroesin ulkoasu on viritetty animaatiohenkiseksi, mutta yksityiskohtia ja viimeistelyä kaipaisi rutkasti lisää. Jo introvideosta lähtien hahmot näyttävät suttuisilta pikselipatsailta ja ympäristöt latteilta lavasteilta vailla elämää. Siisteimmät efektit nähdään taistelun tiimellyksessä, mutta samalla tehosteista tahtoo tulla itse tarkoitus. Monesti oma hahmo meinaa hukkua päälle kasautuvien välähdysten alle.

Hiomattomuudesta tulee välillä jopa tahatonta hupia, jos peliä malttaa tosissaan tarkata. Eräässä luojan hylkäämässä kolkassa tekoälyn ohjaaman jedin onnistui menettää puolen tusinaa elämää yrittäessään hypätä yhden droidin kimppuun. Droidi puolestaan hivotteli lämpimikseen paikallaan seisovaa hahmoani - osumatta kertaakaan. Että se niistä sankareista ja uhkaavasta droidiarmeijasta. Mielikuvani Tähtien sodasta on nyt säpäleinä.

Jos peliä välttämättä haluaa pelata, se kannattaa ehdottomasti tehdä kaverin kanssa. Kaksinpeli korvaa ilmeisen hyödyttömän tekoälytoverin ja pelastaa pelin täydelliseltä epäonnistumiselta. Vihollisten mättämisestä tulee tavallista mielekkäämpää, koska pelaajat voivat mitellä huippupisteistä. Samalla tehtävien aikana tarjoutuvat haastekilpailut saavat konkreettisen merkityksen, kun niissä on jopa jotain vastusta.

Ilmaan jää silti kysymys, kenelle Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes on lopulta tarkoitettu. Peli on kuin pehmitetty poliitikko, joka yrittää kosiskella kaikkia uskaltamatta vedota kehenkään. Se toistaa kaikki lisenssipelien kliseet, eikä tuo pöydälle mitään yllättävää tai edes etäisesti haastavaa. On vaikea kuvitella, että edes TV-sarjan fanit lämpenisivät Republic Herosin sekavalle tarinalle. Se hyvä puoli pelissä kuitenkin on, että seuraava Star Wars lienee jo viihdyttävämpi. Ei tästä ainakaan paljon alemmas enää pääse.

Tämä on mainos:
HQ
Star Wars The Clone Wars: Republic HeroesStar Wars The Clone Wars: Republic HeroesStar Wars The Clone Wars: Republic HeroesStar Wars The Clone Wars: Republic Heroes
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
+
Kimppapeli
-
Sekava kerronta, epätarkka ohjaus, tyhmät viholliset, tylsät kentät, oudot kamerakulmat, lattea grafiikka
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • modernipoika
    Olen jo kauan pitänyt Star Wars elokuvista ja peleinä Force Unleashedeista. Tämä SW The Clone Wars peli oli joskus kaverilla ja otin sen lainaan.... 5/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä