LIVE
HQ
logo hd live | Harold Halibut
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      elokuva-arviot
      Wall-E

      Wall-E

      Animaatiostudio Pixarin uutuuselokuva WALL·E on häkellyttävän viimeistelty ja mukaansatempaava robottiseikkailu, joka valloittanee kaikenikäiset katsojansa.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto

      WALL·E sijoittuu yli 700 vuoden päähän tulevaisuuteen. Maapallosta on tullut asuinkelvoton roskaplaneetta, josta viimeiset ihmiset ovat kauan sitten lähteneet pois. Elokuvan sankari, herttainen pikku robotti, WALL·E asustelee raunioituneessa suurkaupungissa seuranaan mukana kulkeva torakka. Päivisin WALL·E siivoaa loputonta ympäröivää rojua, koska hänet on aikoinaan suunniteltu siihen tehtävään. Illat WALL·E viettää suuressa kulkuneuvossa, jonka hän on sisustanut ulkoa löytämillään pienillä tavaroilla. WALL·E on tunteikas robotti, joka monessa suhteessa muistuttaa ihmisiä. Päivärytmi kokee muutoksen, kun taivaalta laskeutuu modernimpi robotti EVE, johon WALL·E pian ihastuu. Tästä käynnistyy ikimuistoinen seikkailu, joka vie kaksikon kaukana avaruudessa asuvien ihmisten luokse.

      HQ

      Tunneperäinen tarina kerrotaan moitteettoman kuvakerronnan ja äänisuunnittelun kautta. WALL·E ja EVE eivät kykene puhumaan kuin muutamin sanoin, kommunikoinnin rajoittuen lähinnä eleisiin. Elokuvan ensimmäinen repliikki kuullaan noin 20 minuuttia alun jälkeen. Andrew Stantonin (Nemoa etsimässä) hienostunut ohjaustyöskentely on niin vahvaa, ettei puhetta tarvita. Jokaisesta kuvasta huokuu viimeistely ja ylpeys omasta taidosta. Tietokoneanimaation jälki on erittäin kaunista katseltavaa. Elokuvan visio robottien varassa pyörivästä tulevaisuudesta on kiehtova ja visuaalisesti kekseliäs. Tieteishengessä elokuva kunnioittaa lukuisia alan teoksia aina Avaruusseikkailu 2001:stä Blade Runneriin, ja kuullaanpa tekoälyäänenä myös Sigourney Weaver.

      WALL·E:n tunnelma on ainutlaatuinen. Elokuvasta välittyy todellisen seikkailun tuntu, jonka pauloissa katselu hujahtaa kuin siivillä. Tarinan rytmi vaihtelee jatkuvasti, ollen paikoin hillitty ja rauhallinen. Se muuttuu hetkessä vauhdikkaaksi, sisältäen aina yllin kyllin visuaalista huumoria ja voimakasta inhimillisyyttä.

      Rottatouille-elokuvalla (2007) Pixar asetti tietokoneanimaatioiden tason erittäin korkealle, josta WALL·E pystyy nostamaan rimaa vielä ylemmäs. Taianomainen WALL·E on jotain todella erikoista ja ihmeellistä.

      Wall-EWall-EWall-EWall-E
      Wall-EWall-EWall-EWall-E
      10 Gamereactor Suomi
      10 / 10
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Aiheeseen liittyviä tekstejä

      7
      Wall-E

      Wall-E

      ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Johannes Valkola

      Animaatiostudio Pixarin uutuuselokuva WALL·E on häkellyttävän viimeistelty ja mukaansatempaava robottiseikkailu, joka valloittanee kaikenikäiset katsojansa.



      Ladataan seuraavaa sisältöä