Suomi
Gamereactor
arviot
Diablo III: Ultimate Evil Edition

Diablo III: Rise of the Necromancer DLC

Kuolleista nostettu

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Blizzardin mukaan kuolleistamanaaja on ollut yksi sen kaikkien aikojen toivotuimpia hahmoja mihinkään peliin. Necromancer on nyt nostettu haudasta Diablon kolmanteen osaan oman luurankoleegionsa kera.

Hahmoluokka on varsin ikoninen osa Diablo 2:n kaartia. Nekroa pelattiin varsin poikkeavalla tavalla, sillä kuolleiden johtaja ei juuri omia käsiään liannut manattujen taistellessa demoneita vastaan omatoimisesti. Epäsuora taistelutyyli on kolmosessa edelleen läsnä, muttei aivan niin passiivisessa muodossa. Pari uutta pelimekaniikkaa pitää homman kalman hajuisen freesinä veteraaneillekin ja Diablo 3:n joustava hahmonkehitys takaa, että erilaisia kombinaatioita voi testailla tästä tuonpuoleiseen vielä hyvän tovin.

Nekrolla on muiden hahmojen tapaan muutama arkkityyppi, joita yhdistelemällä ja muokkaamalla sitä voi pelata lähes millä tahansa etäisyydellä vihollisesta. Uniikkina asetyyppinä toimivat viikatteet niittaavat porukkaa lähietäisyydellä luuhaarniskan pitäessä hahmon hengissä. Lukuisat aluevaikutteiset kiroukset heikentävät päin ryllistäviä demoneja merkittävästi. Vastustajien elinvoimaa imevät loitsut palauttavat puolestaan nekron nopeasti takaisin elävien kirjoihin.

Diablo III: Ultimate Evil EditionDiablo III: Ultimate Evil Edition
Tämä on mainos:

Jokaisella Diablo 3:n hahmolla on elinvoiman lisäksi oma, uniikki "magiaresurssinsa". Necromancerilla tätä virkaa toimittaa oikeastaan kaksi uutta resurssia - Essence ja...ruumiit. Ensimmäisen haaliminen verottaa yleensä hahmon omaa elinvoimaa, vaikka senkin voi kiertää sopivia passiivisia kykyjä ja riimuja käyttämällä. Jälkimmäinen on varsin jännä, sillä ruumiit jättävät kuolleistamanaajan käyttöön erityisiä ruumiskasoja, joita voi esimerkiksi käyttää Essencen lataamiseen tai vahingon tekemiseen. Suosikkikyky Corpse Explosion on edelleen mukana ja toimii juuri niin vulgaaristi kuin mitä sen nimi antaa ymmärtää.

Armeijanherätyspuolella nekrosta löytyy niin luurankoa, valtavaa golemia kuin maagiakin. Näiden suorituksia voi luonnollisesti muokata vielä erilaisilla riimuilla, joilla maagin voi muuttaa jousiampujaksi ja niin edelleen. Itselleen sopivan tavan pelata löytää siis edelleen yhtä mukavasti kuin muillakin hahmoluokilla, mikä on aina ollut kolmannen Diablon ehdoton vahvuus. Ryhmätaisteluissa nekron kiroukset ovat iso apu vahvimpien Torment-vaikeustasojen vihollisia heikentämään.

Maksullinen lisäosa Rise of the Necromancer sisältää itse hahmoluokan lisäksi hyvin vähän tavaraa, keskittyen kosmeettiseen höttöön bannereineen ja lemmikkeineen. Pahiten peliin koukuttuneet saattavat tosin maksaa lisäosan hinnan jo pelkästään kahdesta lisäsivusta pelin alati täyttyvään tukikohdan tarvikearkkuun. Vaikka hahmoluokka onkin laadukkaasti toteutettu omanlaisensa pelata - ja eroaa riittävästi esimerkiksi noitatohtorista -15 euron hintainen paketti on helppo hankinta lähinnä useita kymmeniä tai satoja tuntia peliä tahkonneille.

Diablo III: Ultimate Evil EditionDiablo III: Ultimate Evil Edition
Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ

Testattu Jimm's Gamer Gold 1070 V3 -pelitietokoneella. Tehomasiinan tarkat tisätiedot löydät täältä.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Uniikki hahmo, mielenkiintoiset kyvyt, laadukas toteutus
-
Kallis hinta yhdestä hahmoluokasta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Ei ristiinpelaamista Diablo III:lle

Ei ristiinpelaamista Diablo III:lle

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Verkossa huhuiltiin hiljan siitä, että Diablo III : Ultimate Evil Edition tukisi lähitulevaisuudessa ristiinpelaamista. Valitettavasti oli liian aikaista juhlia. Game...



Ladataan seuraavaa sisältöä