Suomi
Gamereactor
arviot
Alone With You

Alone With You

Myrskyn silmukassa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Toiset pelit ovat pelimäisempiä kuin toiset. Alone With You on ihmisyyden suuria kysymyksiä käsittelevä tieteisseikkailu. Se on tyylitellysti toteutettu tarina menetyksestä, valinnoista ja tietoisuudesta. Alone With You on ehdottomasti myös peli. Se ei vain ole aivan niin pelimäinen kuin monet muut.

Alone With You'ssa pelaaja saa ohjattavakseen kaukaiselle taivaankappaleelle perustetun siirtokunnan viimeisen eloonjääneen ihmisen. Rajuista myrskyistä kärsivä planeetta on räjähtämispisteessä, ja pakoon olisi päästävä pikimmiten. Onneksi apuna on tunnollinen siirtokunnan tekoäly, joka kertoo mitä minäkin päivänä tulisi saada aikaan. Seikkailun aikana pelaaja myös tutustuu tekoälyn toteuttamiin siirtokunnan jo kuolleiden jäsenten tietoisiin hologrammiversioihin.

Pelin slogan kuvaa Alone With You'ta tieteisromanssiseikkailuksi, ja määritelmä on kieltämättä varsin osuva. Pelaaja pääsee rajoitetusti valitsemaan, miten vuorovaikuttaa siirtokunnan tekoälyn ja hologrammien kanssa. Missään vaiheessa ei paljasteta päähenkilön kasvoja tai taustoja, vaan sen saa itse kuvitella androgyynin avaruuspuvun sisälle.

Teknisesti Alone With You on seikkailupeliominaisuuksilla sävytetty visuaalinen novelli, jonka suurin mekaaninen elementti on toisto. Päähenkilö herää aamulla, juttelee tekoälylle, lähtee suorittamaan tehtävää, ratkoo muutamia pulmia, palaa takaisin tukikohtaan, juttelee tekoälylle, menee nukkumaan, juttelee yöllä hologrammille ja menee takaisin nukkumaan. Aamulla silmukka alkaa taas alusta. Alone With You'n pelilliset elementit ovat siis erittäin vähäiset. Tarkoin käsikirjoitetun seikkailun toistuvat käytävät, siirtoanimaatiot ja tehtävät alkavatkin pian puuduttaa.

Alone With You
Tämä on mainos:

Alone With You'n pulmat ovat erityisen yksiulotteisia. Pelaajan tulee tehtäviensä aikana muun muassa ratkoa salasanoja, avata ovia ja löytää käyttökelpoisia tavaroita. Kaikki tapahtuu pääsääntöisesti muutaman napin avulla. Esimerkiksi löydettyjä esineitä on mahdoton yrittää käyttää vääriin paikkoihin, eli niiden hyödyntäminen on täysin automatisoitu. Kokonaisuuden tapaan helposti ratkottavat pulmat alkavat lähes välittömästi enemmän tai vähemmän toistaa itseään. Pelaaja oppii pian, mistä salasanat löytyvät, minne muistikortit tulee viedä ja niin edelleen. Harmaat aivosolut jäävät pääsääntöisesti harmaiksi.

Pelissä on selvästi liikaa toistoa tai pituutta, eikä ajoittaisilta kyllästymisen hetkiltä voi välttyä. Tarinan päätyttyä tuttua ja turvallista päivärytmiä tulee kuitenkin oudolla tavalla hieman ikävä. Myös siirtokunnan jäsenten hologrammien hyvästeleminen voi olla vaikeaa, sillä näihin on noin nelituntisen seikkailun aikana ehtinyt tutustumaan jo varsin hyvin. Kokonaisuutena Alone With You'n luoma yleistunnelma jää kummittelemaan alitajuntaan yllättävän pitkäksi aikaa. Pelin yhdenmukaiset ja mielenkiintoiset retrografiikat ja hillitty ääniraita tukevat synkkää tieteistarinaa erinomaisesti. Alone With You on äärimmäisen tyylikäs peli.

Alone With You ei varmasti sovellu kaikille. Se on lineaarinen, mekaanisesti köyhä ja itseään toistava tieteisseikkailu. Jotain hieman erilaista etsiville tyylikkään tarinankerronnan ystäville se voi kuitenkin olla nappihankinta.

Alone With You
Tämä on mainos:
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Tunnelmallinen tieteistarina, uniikit grafiikat, tyylikäs ääniraita
-
Liiallinen toisto, yksiulotteiset pulmat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Torstain arviossa Alone With You

Torstain arviossa Alone With You

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gamereactorin uusi avustaja Joni Rokkanen aloittaa kriitikon taipaleensa katsastamalla indie-pelin Alone With You. Tsekkaa arvio täältä.



Ladataan seuraavaa sisältöä