Suomi
Gamereactor
arviot
Xcom 2

XCOM 2: Shen's Last Gift

Shenin viimeinen lahja on uusi hahmoluokka taistelussa muukalaisvalloittajia vastaan XCOM 2:ssa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

XCOM 2:n julkaisusta on kulunut nyt muutama kuukausi, jonka aikana Firaxis on päivittänyt peliä niin ilmaiseksi kuin maksullisilla lisäreilläkin. Modien väsääjät ovat olleet sitäkin ahkerampia, tuottaen peliin valtavasti lisää aseita, vastustajia, hahmoluokkia ja niin edelleen. Shen's Last Gift on viimeinen virallinen lisäosa Reinforcement Packin nimellä kulkeneesta kausipassista ja kenties sen parasta sisältöä.

Lisäosa sisältää yhden pitkän juonitehtävän sitä varten erikseen luodolla kartalla, jonka kimppuun voi lähteä vaikka heti pelin alussa. Tehtävässä kuljetaan läpi hylätyn robottien tuotantolaitoksen täynnä mekanisoituja puolustuksia pomotaisteluun päättyen. Pääinsinööri Lily Shen on toiminnassa tällä kertaa mukana saappaat maassa ja samalla hänen sukutaustojaan avataan melkoisesti. Varoituksen sana lienee kuitenkin paikallaan: ilman melkoista tallennus- ja latausrumbaa Shenin viimeinen tehtävä on todella vaikea alkutason mosureille. Palkinto on kuitenkin vaivan arvoinen, sillä mukaan tarttuva uusi SPARK-robotti kestää paljon enemmän osumaa kuin pelin alkupuoliskon märkäkorvan ja toimii erinomaisena teräsmuurina vihollistulitusta vastaan.

Mekaaninen SPARK liittyy osaksi normaaleja joukkoja muiden sotilaiden tapaan. Lisääkin voi rakentaa, mutta uudet eivät tule halvalla eivätkä aivan pian mikäli tehtävän on suorittanut heti kampanjan alkupuolella. Uuden robon tekoälyksi voi myös valita erään varsin huvittavan persoonallisuuden, jota en tässä mene sen enempää spoilaamaan.

HQ
Tämä on mainos:

Taistelussa SPARK tarjoaa uusia taktisia ominaisuuksia rakentinheittimineen ja raskaine konekivääreineen. Ne nousevat muiden tavoin tasoissa kokemuksen myötä, tarjoten lisää erikoistumisvaihtoehtoja. Robotit kestävät paljon enemmän osumaa, mutta eivät pysty suojautumaan esteiden taakse. Rakettiavusteisen jalat auttavat SPARKeja hyppäämään suoraan talojen katolle. Ne voivat myös jyrätä tiensä seinistä läpi, mikä auttaa pattitilanteiden purussa mukavasti. Lähietäisyydeltä tehtävä isku on myös erityisen tyydyttävä lopetusliike muukalaisten naamatauluun osuessaan. Eri ulkoasun muokkausvaihtoehtoja olisi voinut olla enemmänkin, mutta modiyhteisö on jo puuttunut tähänkin ongelmaan.

Muut Reinforcement Packin lisäosat eivät yllä Shenin tasolle. Alien Hunters tarjoaa äärimmäisen haastavia, suorastaan epäreiluja vastuksia metsästettäväksi. Iron Manilla pelatessa ne voivat pilata koko kampanjan parissa kierroksessa pelin alkupuolella. Alien Hunters sisältää myös tarinatehtävän, mutta tohtori Vahleniin keksittyvä pätkä ei ole Shenin veroinen.

Anarchy's Children keskittyy täysin Mad Max -henkisiin kosmeettisiin parannuksiin. Koko kausipassista vain Shen's Last Gift on oikeasti hankkimisen arvoinen. Jos peli on päässyt pölyttymään digitaalisessa kirjahyllyssä tai kaipaat veteraanina uutta sisältöä, Shen's Last Gift ei ole ollenkaan pöllö sijoituskohde innostusta herättämään. Uusi hahmoluokka on riittävän uniikki ja tarjoaa uusia tapoja lähestyä tuttuja taistelutilanteita uudella läpipeluukerralla. Juonitehtävä on hyvä, mutta yksittäinen rykäisy, joten suurin osa ajasta kuluu edelleen tutusti maapallon takaisinvalloituksessa muukalaislordeilta.

Peli testattiin Jimm's Balor V2 -tietokoneelle, jonka on kasannut Jimm's PC-Store Oy. Arvion laitekokonaisuudesta voi lukea täältä.

Tämä on mainos:
HQ
HQ
Xcom 2Xcom 2Xcom 2Xcom 2
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Xcom 2:n uusi lisälataus työn alla?

Xcom 2:n uusi lisälataus työn alla?

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Liiaksi ei kannata vielä innostua, mutta Firaxis saattaa olla työstämässä uutta laajennusta Xcom 2 -peliinsä. SteamDB:n mukaan (josta raportoi Game Watcher) näyttää...



Ladataan seuraavaa sisältöä