Suomi
Gamereactor
arviot
Disney Infinity 3.0: Play Without Limits

Disney Infinity 3.0: Marvel Battlegrounds

Disneyn ja sarjakuvajulkaisija Marvelin yhteiselo on käynnistynyt jo aiemmin, ja jatkoa seuraa nyt Infinity 3.0 -alustalla. Perinteisten juonellisten kampanjoiden sijaan luvassa on sen sijaan jotain hieman erilaista.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Infinity-mätkintä- ja keräilysarjan isommat laajennukset ovat perinteisesti olleet juonivetoisia useamman tehtävän tai alueen käsittäviä seikkailuja milloin minkäkin Disneyn brändin varjolla. Marvel Battlegrounds luo poikkeuksen kaavaan, sillä vaikka se sisältää pienen seitsemän tehtävän minikampanjan, sen varsinainen pihvi on kokonaan uudessa Battleground-pelimuodossa. Sitä varten tekijätiimi on käynyt läpi joka ikisen Marvel hahmon kykyineen ja tasapainottanut niitä vastakkain mätkimisen tarpeisiin.

Minikampanja toimii pitkälti tutoriaalina itse Battlegrounds-pelimuodolle. Se esittelee hahmojen uudistetut liikkeet, joissa on nyt aiempaa enemmän iskujen, vastaiskujen, väistöjen ja erikoisliikkeiden harmoniaa taistelupelien kuten Street Fighterin tapaan. Mikään täysiverinen katutaistelu se ei ole, vaan muistuttaa värikkyydessään ja ajoittaisessa kaoottisuudessaan mm. vanhaa suosikkipeliäni Power Stonea. Power Stonen tavoin kentällä pomppii ja mätkii kerrallaan kahdesta neljään henkilöä käyttäen irtaimistoa astaloina ja itse kenttää erikoispiirteineen hyödykseen. Kentät muuttuvat pelin aikana aiheutuvasta hävityksestä, joten loppumatsi käydään usein hieman alkupuoliskosta poikkeavissa maisemissa.

Kentistä löytyy lisäksi laukaistavia erikoistoimintoja (kuten viemärikentän tulviminen), joista voi olla hyötyä tai haittaa matsin aikana. Ajoittain ilmestyvistä terveys- ja erikoisvoimakuulista voi palautella voimiaan takaisin. Voimalaattoja alustalle kasaamalla matsiin saa myös todella voimakkaita erikoishyökkäyksiä. Jos kentälle ilmestyvän laatan kerää (eikä kukaan ehdi vetämään nekkuun tietyn aikarajan sisällä), erikoishyökkäyksen käynnistämällä voi tehdä melkoista vahinkoa kanssakisaajille. Harmillisesti tätä varten pitää omistaa tukku turhakkeen kaltaisia voimalaattoja. Hahmojen omien erikoisiskujen ja voimalaattahyökkäysten aikana on yleensä paras pötkiä karkuun minkä käpälistään pääsee ja odottaa vastaiskulle otollisempaa aikaa.

Disney Infinity 3.0: Play Without LimitsDisney Infinity 3.0: Play Without Limits
Tämä on mainos:

Kampanja läpi pelaamalla käyttöönsä saa pelin koko kahdeksan areenaa käsittävän kokoelman. Yksin pelatessa voi myös suorittaa erilaisia haastetehtäviä, joissa pelaaja pistetään erilaisiin erikoisiin skenaarioihin vaikkapa kahdeksaa Rocket Raccoonia vastaan. Vastakkain pelatessa pelimuotoja löytyy perinteisestä kaikki-vastaan-kaikki -pelimuodosta kukkulan kuninkaaseen ja supersankaritilaan, jossa yksi muita voimakkaampi hahmo on ainoa pisteitä keräävä muiden yrittäessä päästä keisariksi keisarin paikalle.

Pelihahmoina toimivat kaikki (omien laskujeni mukaan 28) Marvel-universumin Infinity-hahmot. Jokaisen ominaisuudet ja kyvyt on päivitetty ja tasapainotettu tätä areenataistelua varten, jotta normaalin lelulaatikon puolella varsin epätasaiset hahmot omat samassa asemassa. Samasta syystä kaikki kyvyt on avattu välittömästi ja tienattu kokemus menee fiksusti eräänlaiseen pankkiin, josta sitä voi ladata haluamalleen fyysiselle hahmolle Infinity 3.0:n muita pelimuotoja varten. Ominaisuus kiertää hienosti muuten epätasaisen alkuasetelman varmistaen samalla, että vastakkain taistelusta jää jotain yhteistyöpelin puolellekin.

Yhden pelisession aikana kertaalleen linkkialustalla käytetyt hahmot pysyvät pelattavissa kunnes pelistä poistutaan, eli fyysisiä hahmoja ei tarvitse vekslata edestakaisin illanvieton aikana. Samalla kaveri voi tuoda omat Marvel-hahmonsa visiitille ja "tägätä" ne alustalla vain kertaalleen. Lisäksi mukana on kolme viikottain vaihtuvaa kokeiluhahmoa (ja neljäs jos ole kirjautunut Disney-tilillesi) ja peleistä ansaittavia kokeilukolikoita, joilla voit testata haluamaasi supersankaria yhden matsin verran vaikka ostopäätöstä miettiessäsi.

Marvel Battlegrounds oli itselleni mieluisa sivuhyppy kampanjoista areenataistelun puolelle. Peliin on selkeästi pistetty paljon ajatusta ja vaivaa, sillä hahmojen tasapainotuksen ja kokemuspistepankin kaltaiset ominaisuudet toimivat sekä osana areenataistoa että suurempaa kokonaisuutta. Työmäärä huomioiden on ymmärrettävää, että vain Marvel-hahmot ovat yhteensopivia Battlegroundsin kanssa, mutta olisin silti nähnyt mielelläni vaikkapa Darth Vaderin tai Ahsoka Tanon mukana kekkereissä.

Tämä on mainos:

Itse taistelupuoli toimii varsin mallikkaasti, mutta kärsii emäpelinsä pienestä epämääräisyydestä ohjattavuuden osalta. Iskut lähtevät usein pienen viiveen kanssa, joten tarkka ajoitus vastaiskujen, väistöjen ja torjuntojen lomassa on usein vaikeaa etenkin, kun joka puolella lentelee konttilaatikkoa ja kosmista sädettä. Tähän asti en ole kokenut suurta keräilemisen tarvetta kampanjapelejä tai lelulaatikon muita pelimuotoja pelatakseni, mutta Battlegroundsin taistelijavalikoiman kasvattaminen vetää verta kohti verkkokauppoja. Marvel-hahmojen faneille (ja niitä jo jokusen omistaville) Battlegrounds on ehdottomasti suositeltava hankinta, jos noin neljän kympin hinnan pystyy pulittamaan. Mukana tulee itse pelimuodon lisäksi uusi versio Kapteeni Amerikasta tulevan Civil War -elokuvan asuun puettuna.

Jos ostat uusia pelisettejä ensisijaisesti yksinpeliä ja juonikampanjoita ajatellen, Battlegrounds ei ole paras mahdollinen hankinta. Haastetiloissa on jonkun verran puuhaa, mutta tietokonetta vastaan mättäminen käy varsin pian tylsäksi etenkin, jos hyllystä ei löydy useita Marvel-hahmoja. Peli-iltoja kotonaan järjestäville siinä on sen sijaan tuntitolkulla pelattavaa ja sopii suoraviivaisuutensa ansiosta myös vähemmän taistelupelejä pelaaville.

Disney Infinity 3.0: Play Without LimitsDisney Infinity 3.0: Play Without LimitsDisney Infinity 3.0: Play Without Limits
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Tasapainotetut hahmot, rento areenamättömeininki, loksahtaa hyvin osaksi muuta kokonaisuutta
-
Vain Marvel-hahmoille, lyhyt kampanja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Disney Infinity 3.0: Marvel BattlegroundsScore

Disney Infinity 3.0: Marvel Battlegrounds

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Disneyn ja sarjakuvajulkaisija Marvelin yhteiselo on käynnistynyt jo aiemmin, ja jatkoa seuraa nyt Infinity 3.0 -alustalla. Perinteisten juonellisten kampanjoiden sijaan luvassa on sen sijaan jotain hieman erilaista.



Ladataan seuraavaa sisältöä