Suomi
Gamereactor
arviot
Uncharted: The Nathan Drake Collection

Uncharted: The Nathan Drake Collection

Playstationin suosituimman haudanryöstäjän vanhat seikkailut loikkaavat uudelle sukupolvelle.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Uncharted-sarja on epäilemättä tuttu kaikille PS3:n omistajille, mutta todettakoon kertauksen vuoksi, että se kertoo seikkailija Nathan Drakesta, jolla on paha taipumus päätyä suorastaan yliluonnollisiin tilanteisiin penkoessaan Sir Francis Draken perintöä.

Alkuperäisen trilogian (joka on saamassa nyt jatkoa) muodostivat Uncharted: Drake's Fortune, Uncharted 2: Among Thieves sekä Uncharted 3: Drake's Deception. Sarjan nimi koristi myös kahta PS Vita -julkaisua, mutta ne eivät kuulu tähän uuteen Uncharted: The Nathan Drake Collection -pakettiin.

Draken kokoelma on perinteinen sukupolvipäivitys, joka tuo suositun pelisarjan PS3:lta uudelle konsolisukupolvelle yhdellä levyllä. Päivityksestä huolehtinut Bluepoint Games ei ole ensimmäistä kertaa näissä hommissa, ja lopputulos onkin rutinoitunut niin hyvässä kuin pahassakin. Graafista ilmettä on päivitetty vastaamaan nykyajan tarpeita, ja kaikki kolme peliä pyörivät 1080p-resoluutiolla 60 ruutua sekunnissa. Myös äänipuoli on tuunattu jopa 7.1-tasolle, niille joiden huoneissa on enemmän kaiuttimia kuin nurkkia.

Uncharted: The Nathan Drake CollectionUncharted: The Nathan Drake Collection
Uncharted 3: Drake's Deception
Tämä on mainos:

Tämä on aina se vähin, mitä uudelleenjulkaisulta voi vaatia, ja Drake Collectionin tapauksessa se on tehty hyvin. Ensimmäistä peliä riivanneet graafiset ongelmat ovat nyt menneen talven lumia, ja se todellakin hyötyy modernista rendausteknologiasta sekä uusista hahmomalleista. Myös käyttöliittymää on yhtenäistetty pelien välillä jonkin verran. Bluepoint on tosin keksinyt pari uutta graafista bugia, mutta niistä päästään toivon mukaan eroon päivitysten avulla.

Peleistä vanhin, Uncharted: Drake's Fortune, näyttää ikänsä kenttäsuunnittelussa, joka muistuttaa hyvästä syystä varhaista The Last of Us -prototyyppiä. Naughty Dogin viimeisintä helmeä pelanneena on välillä hauskaa ja välillä rasittavaa nähdä kuinka hapuilevasti vuosien varrella hiottuja elementtejä alunperin sovellettiin. Pieni onnahtelu ei voi kuitenkaan latistaa seikkailun riemua, ja peli sisältää ikonisia hetkiä, jotka säväyttävät vieläkin.

HQ

Uudelleenpakatusta trilogiasta on riisuttu kokonaan pois sen moninpeliosuus, joka lienee vain viisasta. Yhteisö tuskin pääsisi vauhtiin PS4:llä ennen kuin Uncharted 4: A Thief's End pamahtaa markkinoille tuoreen moninpelinsä kera.

Tämä on mainos:

Alkuperäinen bonus-sisältö on pysynyt mukana erilaisten hahmo- ja asemallien sekä pelimuotojen ominaisuudessa, mutta monet niistä aukeavat vasta kun peli on kertaalleen väännetty lävitse. Ne PS3-pelaajat, jotka nyt haluavat kokea sarjan uudestaan PS4:llä, tuskin alkavat paukuttamaan sitä lävitse useampaan kertaan. Uusia haasteita etsivät voivat kuitenkin kokeilla uusia Brutal ja Speed Run -pelimuotoja.

Pakettiin kuuluu myös pääsy Uncharted 4:n moninpelin betaan joulukuun alussa. Jokainen voi päättää itse voiko tällaista yhdeksän päivän kurkistusta kontekstivapaaseen moninpeliräiskintään sanoa kovaksikin houkuttimeksi, mutta minua se ei vakuuta. Minua tässä sarjassa on aina kiinnostanut sen jännittävä tarina, josta päästäänkin tuttuun kiveen kengässä.

Uncharted-trilogiassa on paljon räiskintää, paljon enemmän kuin muistinkaan. Kiipeilyä ja tarinapätkiä lomitetaan toimintakohtauksilla, joissa ruudulle rynnistää pienen armeijan verran porukkaa. Tokihan niillä saadaan helposti lisää kestoa pelikokemukseen, mutta puulta se maistuu silti. Luojan kiitos Drake Collection tarjoaa uuden Explorer-vaikeustason, jossa räiskintä jätetään vähemmälle.

Uncharted-sarja on kiistatta yksi PS3-kauden merkittävimpiä trilogioita, joka kannattaa kokea viimeistään nyt, kun siihen annetaan näin kätevä tilaisuus. Vaikka paketista ei löydykään kahmalokaupalla uutta sisältöä, ovat vanhat pelit suurimmalta osin kestäneet ajan hammasta hyvin, ja ne näyttävät ehommilta kuin koskaan ennen. Lätkäisin nuorena ja villinä arvostelijana sarjan kolmannelle osalle aikanaan kympin, ja vaikka en siihen ihan nykyään venykään, on tämä paketti ansainnut kokonaisuutena erittäin tukevan kahdeksikon.

Uncharted: The Nathan Drake CollectionUncharted: The Nathan Drake Collection
Uncharted 2: Among Thieves
Uncharted: The Nathan Drake CollectionUncharted: The Nathan Drake Collection
Uncharted: Drake's Fortune
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Graafiset parannukset, alkuperäiset pelit edelleen hyviä, uudet vaikeustasot
-
Rutinoitunut paketti ei yllätä, edelleen liikaa räiskintää ja hölmöjä pomomatseja
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Uncharted ja Journey ilmaiseksi PS4:llä

Uncharted ja Journey ilmaiseksi PS4:llä

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Ilmaiset pelit ovat tulleet tavaksi (joka viikko) Epic Games Storessa, ja Microsoftilla on oma ilmaispelien kokeilujaksonsa Free Play Days joka viikonloppu. Nyt mukaan...



Ladataan seuraavaa sisältöä