Suomi
Gamereactor
arviot
Lego Dimensions

Lego Dimensions

Vapiskaa Skylanders ja Disney Infinity; Lego Dimensions saapuu kaupunkiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Legot ovat kalliita nauttipa niistä missä muodossa tahansa. Palikkapakkauksista, visiitistä Legolandiin tai vastikään julkaistusta Lego Dimensionsista saa pulittaa pitkän pennin. Viimeksi mainitun aloituspakkauksen hinta pyörii noin 100 euron tietämillä, joten se on rutkasti kalliimpi kuin Disney Infinity 3.0 tai Skylanders Superchargers. Uutukaisella on siis vastassaan kaksi kokenutta kilpailijaa.

Hinnan lisäksi vastustajilla on muitakin etuja puolellaan. Skylanders oli ensimmäisenä markkinoilla ja sillä on jo vankka kannattajakuntansa monien sen kanssa kasvaneiden nuorten pelaajien parissa. Disney Infinityllä on käytettävissään runsaasti lähdemateriaalia valtavan viihdejätin tuotoksista muun muassa Star Warsin ja Marvelin maailmoista. Kummankin mukana saa laadukkaita leluja sekä koko perheelle sopivaa pelattavaa.

Dimensionsillakin on oma valttikorttinsa, joka on tietysti Lego-palikat. Nämä muoviset palat ovat todennäköisesti maailman suosituimpia leluja ja niiden avulla voi rakentaa lähes mitä tahansa. Lisäksi TT Games on osoittanut jo aikaisemmilla peleillään, että monet erilaiset leffat ja sarjat muuttuvat onnistuneesti palikkamaiseen muotoon.

Lego DimensionsLego Dimensions
Tämä on mainos:

Arviota varten syvennyin pelkästään peruspakkaukseen. Aloituspaketti sisältää Legoista rakennettavan portaalin, Batmanin, Gandalfin, Wildstylen ja Batmobilen. Hahmojen yhdistelmä on hieman omituinen, mutta toisaalta ne edustavat kolmea tämän hetken suosituimpia Lego-sarjoja. Pääjuonen voi läpäistä jo näiden kolmen avulla, mutta ikävä kyllä suureen osaan sivutehtävistä pääsee vasta ostamalla uusia hahmoja. Pelattavaa on tarjolla kohtuullisen paljon, mutta mielestäni sisältöä on lukittu liikaa maksumuurin taakse. Aikuiset pyyhältävät tarinan läpi vaikeuksitta, kun taas nuoremmalle väelle se tarjoaa enemmän haastetta. Kaikki nippelit keräileville on myös tiedossa runsaasti pelitunteja.

Jokainen taso sijoittuu erilaiseen Lego-maailmaan, mutta osa kuuluisimmista pelisarjoista loistaa poissaolollaan. Näihin lukeutuvat Harry Potter, Lego City, Star Wars, Indiana Jones ja Marvel. Kolme jälkimmäistä on tietty jätetty pois Disneyn vuoksi. Pelin nimestä saa jo vihjeen juonesta, jonka pääosassa ovat ulottuvuuksien välille revenneet railot. Tämä tarjoaa aasinsillan eri maailmojen sekoittamiselle, ja niinpä Gothamissa sijaitsevassa Sauronin tornissa nähdään Dalekeja ja Lex Luthor taistelee ninjoja vastaan.

Kussakin juonitehtävässä ratkotaan kevyitä pulmia ja harrastetaan leppoisaa tasoloikkaa. Kaava on tuttu TT Gamesin muista Lego-peleistä ja se toimii edelleen. Välillä vastaan tulee myös hieman hankalampia haasteita, joissa täytyy sekä ohjata hahmoja pelin sisällä että vaihdella Lego-hahmojen paikkoja portaalilla. Lisäksi jokaisella hahmolla on omat kykynsä ja pelityylinsä.

Esimerkki pulman ratkaisemisesta voisi mennä seuraavasti: Kentässä on kolme värikästä portaalia, joihin voi asettaa joko Gandalfin, Wildstylen tai Batmanin. Nämä siirtävät hahmot eri paikkoihin pelimaailmassa, ja pinkin portaalin takana on esine, jonka vain Gandalf voi noukkia ylös. Portaalien värit näkyvät myös fyysisessä alustassa, jonka päälle hahmoja laitetaan. Niinpä Lego-Gandalfin asettaminen pinkkiin kohtaan siirtää hänet pelissä samanväriseen portaaliin. Pulmat ovat hauskoja ja koettelevat sopivasti älynystyröitä. Ne ovat kuitenkin luonteeltaan loogisia ja vaikeusastetta nostetaan sopivan hiljalleen yhä monimutkaisemmiksi. Pomotaisteluissakin löytyy pieniä mutta toimivia aivopähkinöitä purtavaksi.

Tämä on mainos:

Lego Dimensions ei ole ensimmäinen leluja ja pelejä yhdistävä tekele, mutta palikoiden kanssa askarteleminen tuo kaavaan sopivasti uutta. Minulla oli erityisen hauskaa ajoneuvoja kasatessani, ja ohjeet niihin löytyivät pelin sisältä. Ajokin päivityksessä se piti purkaa ja kasata uudelleen hieman eri muodossa.

Lego DimensionsLego Dimensions

Uusia hahmoja ja ajoneuvoja ostamalla pääsee käsiksi uusiin maailmoihin ja aikaisemmin ulottumattomissa olleisiin paikkoihin. Mitään halpoja lisäpaketit eivät ole, joten lompakolle laajennus käy. Tarjolla on lukuisia vapaita maailmoja, joiden avaamiseen tarvitaan kyseiseen sarjaan liittyvä lelu. Esimerkiksi Scooby Doon mantuja voi tutkia vasta kun on ostanut joko Shaggyn (Nuhrun) tai Scoobyn. Nämä hiekkalaatikot eivät ole mitään valtavia pelikokemuksia, mutta tarjoavat rennomman vaihtoehdon pääjuonen seuraamiselle. Etenkin nuoremmat Lego-fanit viihtynevät niiden tutkimisessa, sillä vastaan ei tule etenemisen pysäyttäviä pulmapähkinöitä. Peruspakkauksen kolme hahmoa avaavat tutkittavaksi yhtä monta maailmaa.

Ohjauksen puolesta peli ei tarjoa mitään uutta Traveller's Talesin aikaisempiin Lego-peleihin tutustuneille. Homman nimenä ovat jälleen hieman epätarkka liikkuminen ja ajoittain oudot nappivalinnat. Välillä yritin esimerkiksi loikata sisään ajoneuvoon, mutta onnistuin vain vaihtamaan hahmojeni välillä. En voi käsittää sitä, miksi näiden kahden erilaisen toiminnon täytyy olla saman napin takana.

Ulkoasultaan ja toteutukseltaan Lego Dimensions on todella mainio, ja se suorastaan pursuaa hauskoja yksityiskohtia. Eri pelimaailmat on toteutettu hieman erilaisilla taidetyyleillä ja ulkoasu on kauttaaltaan terävä ja värikäs. Taustamateriaaleina on käytetty muun muassa Portal-pelejä, Paluu Tulevaisuuteen -leffoja, Tarua Sormusten Herrasta, Ninjagoa ja Simpsoneita. Lisää on luvassa tämän ja ensi vuoden aikana. Käsikirjoittajat ansaitsevat jälleen kiitosta nokkelasta työstään, sillä vitsit ja tarinat vetoavat koko perheeseen.

Lego Dimensions on astunut hyvin kilpailulliseen lajityyppiin, jossa sitä vastassa on jo kaksi veteraania. Se kuitenkin tuo onnistuneesti palikoilla rakentelun osaksi pelikokemusta. Pelaaminen ja rakentaminen tarjoavat molemmat hupia koko perheelle. Tarinan seuraaminen viihdyttää varsinkin kun seikkailuun voi hypätä yhdessä. Pienet pelaajat voivat jatkaa leikkejään palikoilla myös konsolin sammuttamisen jälkeen. Peli on toki kallein vaihtoehto leluja ja videopelejä yhdistävistä sarjoista, mutta mielestäni se on tällä hetkellä myös paras sellainen. Täysiä pisteitä Lego Dimensionsille ei voi kuitenkaan antaa jo pelkästään peruspakkauksen hinnan sekä lukitun sisällön vuoksi. Liian paljon jää näkemättä, ellei rahaa polta hahmoja ja ajoneuvoja sisältäviin lisäpakkauksiin.

Lego Dimensions
HQ
HQ
HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hieno valikoima erilaisia hahmoja, maailmoja ja ideoita, pulmat ovat loogisia, oikeasti hyvää koko perheelle tarjoitettua viihdettä, paljon sisältöä
-
Kallis, liikaa sisältöä lukittu pelkän peruspakkauksen hankkiville, ohjauksen epätarkkuus ja ajoittaiset ongelmat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

3
Lego DimensionsScore

Lego Dimensions

ARVIO. Kirjoittaja Mike Holmes

Vapiskaa Skylanders ja Disney Infinity; Lego Dimensions saapuu kaupunkiin.

1
TT Games hyvästelee Lego Dimensionsin

TT Games hyvästelee Lego Dimensionsin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

TT Gamesin tarkoituksena oli alunperin tukea Lego Dimensionsia kolmen vuoden ajan julkaisun jälkeen erinäisin päivityksin. Näin ei kuitenkaan tapahdu. Warner Bros. ja TT...

0
Lego on maailman voimakkain tuotemerkki

Lego on maailman voimakkain tuotemerkki

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Brand Finance Global 500 on jälleen listannut maailman arvokkaimmat tuotemerkit. Apple oli aiemmin kukkulan kuningas, mutta nyt paikan on vienyt Google. Kolmantena...

0
Arkajalat suuntaavat Lego Dimensionsiin

Arkajalat suuntaavat Lego Dimensionsiin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Lego Dimensions saa kolme uutta laajennusta toukokuun 12. päivä: The Goonies eli suomeksi Arkajalat, Harry Potter ja Lego City. Tutusti uusi lelu ja tukikohta aukaisevat...



Ladataan seuraavaa sisältöä