LIVE
HQ
logo hd live | Pepper Grinder
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Suomi
      Gamereactor
      arviot
      Tales from the Borderlands

      Tales from the Borderlands - Episode 3: Catch a Ride

      Veijaritarina iskee isompaa vaihdetta silmään.

      Tilaa uutiskirjeemme tästä!

      * Pakollinen tieto
      HQ

      Telltalen Borderlands-versioinnin kolmas osa jatkaa meininkiä jo tutuksi tulleeseen tapaan. Hilpeä läppä ja toiminnalliset kohtaukset puskevat tarinaa eteenpäin, ja mukana on myös ilmiselvää hahmonkehitystä ainakin paremman aseistuksen ja vaatetuksen muodossa. Selvää Borderlandsia siis.

      HQ

      Huom. Obs. Arvio sisältää spoilausta edeltävistä jaksoista, mutta pitää ne tämän jakson suhteen minimissä. Ensimmäisen osan arvion pääset lukemaan täältä ja toisen osan puolestaan täältä.

      Tales from the Borderlandsin toinen osa päätettiin sangen tiuhoihin tunnelmiin. Läpändeeruksen ja karkuunjuoksun lisäksi Fiona ja Rhys pääsivät jo hieman oman kohtalonsa herroiksi, ja panokset kohosivat yhden Gordys-projektin verran.

      Tämä on mainos:

      Kolmas jakso pärähtää (pienen alkudialogin jälkeen) käyntiin kunnon toimintakohtauksella, jonka kulku riippuu paljolti Rhysin suuresta päätöksestä toisen jakson lopussa. Tätä vaihtoehtoisuutta löytyykin Catch a Ridesta jopa yllättävän paljon, ja vaikka suuri juonilinja jatkaa samoilla raiteilla, on pelaajien iloksi kehitetty kaikenlaista vaihtoehtosisältöä.

      Olisin melkein valmis sanomaan, että Telltale on ainakin tässä yksittäisessä episodissa löytänyt aika lailla sen ihanteellisen tasapainon valinnanvapauden ja tarinan raiteiden välillä. Vaikka juonta kirjoitetaan edelleen ns. helminauhaperiaatteella, jossa kaikki polut säännöllisesti kootaan samaan nippuun ennen kuin niiden annetaan taas levitä, tuntee pelaaja, että hänellä on vaikutusta pelimaailman tapahtumiin.

      Toinen positiivinen piirre kolmosjaksossa on se, kuinka päähenkilöt kehittyvät sen kuluessa. Perinteisessä Borderlandsissahan kytätään tasoja, kestopisteitä, asebonuksia, jne, ja tätä samaa tunnelmaa on tuotu ovelasti mukaan myös tähän tarinalliseen versioon. Huijarisisarukset saavat itselleen mentorin, jonka avulla ainakin Fiona nousee heti muutaman tason lisää. Samalla Fionasta tulee mielenkiintoisempi ja aktiivisempi toimija.

      Maininnan ansaitsee ehdottomasti myös pelin intro, joka jatkaa jo tutuksi tulleella linjalla ja vetää pelaajan suoraan sisään jakson fiiliksiin. Myös taistelupätkät ovat yllättävän toimivia, ja kehittäjät vaikuttavat ymmärtävän koko ajan paremmin, kuinka toimintakohtaukset saa pelittämään Telltalen moottorilla.

      Tämä on mainos:

      Kun tämän kaiken lisäksi huulenheiton taso säilyy hyvänä ja mukaan tulee mahtavia uusia sivuhahmoja, ei tästä jaksosta oikein kehtaisi valittaakaan. Meininki on niin hauskaa, ettei Telltalen jähmeä animaatio ehdi paljoa haitata, ja plussalle päästään viimeistään yhdellä hölmöimmällä takaa-ajokohtauksella pitkiin aikoihin.

      Valitan kuitenkin hieman, jottei maine ikävänä kriitikkona pääsisi laimentumaan. Tähänkin jaksoon mahtuu pari kohtausta, joissa pelaaja saa ohjakset vain astuakseen muutaman askeleen johonkin suuntaan. Kuulen näissä kohdissa päässäni tuottajan äänen, joka tolkuttaa taidepuolelle ettei peli saa olla pelkkää välianimaatiota.

      Eihän se sitä saisikaan olla, mutta tällaiset keinotekoiset pätkät, joissa pelaaja voi ainoastaan painaa yhtä nappia kolmen sekunnin ajan, eivät nostata tunnelmaa tai luo interaktiivista vaikutelmaa. Se vain alleviivaavaa keinotekoisuudellaan sitä faktaa, jota sillä koitetaan peittää. Itse antaisin animaation vain rullata katkeamattomana eteenpäin ja käydä sitten ohjaimiin, kun voin oikeasti vaikuttaa johonkin.

      Tales from the Borderlands on silti kirkkaasti paras Telltalen tällä hetkellä julkaisemista tarinapeleistä, ja näillä ansioilla olen valmis puskemaan arvosanaakin yhdellä ylöspäin.

      Tales from the BorderlandsTales from the Borderlands
      Tales from the Borderlands
      09 Gamereactor Suomi
      9 / 10
      +
      Huumori, vaihtoehtoinen sisältö, hahmonkehitys
      -
      Pienet graffabugit, turhat interaktiot
      overall score
      is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

      Käyttäjäarviot

      • ZillionJape
        Pelattu alustalla: Xbox One Sen jälkeen kun harkitsin Metal Gearia suurena pettymyksenä, ja edelleen olemalla sitä mieltä että se on yksi... 10/10

      Aiheeseen liittyviä tekstejä



      Ladataan seuraavaa sisältöä