Suomi
Gamereactor
arviot
Captain Toad: Treasure Tracker

Captain Toad: Treasure Tracker

Valmiina seikkailuun!

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Hupaisa sienimies Toad on tähän asti soitellut Marion seikkailuissa takarivin soittimilla. Välillä hän on toki päässyt tunnettujen tasoloikkasankareiden rinnalle pomppimaan, kaahaamaan ja pelaamaan lautapelejä, mutta kokonaan omat seikkailut Toadilta ovat jääneet tähän asti väliin.

Captain Toad: Treasure Tracker onkin nyt ensimmäinen peli, joka nostaa sympaattisen sienikaverin parrasvaloihin. Tosin pelin idea ja mekaniikka on tullut tutuksi Marion edellisessä seikkailussa. Oli hieman epäselvää, miten Nintendo aikoisi muuttaa Super Mario 3D Worldin hupaisat, mutta yksinkertaiset Toad-osiot kokonaisen pelin muotoon. Konsepti ei sinänsä ollut mitään vikaa, mutta se vaikutti aika lyhytikäiseltä. Lopputulos kuitenkin lunastaa kaikki pelille annetut lupaukset, niin hyvässä kuin pahassa.

Koko pelin kantavana ideana on ohjastaa Toad kolmiulotteisten dioraamojen läpi kohti maalissa odottelevaa tähteä. Jottei maaliin juokseminen olisi liian helppoa, on kenttiin ripoteltu sekä kerättäviä timantteja että kimurantteja sivutehtäviä. Samoin kuten Super Mario 3D Worldin pikkukentissä, ensisilmäys ei paljasta kentän koko jippoja. Kuvakulmia joutuu pyörittelemään alvariinsa, jotta piilotetut nurkat ja etenemisreitit löytyvät.

Captain Toad: Treasure TrackerCaptain Toad: Treasure Tracker
Tämä on mainos:

Nintendo osaa onneksi ottaa yksinkertaisesta perusmekaniikasta aivan kaiken mahdollisen irti. Kentät ovat kooltaan pieniä, mutta ne muuttavat muotoaan ja ovat täynnä pirullisia ansapaikkoja. Niinpä eteneminen ei ole missään vaiheessa itsestään selvää. Toadilla on myös selässään niin raskas reppu, ettei hän pysty loikkimaan lainkaan. Tämän vuoksi yksinkertaisista asioista tulee nopeasti kimurantteja ongelmia. Esimerkiksi ylemmille tasanteille pääseminen vaatii usein koko kentän rakenteen hahmottamista ja suunnitelmallisuutta.

Monipuolisia kenttiä ryyditetään myös Toadin monistavilla kirsikoilla, kiviä rikkovilla hakuilla ja ties millä. Vihollisten listiminen puolestaan vaatii luovuutta. Ylemmiltä tasoilta voi toki tiputtautua vihollisten päälle ja usein kentissä on aseina toimivia heitettäviä nauriita. Välillä vihollisia ja esteitä pitää hyödyntää toisten ilkimysten tuhoamiseen, ja joskus on vain yksinkertaisesti väisteltävä henkensä edestä. Jokainen pelin 70 kentästä on aina omanlaisensa nerokas kokemus.

Pelkän tarinan osalta nuo kentät ovat muutamassa tunnissa ohi, eikä otsaltaan tarvite pyyhkiä juurikaan hikeä. Mutta tälläkin kertaa tarinan läpäisy on vasta alkua. Kerättävät timantit ja sivutehtävät odottavat kerääjäänsä, ja palkinnoksi saa lisää kenttiä. Nämä tasot ovat sitten pirullisen vaikeita jo pelkästään läpäistä, puhumattakaan niissä piilevien sivutehtävien suorittamisesta. Kun kaikki on yhden tarinaosion kohdalta kerätty, eteen lyödään vielä nopeustehtävät, jotka viimeistään pistävät kovemmankin karpaasin itkemään. Helppo läpäistä, pirullisen vaikea suorittaa täydellisesti - melko tutuksi tullut kaava Nintendon nykypeleistä.

Captain Toad: Treasure TrackerCaptain Toad: Treasure Tracker
Tämä on mainos:

Pelimoottori on Super Mario 3D Worldin peruja ja on erittäin kaunista ja sympaattista katsottavaa. Ulkoasunsa puolesta peli onnistuu tärkessä asiassa - se on erittäin sympaattinen ja hyväntuulinen, mutta ei ällösöpö tai korni. Toadin seikkailut vain kerrassan vievät mennessään ja saavat loppupuoliskon pirullisesta vaikeudesta huolimatta kerta toisensa jälkeen hyvälle tuulelle.

Miinusmerkkilista on varsin lyhyt. Suurin ongelma liittyy ohjaukseen, sillä kameraa joutuu pyörittelemään todella paljon, eikä gamepadin liiketunnistusta saa kytkettyä pois päältä. Tämä johtaa välillä turhan äkkinäisiin kuvakulmanvaihdoksiin, joka tiukassa ja kiireisessä paikassa tietää kuolemaa. Myös toisella ohjaustatilla kääntely on kiireessä toisinaan tuskaista puuhaa. Tarinan loppuminen lyhyeen on myös harmillista, mutta toisaalta pelin hintalappukin on himpun verran normaalia uutuspeliä huokeampi.

Captain Toad: Treasure Tracker on juuri sitä mitä siltä odotettiinkin, eikä yhtään enempää. Sympaattinen ja hyväntuulinen puzzleseikkailu olisi ollut mitä mainiointa joulunpyhäviihdettä myös Euroopassa, mutta jostain käsittämättömästä syystä peli julkaistaan täällä vaikeimpaan mahdolliseen väliin, eli heti uudenvuoden jälkeen. Jos pelilistassa on tuossa välissä tyhjää, kannattaa kapteeni Toadin seikkailuihin kuitenkin lähteä mukaan. Nintendon laatu on ollut viime aikoina esimerkillisen tasaista.

Captain Toad: Treasure Tracker
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Nerokkaat kentät ja ongelmat, mukavasti vaihtelua ja löydettävää, hervottoman sympaattinen ja hyväntuulinen
-
Kameran kääntely paikoin rasittavaa, lyhyeen loppuva tarina
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä